27 / 04 / 2024

1 Ocak'ta toplu taşıma araçları ücretsiz olacak...

1 Ocak'ta toplu taşıma araçları ücretsiz olacak...

Yılbaşında toplu taşımanın ücretsiz olup olmadığı, birçok vatandaş tarafından sorgulanmaya başlanmıştı. Buna göre, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı sonrasında Başkentray, Marmaray, İZBAN ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu 1 Ocak 2024 Pazartesi günü ücretsiz olacağı açıklandı.



Toplu taşıma araçları arasında yer alan Başkentray, Marmaray, İZBAN ve metronun yeni senenin ilk gününde ücretsiz olacağının açıklanmasının ardından 1 Ocak 2024 Pazartesi günü tüm vatandaşlar ulaşımı ücretsiz kullanacak. Peki, yılbaşı akşamı toplu taşıma ücretsiz olacak mı? Yılbaşında toplu taşıma ücretsiz mi?

YILBAŞINDA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

Başkentray, Marmaray, İZBAN ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu, 1 Ocak Pazartesi günü ücretsiz hizmet vereceği kaydedildi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna kapsamda 1 Ocak Pazartesi günü, vatandaşlar Başkentray, Marmaray, İZBAN ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu seferlerinden ücretsiz olarak faydalanacak.

1 Ocak ta toplu taşıma araçları ücretsiz olacak...

TOPLU TAŞIMA NEYE DENİR?

Toplu taşımacılık, genel bir şekilde  tren, otobüs, tramvay, troleybüs, metro için kullanılsa da, havayolları, feribotlar ve dolmuşları daiçine alan , halkın bir yerden başka bir yere ulaşımını sağlayan araçlardır. Buna göre, toplu ulaşım sistemlerinin temel amacı, bir kamu hizmeti olarak, insanların kentiçinde bir noktadan diğer noktaya en ekonomik şekilde taşınmasını sağlamaktadır. Bilindiği gibi kentiçi yolcu taşımacılığının temel amacı “taşıtların değil insanların taşınmasıdır”.

TOPLU TAŞIMANIN ÖNEMİ NEDİR?

İyileştirilmiş bir toplu taşıma sistemi, günümüz şehirlerinin temel sorunlarından biri olan trafik sıkışıklığının azaltılmasında oldukça etkilidir. Bireysel araçların kullanımı azaltılarak yakıt maliyetleri düşürülür. Ayrıca trafik sıkışıklığı nedeniyle kaybedilen zaman da önemli mali kayıplara neden olmaktadır.

65 yaş üstü ücretsiz ulaşım hakkı ne zaman sona eriyor?

5 kasım pazar günü toplu taşımalar ücretsiz olacak mı? Hangi toplu taşıma araçları ücretsiz? 

Bakan Uraloğlu'ndan ücretsiz internet müjdesi


Geri Dön