06 / 05 / 2024

Büyükşehir belediyesine belediyenin katılması

Büyükşehir belediyesine belediyenin katılması

Büyükşehir belediyelerinin sınırları, adını aldıkları büyükşehirlerin belediye sınırları olup; İlçe belediyelerinin sınırları, bu ilçelerin, büyükşehir belediyesi içinde kalan kısımlarının sınırlarıdır. Peki Büyükşehir belediyesine katılma esasları nelerd

İzmir Büyükşehir Belediyesi 16 farklı meslek grubundan çok sayıda personel alımı yapacak! Başvurular bitmeden yetişin!

İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İZELMAN 16 farklı meslek grubundan personel alımı yapacağını duyurdu. Bazı alımlardan KPSS şartı aranmadığı öğrenildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 1 adet özel yurt alanı satışı yapacak! Sakın kaçırmayın...

Mülkiyeti Gaziantep Büyükşehir Belediyesine ait Karacaören mahallesinde yer alan, 8619 ada, 1 parsel, 5.458,54 metrekare tapu alanı belirtilen taşınmaz satışa çıkarılacak.

Samsun Büyükşehir vakıflar için 903 bin TL kira ödedi!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrenci yurdu olarak kiralanan 2 binanın daha sonra bir vakfa devredildiği ve kira bedellerinin de belediye tarafından ödendiği belirlendi. Sayıştay belediyenin 2 bina için 2019'da 903 bin 310 TL (KDV hariç) bedel ödediğini belirledi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi kiracılarından kira almayacak!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle belediyenin kiracısı olan esnaflardan kapalı oldukları döneme ait kira bedellerini almayacaklarını açıkladı. 

Ankara Büyükşehir Belediyesine 700 milyonluk kredi kullanım yetkisi verildi!

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi, Ankara Büyükşehir Belediyesine çeşitli hizmetlerde ve projelerde kullanılmak üzere, oy birliğiyle, 700 milyon lira kredi kullanım yetkisi verdi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde villa parseli satışında yolsuzluk iddiası!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 221 adet villa parselini tanesi ortalama 100 bin TL’den toplamda 22 milyon TL’ye toplu olarak satışa sundu. Bu villa parsellerinden belediyenin neredeyse 40 milyon TL zarar ettiği ileri sürüldü...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 221 adet villa parselini 22 milyon TL'ye sattı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 221 adet villa parselini 10 Mart günü toplu satışla Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na 2 ay ödemesiz ve 18 taksite bölerek sattı. Belediyenin tek tek satmak yerine toplu satışla 22 milyona sattığı parsellerden 40 milyon TL zarar ettiği iddia edildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi kira alacaklarını erteledi!

Malatya Büyükşehir Belediyesine ait iş yerlerine ait kira alacaklarının ertelenmesine karar verildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi yıllık 6 milyon kira ödüyor!

Geçmiş 5 yıllık gelir-gider tablosu hakkında açıklamalarda bulunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediyenin çeşitli kalemlere yıllık 6 milyon lira kira ödendiğini açıkladı.

Ordu Büyükşehir 24 iş yerini kiraya verecek! İhalesi 23 Ocak'ta!

Mülkiyeti Ordu Büyükşehir Belediyesine ait,  Altınordu, Fatsa, Ünye ve Gölköy ilçelerinde bulunan iş yerlerinin kiralama ihalesi 23 Ocak'ta yapılacak....

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nden satılık 80 daire!

Mülkiyeti Erzurum Büyükşehir Belediyesine ait olan, Palandöken TOKİ Konutları'nda bulunan 80 adet dairenin satış ihalesi 13 Aralık'ta yapılacak...

İzmit ve Gebze'deki orman arazilerinin Büyükşehir'e devri mecliste!

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İzmit ve Gebze ilçesindeki orman arazilerinin Kocaeli Büyükşehir Belediyesine devri konusunu meclis gündemine taşıdı..

AOÇ’den Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne icra takibi!

Atatürk Orman Çiftliği Müdürü Yener Yıldırım, 87 milyon 951 bin liralık kira alacaklarına ilişkin Ankara Büyükşehir Belediyesine icra takibi başlattıklarını söyledi.

Büyükşehir belediyesine belediyenin katılması Haberi

Büyükşehir belediyesine belediyenin katılması

Büyükşehir belediyesine katılma!

Büyükşehir belediyelerinin sınırları, adını aldıkları büyükşehirlerin belediye sınırları olup; İlçe belediyelerinin sınırları, bu ilçelerin, büyükşehir belediyesi içinde kalan kısımlarının sınırlarıdır.


Büyükşehir belediyesi kanunu gereğince; ilk kademe belediyelerinin, büyükşehir belediye sınırları dışında belediye sınırı olamaz.


Büyükşehir belediyesine katılma esasları..

Büyükşehir belediyesinin sınırları çevresinde ve aynı il sınırları içinde bulunan belediye ve köylerin, büyükşehir belediyesine katılması konusunda Belediye Kanunu hükümleri uygulanır. 


Bu durumda katılma kararı, ilgili ilçe veya ilk kademe belediye meclisinin talebi üzerine, büyükşehir belediye meclisi tarafından alınır.


İmar düzeni ve temel alt yapı hizmetlerinin zorunlu kıldığı durumlarda, birinci fıkrada belirtilen belediye ve köyler, büyükşehir belediye meclisinin kararı ve İçişleri Bakanlığının önerisi üzerine Bakanlar Kurulu kararı ile büyükşehir belediyesi sınırları içine alınabilir.

Büyükşehir belediyesi sınırları içine katılan ilçe belediyeleri ile nüfusu 50.000 ve üzerinde...