19 / 05 / 2024

Çadır Köşk

Çadır Köşk

1979 yılında Yıldız Parkı ve Emirgan Korusu'ndaki üç tarihi köşk hizmete açılacakmış. Saltanatın kaldırılmasından sonra kaderine terk edilen tarihi köşkler, Türkiye Turing Otomobil Kurumu tarafından restore edilerek hizmete açılacakmış.

1979 yılında tarihi köşkler eğlence sitesi olacakmış!

1979 yılında İstanbul'da bulunan bazı tarihi köşklerin restore edilerek eğlence sitesi haline getirilecekmiş. Yıldız Parkı'ndaki Çadır Köşkü ile Malta Kasrı ve Emirgan Korusu'ndaki Sarı Köşk restore edilerek hizmete girecekmiş.

Rize Hemşin TOKİ projesinde son dakika: Kentsel dönüşümde binalar çürük zemine yapıldı iddiası! 

Rize'nin Hemşin ilçesinde inşa edilen binaların çürük zemine yapıldığı, kentsel dönüşüm adı altında bölgenin doğal güzelliğine zarar verildiği ileri sürüldü. İşte ayrıntılar....

Türkiye'nin çürük yapı stoku ortadan kalkıyor!

TÜRKÇİMENTO, ülke genelinde depreme karşı izlenecek yol haritasını belirlemek için Türkiye Deprem Hazırlık Yol Haritası Raporu'nu hazırladı. Raporda çürük yapı stoku karşısında alınacak adımlar sıralandı.

CHP çürük binalar için TBMM'yi acil toplantıya çağırdı!

İzmir Bayraklı ilçesinde depremde yıkılan çürük binaların onlarca kişiye mezar olması, gözleri İstanbul başta olmak üzere diğer riskli bölgelere çevirdi. CHP, çürük binalar konusunda sonuç alıcı adımlar için Meclis’i acil toplantıya davet etti.

Adil Gökçadır: Bursa depreme hazır değil!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Adil Gökçadır, 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle yayınladığı açıklamada kentsel dönüşümün önemine vurgu yaptı.

Gökçadır İnşaat ofis yapımına yöneldi!

Gökçadır İnşaat, ofis yapımına yöneldi. Bursa'da faaliyet gösteren şirket ofislerde hem yasama sevincini hem de teknolojiyi hedefledi.

Adil Gökçadır: Yabancı yatırımcının Bursa ilgisi sürüyor!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır, TÜİK tarafından açıklanan 2016 yılı konut satış verileri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Adil Gökçadır: İnşaat sektörü Türk ekonomisinin lokomotifi!

İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır "Bir ev yaparsınız ve bu 200'ün üzerinde sektörü harekete geçirir. Yeni bir ev demek, perdesi, kapısı, prizi, dolabı... 23 bin kalem ürün ihtiyacı demek. Gelişmekte olan tüm ülkelerde inşaat sektörü vazgeçilmezdir." dedi.

Adil Gökçadır: Bursa'da güncel bir imar planı hazırlanmalı!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır "Kentsel dönüşüm ile deprem gerçeğini de göz önünde bulunduran, kentin dokusuna uygun yeni cazibe alanları oluşturabilecek güncel bir imar yönetmeliği hazırlığı kaçınılmaz" dedi.

Gökçadır İnşaat ofis yapımına yöneldi!

Bursa’nın hızla İstanbul ile bütünleşen bir metropole doğru geliştiğini gören Gökçadır İnşaat, ofis yapımına yöneldi. Şirket ofislerde hem yaşama sevincini hem de teknolojiyi hedefledi.

Kocaeli İlk Adım Köprüsü genişletilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentteki yol çalışmalarını sürdürüyor. Uygulamalar kapsamında dar yollar ve köprüler genişletilerek trafiğin rahatlaması sağlanıyor. Bu kapsamda İzmit Sanayi Mahallesi’nde yer alan İlk Adım Köprüsü genişletilecek.

Adil Gökçadır: Bursa''da konut stoku yok!

“Bursa' da 600 bin konut var. Bunun yüzde 60'ı depreme dayanıklı değil” diyen İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır, bırakın depremi can güvenliğinin olmadığını hatırlattı.

Yaşar Adil Gökçadır, Bursa İMSİAD'da yeniden başkan seçildi!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (İMSİAD) olağanüstü genel kurulunda başkanlığa Yaşar Adil Gökçadır seçildi.

Ofis Gökçadır estetik ve işlevsel işyerleri sunuyor!

Toplam 38 ofisten oluşan Ofis Gökçadır projesi Nilüfer 23 Nisan Mahallesi'nde OSB'nin yanıbaşında kuruluyor. Gökçadır İnşaat Genel Koordinatörü Alper Gökçadır ayrıntılarıyla aktardı.

Çadır Köşk Haberi

Çadır Köşk



Yıldız Parkı ve Emirgan Korusu'ndaki üç tarihi köşk mayısta açılıyor


Malta, Çadır ve Sarı Köşk TURİSTİK TESİS oluyor 


  Görkemli Osmanlı saltanatının sembolü olarak günümüze kadar gelen 3 tarihi köşk halka açılıyor. Yıldız Parkı'ndaki Malta ve Çadır köşkleri ile Emirgan Korusu'ndaki Sarı Köşk 4 ay sonra halkın hizmetine girecek. Halk ve İstanbul'a gelen turistler, turistik tesis haline getirilen bu köşklerde dinlenip günün yorgunluğunu çıkarabilecekler. Saltanatın kaldırılmasından sonra kaderine terk edilen tarihi değeri çok büyük olan bu 3 köşk, uzun yıllar sonra yeniden canlılık kazanacak. 


  Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu ile İstanbul Belediyesi arasında yapılan protokolden sonra, 3 köşkün onarılmasına ve...