02 / 05 / 2024

büyükşehir yasa tasarısı

büyükşehir yasa tasarısı

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 30 olan büyükşehir sayısının en az 40'a yükseleceğini söyledi. Belediye binası önünde Başbakan Yardımcısı Arınç'ı karşılayan Başkan Cengiz Ergün, belediyenin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Yasa tasarısı kabul edildi, 559 belde ve belediye kapandı!

Kabul edilen yasa tasarısı sonrası büyükşehir sayısı 29'a çıkarken 559 belde ve belediye kapandı...

Sakarya Büyükşehir'den yüzde 10 indirimle konut fırsatı! 20 bine yakın başvuru geldi!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce 15 Kasım tarihinde başvurularını kabul etmeye başladığı KONUT A.Ş Projesi için süresinin 15 Aralık Cuma günü son bulacağını belirtti.

Bursa Büyükşehir 660 kiracısından kira almayacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tam kapanma kararı nedeniyle kepenk indirecek olan esnafından kapalı kaldıkları süre boyunca kira almamaya karar verdi...

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 2021'de kira fiyatlarına zam yapmayacak!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs ile mücadele çerçevesinde belediyeye ait kiracıların kira ücretlerine zam yapmayacak.

Sakarya Büyükşehir kiracılarından kira almayacak!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgını sürecinde zarara uğrayan kiracılarından kira almayacak. Esnafa yönelik destek paketi kapsamında alınan kararla, Belediye kiracısı olan işletmelerin bu dönemdeki kira bedellerini almayacak...

Mersin Büyükşehir Temmuz ayı Meclisi'nde kira konusu görüşülecek!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, su faturalarının 3 ay süreyle ertelenmes ive Büyükşehir’in kiracısı olan esnafın kira borçlarının 3 ay ertelenmesi için meclis kararı gerektiğini, Temmuz ayı meclisinde bu konuları gündeme getireceklerini söyledi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi 200 iş yerinden kira almayacak!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs ile mücadele kapsamında mülkiyeti belediyeye ait 200 işyerinden kira almayacağını açıkladı.

Kocaeli Büyükşehir, kepenk indiren iş yerlerinden kira almayacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs mücadelesi kapsamında iş yerlerini kapatan işletmecilerden kira almayacaklarını açıkladı.

Manisa Büyükşehir Ağustos ayı toplantısı yapıldı!

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısı, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi.

İzmir Büyükşehir'e imar yönetmeliği çağrısı!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne imar yönetmeliği çağrısında bulundu. Nasır, “Hazırlayın, biz de gerekeni yaparız” dedi.

Ordu Büyükşehir Temmuz ayı toplantısı gerçekleştirildi!

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Trabzon Büyükşehir Temmuz ayı toplantısı yapıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, temmuz ayı toplantısını gerçekleştirdi.

Sakarya Büyükşehir, şehir estetiği için kolları sıvadı!

Haziran ayına ilişkin değerlendirmeler yapan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Öncelikle şehir estetiğine katkı sunacak olan çalışmalar için kollarımızı sıvadık" dedi.

Trabzon Büyükşehir Haziran ayı toplantısı yapıldı!

Çalışmalarına devam eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Haziran ayı toplantısını gerçekleştirdi.

büyükşehir yasa tasarısı Haberi

büyükşehir yasa tasarısı

Manisa’da AK Partili Yunusemre İlçe Belediyesi ile AK Partili Şehzadeler Belediyesi'ni ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın son durağı MHP'li Manisa Büyükşehir Belediyesi oldu. Belediye binası önünde Başbakan Yardımcısı Arınç'ı çiçekle karşılayan Başkan Cengiz Ergün, belediyenin çalışmaları hakkında bilgi verdi.


Manisa'nın büyükşehir olduğunu hatırlatan Başkan Ergün, sıkıntılı bir dönem geçirdiklerini ve büyükşehre yeterince hazırlık yapılmadığını dile getirdi. Büyükşehirlere gönderilen payların arttırılması gerektiğine dikkat çeken Ergün, "Aylık 20-30 milyon lira bir pay geliyor. Biz bu payın 70 milyon lira olmasını bekliyorduk. İlçe belediyelerin paylar noktasında büyük sıkıntıları var. Büyükşehirden ziyade ilçe belediyeler daha zor durumda. Bu payların attırılmasını istiyoruz" dedi.


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'nın ilk büyükşehir Belediye Başkanı olan Ergün'ü kutladı. Arınç, şöyle konuştu: "16 büyükşehir 30'a çıktı. Merkezi bir planlama...