23 / 12 / 2024

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde villa parseli satışında yolsuzluk iddiası!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde villa parseli satışında yolsuzluk iddiası!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 221 adet villa parselini tanesi ortalama 100 bin TL’den toplamda 22 milyon TL’ye toplu olarak satışa sundu. Bu villa parsellerinden belediyenin neredeyse 40 milyon TL zarar ettiği ileri sürüldü...



Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 221 adet villa parselini tanesi ortalama 100 bin TL’den toplamda 22 milyon TL’ye toplu olarak satışa sundu. Kayseri Esnaf Sanatkarlar Odası’nın Bağlar Konut Yapı Kooperatifi adı altında aldığı bu villa parsellerinden belediyenin neredeyse 40 milyon TL zarar ettiği ileri sürüldü. 

Gazete Duvar'dan Çağdaş Caner Koçak'ın haberine göre; Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin 10 Mart'ta ihale ile satışa çıkardığı 221 adet villa parselinden 40 milyon TL zarar ettiği ileri sürüldü. Ayrıca toplu olarak satışa sunulan ve tek bir kurum tarafından alınan villa parsellerinin, ihaleden sonra daha yüksek fiyatlara satıldığı iddia edildi. CHP ve İYİ Partili temsilcileri yolsuzluk iddiasının doğru olduğunu belirtirken Kayseri Büyükşehir Belediyesi yazılı açıklamayla iddiaları yalanladı.

’45 MİLYON EDERDİ’

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin göz göre göre zarar ettiğini dile getiren İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Kazım Yücel, "Tanesi 300 bin TL’leri bulan, imar planını yaptığın böylesine kıymetli bir araziyi, en azından parça parça satsaydınız. Hiç olmazsa bugün ortalama 45 milyon TL ederdi" dedi ve tepki gösterdi. 

‘ÖDEMESİ GECİKİNCE BELEDİYE PERSONELİNİ ORTAK ETTİLER’ İDDİASI

Kayseri Esnaf Sanatkarlar Odası’nın 2 ay ödemesiz 18 ay vade ile aldığı toplu villa parselleri için yapması gereken ilk ödemeyi geciktirdiği ve belediyeye giderek ilgili kişilerden ihaleye ortak alma talebinde bulunduğu ileri sürüldü. Normal şartlarda ihale şartı yerine getirilmediği için ihalenin feshedilmesi gerekirken, yeni bir kararla ihaleye ortak alma istekleri kabul edildiği ve KBB ve ilçe belediye yönetiminde olan bazı personel ve yöneticilerle birlikte, dışarıdan bir takım kimselerin de ihale ortaklığına alındığı belirtildi. İddiaların doğru olduğunu dile getiren İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Kazım Yücel, “Ben daha önce de bu tarz toplu ihalelerde zarar edileceğini ve parça parça satılırsa daha karlı olacağını izah ettim, fakat hala ısrarla toplu ihaleye çıkıyorlar. Ya birilerini zengin etme peşindeler, ya da acilen para ihtiyaçları var o yüzden bu şekilde yapıyorlar” şeklinde konuştu.

ERTESİ GÜN 3 KATINA SATIŞA ÇIKARILDIĞI İLERİ SÜRÜLDÜ

Kayseri’de yerel bir gazetedeki iddialara göre, ihalenin yapıldığı günün ertesinde KBB’den tanesine ortalama 100 bin TL ödenerek toplu halde alınan 221 villa parseli, yaklaşık 300 bin TL ücretle internette satışa sunuldu. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Kayseri İl Başkanı Özer, olayın ortaklarının bir günde yüzde 500 kâr elde ettiğini belirtti ve “Görünen o ki, tüccar belediyemizin tüccar bürokratları ve sözde esnaf temsilcileri, tüyü bitmemiş yetimin hakkını kendi ceplerine indirmek için kirli bir ortaklık kurmuşlar. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, belediye yöneticileri ve sözde esnaf temsilcileri tarafından alenen soyulmuştur” diye konuştu.

KBB İDDİALARI YALANLADI

Olayın yerel basına yansımasından 5 gün sonra Kayseri Büyükşehir Belediye’sinden, taşınmazların düşük bedelle satıldığı, tahsilâtın zamanında yapılamadığı ve üst düzey belediye yöneticilerinin de ihaleye ortak olduğuyla ilgili iddialarının tamamını yalanlayan bir basın açıklaması yaptı.

Belediye personelinin ihaleye ortak olmadığı söylenen açıklamada arsaların düşük bedelle satıldığı iddiasına ilişkin, “Sektör temsilcileri ile yapılan görüşmelerde; rakamların çok çok afaki rakamlar olduğu, bu arsalar için böyle rakamların gerçekçi olmadığı ve alıcı bulmanın mümkün olmadığı teyit edilmiştir” denildi. Ayrıca hisse bedellerinin peşin ödendiği ve 22 milyonun 15 milyonunun 3 ay içinde tahsil edildiği ifade edildi.

Foça'da mera alanlarının yapılaşmaya açıldığı iddia edildi!

 


Geri Dön