04 / 05 / 2024

c grubu mağara

c grubu mağara

Tabiat Varlığı Olarak Belirlenecek Olan Doğal Mağaralara İlişkin İlke Kararı gereğince mağaralar “A grubu, B grubu ve C grubu mağaralar” olarak gruplara ayrıldı. Peki, hangi mağaralarda hangi yapılar inşa edilebilir?

5 kasım pazar günü toplu taşımalar ücretsiz olacak mı? Hangi toplu taşıma araçları ücretsiz? 

5 Kasım 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek olan 45. İstanbul Maratonu, Cumhuriyetin 100. yılını coşkuyla kutlamak amacıyla "Yüzyılın Koşusu" sloganıyla büyük bir heyecanla bekleniyor. Bu özel etkinliğe halkın ulaşabilmesi için toplu taşıma ücretsiz olup olmadığı merak ediliyor.

Bugün Marmaray, metro, otobüs, metrobüs bedava mı? 30 Ağustos toplu taşıma ücretli mi, ücretsiz mi? Son dakika!

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmayacağı merak ediliyor. Peki bugün marmaray, metro, otobüs, metrobüs bedava mı? Hangi toplu taşımalar ücretsiz? 

Hüma Araç Kiralama İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Hüma Araç Kiralama İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye’de 100.000,00 TL sermaye bedeli ile Eyüp Güloğlu tarafından kuruldu.

Benzin 40 liraya dayanınca, elektrikli araçlara talep patladı!

Akaryakıt zamlarına gelen fahiş zamlar sürücüleri elektrikli araçlara yönlendiriyor. Kilometre başına 1,52 TL olan benzin masrafı, elektrikli araçta 0,46 liraya kadar geriliyor. Otomotiv sektörü yetkilileri elektrikli araçlara olan talebin artacağını öngörüyor.

Ankara'da toplu taşıma o tarihte ücretsiz olacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, temmuz ayı birinci toplantısında, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde, şehir içi toplu taşıma araçlarının ücretsiz hizmet vermesi karara bağlandı.

Kasko yaptırırken aman bunlara dikkat! Aracınızı güvenceye alayım derken risklerinizi büyütmeyin!

Kasko poliçelerine gelen zamlar nedeniyle bazı sürücüler ya araçlarını kaskosuz kullanıyor ya da bazı teminatlardan vazgeçerek prim tutarını düşük tutmaya çalışıyor. Ancak herhangi bir kaza sonrası mağduriyet yaşamamak için kasko yaptırırken bazı hususlara dikkat etmekte yarar var.

En uygun elektrikli ısıtıcı kaç TL? Elektrikli ısıtıcı tasarruflu mu? 8 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Kışın en sert günlerinin yaşanırken pek çok kişi elektrikli ısıtıcı fiyatlarını araştırıyor. Peki en uygun elektrikli ısıtıcılar hangileri? Özellikleri neler? Tasarruflu mu? İşte detaylar…

Otomobile ilgi bitiyor derken patladı! Ocakta kaç araç satılığına çok şaşıracaksınız!

Pandemi dönemiyle otomobile olan talep durmak bilmiyor. Vatandaşın pandemi döneminde toplu taşıma araçlarından uzak durabilmek adına yöneldiği otomobil piyasası, salgının hemen akabinde patlayan enflasyonla yatırımcı için de çok önemli bir gelir kapısı oldu. Geçtiğimiz sene hem sıfır hem de ikinci e

Kumtel ısıtıcı fiyatları ne kadar? İşte 20 Aralık 2022 fiyat listesi

Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte pek çok kişi ısıtıcı fiyatlarını araştırmaya başladı. Peki, Kumtel ısıtıcıların fiyatları ne kadar? Özellikleri nelerdir? Kumtel ısıtıcılar Aralık ayında kaç TL'den satılıyor? İşte detaylar...

Öğrencilere toplu taşıma ücretsiz oldu! Metro metrobüs ve vapurda geçerli olacak

İstanbul'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek öğrenci ve sınav görevlileri, bu hafta sonu toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanabilecek. Sınavın 2 saat öncesinden başlayan ücretsiz ulaşım imkanı, sınav bitişinin 2 saat sonrasına kadar devam edecek.

İstanbul'da 20 yaş altı ve 65 yaş üstüne toplu taşıma yasağı!

İstanbul'da koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlar ile 20 yaş altındaki gençlerin toplu taşıma araçlarına binmeleri 15 Ocak'tan itibaren yasaklandı.

Gayrimenkul sektöründeki fiyat artışı emlakçı ve alıcıyı mağdur ediyor!

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan yaptığı açıklamada "Mal sahipleri ve müteahhitler sürekli fiyat artırımına gidiyorlar. Anlaşma yapılan fiyat üzerinden pazarlık bozuluyor. Bu durum hem emlakçıyı hem de alıcıyı mağdur ediyor." diye konuştu.

Ürgüp Mustafapaşa’daki 40 odalı mağara 2.7 milyon TL'ye satılıyor!

Ürgüp Mustafapaşa'da bulunan 40 odalı mağara satışa çıktı. Ne zaman yapıldığı bilinmeyen mağaranın fiyatı 2 milyon 750 bin lira olarak açıklandı.

c grubu mağara Haberi

c grubu mağara

Mağaralarda hangi yapılar inşa edilebilir?

Tabiat Varlığı Olarak Belirlenecek Olan Doğal Mağaralara İlişkin İlke Kararı gereğince mağaralar “A grubu, B grubu ve C grubu mağaralar” olarak gruplara ayrıldı. 


Böylece mağara alanlarında yapılabilecek yapılar da sınıflara ayrılmış oldu. Peki, hangi mağaralarda hangi yapılar inşa edilebilir?


A grubu mağaralarda bilimsel ve ekolojik araştırmalar dışında hiçbir faaliyet yapılamayacak. 


B grubu mağaralarda günübirlik tesisler ve mağaranın ve yakın çevresinin korunması, geliştirilmesi, tanıtımı amacına yönelik yapılar yapılabilecek.


C grubu mağaralar ise “Doğal mağara özellikleri taşıyan sağlık ve eko turizm açısından önemli, mağara içerisinde ve yakın çevresinde rekreasyonel faaliyetler ile tarım, turizm faaliyetleri yapılabilecek kontrollü kullanıma uygun nitelikli mağaralar” olarak tanımlandı. 


Bu mağaralar ile koruma alanı içerisinde, Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’ndan izin almak koşulu ile halka açık rekreasyon amaçlı günübirlik...