28 / 04 / 2024

Sakarya Büyükşehir kiracılarından kira almayacak!

Sakarya Büyükşehir kiracılarından kira almayacak!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgını sürecinde zarara uğrayan kiracılarından kira almayacak. Esnafa yönelik destek paketi kapsamında alınan kararla, Belediye kiracısı olan işletmelerin bu dönemdeki kira bedellerini almayacak...



Sakarya Büyükşehir Belediyesi Meclisi, yeni tip koranavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele kapsamında kent esnafına yönelik "Ekonomik Destek Paketi"ni hayata geçiriyor. 

Önlemler kapsamında Sosyal Gelişim Merkezi'nde gerçekleştirilen olağanüstü meclis toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, gündem dışı konuşmalar ve 61 maddenin karara bağlanmasından sonra, 3 aylık salgın sürecine ilişkin konuştu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; salgınla mücadelenin başarılı bir şekilde devam ettirildiğini ifade eden Yüce, günlük 15 bine ulaşan rakamlarda maske ürettiklerini ve 3 milyonu aşkın maskeyi vatandaşlara ulaştırdıklarını belirtti.

- Esnafa ekonomik yardımı içeren destek paketi onaylandı

Salgın süresince zarara uğrayan esnafa yönelik destek paketini meclis kararı ile onayladıklarını duyuran Yüce, şöyle konuştu: 

"Biz şehrin yöneticileri olarak bu zararı asgari seviyeye indirmek için bir dizi önlemler aldık. İş yerleri kapanan esnafımız için destek paketleri hazırladık. Bugünkü meclisimizin ana maddelerini bu destek paketi oluşturuyor. Bu paket içerisinde, ulaşım esnafımıza 1000'er lira mazot desteği vereceğiz, 6 bin esnafımızın 1000'er lira tutarında su faturasını ödeyeceğiz, ilan ve reklam vergileri ile yıllık çevre temizliği vergilerinin faaliyette bulunulmayan dönemleri alınmayacak. Belediyemiz kiracısı olan işletmelerin bu dönemdeki kira bedelleri alınmayacak." 

Edirne Belediyesi kiracılarından kira almayacak!


Geri Dön