03 / 05 / 2024

büyükşehir belediyesi tesisleri

büyükşehir belediyesi tesisleri

1999 yılında Büyükşehir Belediyesi'nin Küçük Çamlıca Koruluğu'nda yaptırdığı ve işletmesini Beltur'un üstlendiği Küçük Çamlıca Tesisleri, Anıtlar Kurulu'ndan onay alınmadığı gerekçesiyle Kurul tarafından yıkım kararı alınmış.

Sosyal Tesisler, düğünler için vazgeçilmez mekan oldu!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı döneminde başlayan sosyal tesislerin halka açılma projesi İstanbulluların yeni düğün mekanı oldu. Her yıl yüzlerce çiftin düğünü sosyal tesislerde yapılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait 6 işyeri kiralandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş başkanlığında toplandı. Toplantıda Merkez Hal Tesisleri, Gebze Mezbaha Tesisleri ve İzmit Doğu Kışla Gençlik Parkı’nda yer alan işyerleri açık teklif usulüne göre kiralandı.

Ahlatlıbel Tesisleri Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi; 1993 yılında Çankaya Belediyesi’ne devredilen “Ahlatlıbel Park ve Resterosyan Alanı”nın, koşullara uyulmadığının tespit edilmesi üzerine, yeniden Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesine karar verdi.

Palandöken kayak tesislerine Erzurum Büyükşehir Belediyesi talip oldu!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın ( ÖİB ), Erzurum ’daki Palandöken kayak tesisleri için açtığı ihaleye teklif gelmedi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kayak tesislerine talip olduğunu belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Göztepe Stadı için muvafakat!

Göztepe Gürsel Aksel Stadı arazisi üzerinde 1406 metrekarelik hisseye sahip olan Büyükşehir Belediyesi, mevcut stat yerine yapılacak yeni stadyum ve otopark tesisleri inşaatının bir an önce başlayabilmesi için muvafakat verme konusunu Meclis gündeminde.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Göztepe Stadı için muvafakat!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, mevcut stat yerine yapılacak yeni stadyum ve otopark tesisleri inşaatının bir an önce başlayabilmesi için muvafakat verme konusunu Büyükşehir Meclis gündemine taşıdı.

Konya Büyükşehir Belediyesi katı atık tesisi yaptıracak!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisleri'nin yapımı ve işletilmesi için 42 yıl süreyle imtiyaz hakkı verecek. İhalesi 7 Temmuz 2015 tarihinde yapılacak.

1999 yılında Büyükşehir Belediyesi Fulya Tesisleri'nin üzerine gökdelen dikecekmiş!

1999 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, spor alanı olma özelliğini kaybettiğini savunduğu, Beşiktaş Jimnastik Kulübü'ne ait Fulya Tesisleri'nin üzerine 24 katlı, 432 daireli 4 gökdelen dikmeyi planlamış.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, geri dönüşüm tesisi yaptıracak!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Entegre Atık Değerlendirme, Geri Dönüşüm ve Bertaraf Tesisleri ile Düzenli Depolama Sahası Yapımı ve İşletilmesi İşi'ni ihaleye çıkardı. Mersin Büyükşehir Belediyesi geri dönüşüm tesisleri ihalesinin detayları şöyle...

Ankara Büyükşehir Belediyesi Akçakoca Tatil Kampı bugün açılıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Düzce’nin tatil yöresi Akçakoca’da yapımı tamamlanan Akçakoca Eğitim ve Dinlenme Tesisleri, 23 Ağustos Cumartesi günü Başkan Melih Gökçek tarafından hizmete açılacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürleri Kartepe'de buluştu!

Her ay bir ilçede gerçekleşen Büyükşehir Belediyesi ve 12 ilçe belediyesinin teknik başkan yardımcıları, imar ve şehircilik, planlama, yapı ve kontrol müdürlerinin katıldığı genel değerlendirme toplantısı, bu ay Sukay Park Tesisleri’nde gerçekleşti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi yer altı depolama tesisleri kuracak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, büyüyen metro sistemi ve genişleyen araç filosu için Halkapınar’da yer altı depolama tesisleri kuracak. Toplam 6 hattan oluşacak park alanında 110 vagon park edilebilecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2014 kış hazırlıklarına başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kış mevsimi hava koşullarıyla mücadele hazırlıkları çerçevesinde 43’ü 1’inci öncelikli olmak üzere 255 güzergâhta toplam 3 bin 500 km uzunluğundaki yol ağı ve meydanlardaki çalışma programı değerlendirildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Karaisalı’ya spor salonu yaptı!

Adana Büyükşehir Belediyesi Seyhan ve Sarıçam ilçelerinden sonra Karaisalı’ya da spor salonu yaptı. Her türlü salon sporunun yapılabileceği tesis aynı zamanda 500 kişilik seyirci kapasitesine sahip....

büyükşehir belediyesi tesisleri Haberi

büyükşehir belediyesi tesisleri


Belediye tesisine yıkım kararı!


Büyükşehir'in yaptırdığı ve işletmesini belediye şirketi Beltur'un üstlendiği Küçük Çamlıca Tesisleri, Anıtlar Kurulu kararınca yıkılacak. Geçen ay açılan tesis iki yılda inşa edildi. Anıtlar Kurulu, tesisin birinci derece doğal sit alanı olan bölgedeki uygulama koşullarına uygun olmadığını ve projenin kendi onayı alınmadan yapıldığını belirtti.


    Ülkede doğa ya da kültür açısından korunması gereken yapıları, bölgeleri tespit ve kontrol etmekle görevli Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulları (eski adıyla Anıtlar Kurulu) ile, bu kurulları çok yavaş çalıştığı, gönderilen projeleri yıllarca beklettiği için eleştiren Büyükşehir Belediyesi arasındaki çekişme ilginç bir noktaya geldi:


    İstanbul 3 Numaralı Tabiat...