02 / 05 / 2024

1979 yılında üç tarihi köşk hizmete açılacakmış!

1979 yılında üç tarihi köşk hizmete açılacakmış!

1979 yılında Yıldız Parkı ve Emirgan Korusu'ndaki üç tarihi köşk hizmete açılacakmış. Saltanatın kaldırılmasından sonra kaderine terk edilen tarihi köşkler, Türkiye Turing Otomobil Kurumu tarafından restore edilerek hizmete açılacakmış.



1979 yılında üç tarihi köşk hizmete açılacakmış!


Yıldız Parkı ve Emirgan Korusu'ndaki üç tarihi köşk mayısta açılıyor


Malta, Çadır ve Sarı Köşk TURİSTİK TESİS oluyor 


  Görkemli Osmanlı saltanatının sembolü olarak günümüze kadar gelen 3 tarihi köşk halka açılıyor. Yıldız Parkı'ndaki Malta ve Çadır köşkleri ile Emirgan Korusu'ndaki Sarı Köşk 4 ay sonra halkın hizmetine girecek. Halk ve İstanbul'a gelen turistler, turistik tesis haline getirilen bu köşklerde dinlenip günün yorgunluğunu çıkarabilecekler. Saltanatın kaldırılmasından sonra kaderine terk edilen tarihi değeri çok büyük olan bu 3 köşk, uzun yıllar sonra yeniden canlılık kazanacak. 


  Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu ile İstanbul Belediyesi arasında yapılan protokolden sonra, 3 köşkün onarılmasına ve restore edilmesi başlandı. Onarım ve restore işi Turing Otomobil Kurumu tarafından yürütülüyor. Yıldız Parkı'ndaki Malta ve Çadır köşkleri ile Emirgan Korusu'ndaki Sarı Köşk'ün hizmete girmesi ile halk ve turistler burada diledikleri gibi oturup dinlenecek. Sadece yaz aylarında canlılığını koruyan ve kış mevsiminde ölüm sessizliğine bürünen Yıldız Parkı ile Emirgan Korusu, köşklerin halka açılmasından sonra yılın 365 günü insanlarla dolup taşacak. Üç tarihi köşkün çayhane ve pastahane görünüm ve niteliğini koruyacağını belirten Turing Otomobil Kurumu Genel Müdürü Çelik Gülersoy şunları söyledi: 

  ''Amacımız, turizme hizmet etmektir. Bu üç köşkün turistik işletmeler haline getirilmesi için yaptığımız çalışmalar sonuçlandı ve binaların restarosyonuna geçildi. Mayıs ayında hizmete gireceğini inanıyoruz. Amacımız bunlardan halkın ve turistlerin yararlanmasıdır.


Hürriyet Gazetesi 24 Ocak 1978



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com



Geri Dön