02 / 05 / 2024

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Büyükşehir belediyelerinde ulaşım ve trafik koordinasyonunu üstlenen UKOME'lerin üye sayısında değişikliğe gidilmişti. İBB, yapılan yönetmelik değişikliğine karşı dava açtı...

İBB'nin ulaşım yetkileri kısıtlanıyor mu?

Resmi Gazete’de açıklanan “Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) üye sayısı artırıldı...

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmelik Değişikliği!

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmelik kapsamındaki bazı maddelerde değişiklikler yapıldı. İşte 14 Ocak 2012 Cumartesi günü yayımlanan Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmel

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik bugünkü 31344 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden iş yeri yıkılan esnafa yardım!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nda yaptığı konuşmasında depremde iş yeri yıkılan esnafa destek kampanyaları yapılacağını açıkladı. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi kiracılarından 2 ay kira almayacak!

Başkent’te koronavirüse yönelik önlemler çalışmaları devam ederken dün Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirilen ‘İlçe Belediye Başkanları Koordinasyon Toplantısı’nda, belediye kiracısı olan iş yerlerinden 2 ay kira alınmaması kararı verildi…

Kayseri Büyükşehir 2020 yatırımları masaya yatırıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, dört ilçenin belediye başkanları ile yatırım koordinasyon toplantısında buluştu.

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliği Danıştay'a taşınıyor!

CHP, "Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği"ne tepki gösterdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, "Amaçları büyükşehir belediye başkanlarımızı çalışamaz hale getirmek, başarısız kılmaktır" dedi...

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31044 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kocaeli Büyükşehir yılın son imar toplantısını yaptı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, tüm ilçe belediyelerinin katılımıyla her ay düzenlenen imar koordinasyon toplantısını gerçekleştirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ihaleleri meclis gündeminde!

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri tarafından düzenlenen ihalelere katılan bir firmaya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kocaeli Büyükşehir imar koordinasyon toplantısı gerçekleşti!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, tüm ilçe belediyeleri ile birlikte her ay gerçekleştirilen imar koordinasyon toplantısını, İzmit Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

Diyarbakır Büyükşehir'den 155 milyon TL'lik yol yatırımı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, 2016 Yılı Asfalt ve Yol Yapım Çalışma Programı kapsamında asfalt çalışmalarına devam ediyor.

Bursa Büyükşehir'den AB ofisine yeni bina!

Bursa Valiliği’yle imzalanan protokol gereği Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Maksem’deki tarihi bir bina, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi’ne tahsis edilerek hizmete açıldı.

Mersin Büyükşehir'den koordinasyon toplantısı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, vatandaşa daha hızlı, etkin ve verimli hizmet sunmak amacıyla ilçe belediyelerinde ‘Koordinasyon Toplantıları’ düzenliyor, koordinasyon Toplantıları, bu kez Toroslar Belediyesi’nde gerçekleştirildi.

Sakarya Büyükşehir’den afet yönetim altyapısına katkı!

AKOM’da devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Olası bir afet durumunda planlama ve koordinasyon Afet Koordinasyon Merkezimizden sağlanacak.

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Haberi

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Büyükşehir belediyelerinde ulaşım ve trafik koordinasyonunu üstlenen UKOME'lerin üye sayısının değiştirildiği yönetmeliğe karşı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iptal davası açtı. İBB tarafından Danıştay'a yapılan başvuruda, yönetmelik değişikliğinin hukuka aykırılıklar taşıdığına vurgu yapılarak bu düzenlemelerin kamu yararı ve hizmet gereklerinin yerine getirilmesini zorlaştıracağı belirtildi. 

Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre, Resmi Gazete’de 19 Şubat 2020 tarihinde yayınlanan yönetmelik değişikliği ile büyükşehir belediyelerinin ulaşım ve trafik ile ilgili kararları alarak planlama ve koordinasyon görevi üstlenen Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) üye sayısında değişikliğe gidilmişti.

Değişiklik ile UKOME’lerde 11 olan büyükşehir belediye temsilcisi sayısı sabit bırakılıp, hükümet tarafından belirlenen kurum yöneticisi sayısı 10’dan 14’e yükseltilmiş ve büyükşehir belediyelerinin çoğunluğu ortadan kaldırılmıştı. İBB, Yönetmelik değişikliğini Danıştay’a taşıdı.

İBB Hukuk Müşavirliği, İçişleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na...