29 / 04 / 2024

Bakan Uraloğlu'ndan ücretsiz internet müjdesi

Bakan Uraloğlu'ndan ücretsiz internet müjdesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Ulaşan ve Erişen Türkiye 2053 Üniversiteler Arası Fikir Yarışması"nın tanıtım programında gençlerle buluştu.



Bakan Uraloğlu, gençlere yönelik önemli açıklamalarda bulundu. "2021'den bu yana ulaştırma alanında 194 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdik. 2053 yılına kadar yaklaşık 168 milyar dolar daha ulaştırma yatırımı yapmayı hedefliyoruz" dedi. Ayrıca, Cumhurbaşkanı tarafından gençlere vadedilen 10 gigabayt internet hediyesinin detaylarını paylaştı. Bu hediye, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından uygulamaya konulacak ve yakın gelecekte e-devlet üzerinden gençlerin kullanımına sunulacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kadıköy'deki TCDD Fenerbahçe Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen 'Ulaşan ve Erişen Türkiye 2053 Üniversiteler Arası Fikir Yarışması' tanıtım etkinliğine iştirak etti. Bu yarışma, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi Başkanlığı (UDHAM) tarafından üniversite öğrencileri arasında düzenleniyor. Temel amacı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın çeşitli faaliyet alanlarına yönelik, 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı ve 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası kapsamında belirlenen tematik konular ve sektörel ihtiyaçlara uygun projelerin geliştirilmesini teşvik etmek.

"GENÇLERE GELECEK HEDEFLERİ ÇİZMEMİZ GEREKİYOR"

Bakan Uraloğlu, Cumhuriyetimizin 100. yılını tüm ülke genelinde coşkuyla, mutlulukla, kıvançla, onurla ve şerefle kutladıklarını ifade etti. En büyük ve en anlamlı kutlamaların İstanbul'da gerçekleştiğini vurguladı. Cumhuriyetin, büyük zorluklara rağmen kurulduğuna dikkat çekerek, 100 yıl sonraki gelişmelerin ve başarıların elde edildiği bir noktaya gelindiğini belirtti. Genç nesillere, geçmişteki başarıları aktarmanın zorluğuna değinirken, gençlerin gelecekleri için projeler ve hedefler belirlemenin önemine vurgu yaptı.


"İNTERNET HEDİYESİ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE TANIMLANMIŞ OLACAK"

Bakan Uraloğlu, iletişim alanında büyük bir ilerleme kaydettiklerini belirterek, Türkiye'nin toplamda 11 uyduyu uzaya gönderdiğini açıkladı. Bu uydu projelerinin 5 tanesinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından gerçekleştirildiğini ifade etti. Ayrıca, yerli ve milli Türk mühendislerin mezun olduğu okullardan aldığı eğitimlerle geliştirilen 6A uydusunun TÜRKSAT, TUSAŞ ve TAİ işbirliğiyle önümüzdeki aylarda teslim alınacağını ve Haziran 2024'te uzaya fırlatılacağını söyledi. Ayrıca, Cumhurbaşkanı tarafından gençlere vadedilen 10 gigabayt internet hediyesinin detaylarını paylaşarak, bu konuda Gençlik ve Spor Bakanlığının başı çektiğini ve yakın gelecekte bu hediyesi e-devlet üzerinden gençlerin kullanımına sunulacağını belirtti.

Son dakika! Cumhurbaşkanı açıkladı: Okullar tatil edildi!

Dünyaca ünlü ekonomistten bomba tahmin: Dolar 7 lira birden düşecek!

Tarım Kredi Market büyük indirim şenliğini duyurdu: Bu indirim için yarın son gün


 


Geri Dön