02 / 05 / 2024

Çadır mahalle

Çadır mahalle

1985 yılında Güngören'e bağlı Tozkoparan'da çadırdan bir mahalle kurulmuş. İmar ve İskan Bakanlığı'nın çürük olduğu gerekçesiyle boşaltılan bloklarına gizlice yerleşen 66 aile tahliye edilmiş. Sokak ortasında kalan ailelere Kızılay çadır dağıtmış.

1971 yılında Boğaz'da çadırlı mahalle kurulmuş!

1971 yılında Boğaz'da seksen kişinin yaşadığı çadırlı mahalle kurulmuş. 92 hanelik gecekonduların Karayolları tarafından yıkılmasından sonra evsiz kalan gecekondu sakinleri, Boğaz'ın en güzel yerinde çadırlı mahalle kurmuşlar.

Altınoran Çadır Günleri başladı!

Sinpaş, Ankara Çankaya’daki Altınoran projesinde kalan daireleri çadırda satışa çıkarıyor. Altınoran Çadır Günleri başladı.

Adil Gökçadır: Bursa depreme hazır değil!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Adil Gökçadır, 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle yayınladığı açıklamada kentsel dönüşümün önemine vurgu yaptı.

Gökçadır İnşaat ofis yapımına yöneldi!

Gökçadır İnşaat, ofis yapımına yöneldi. Bursa'da faaliyet gösteren şirket ofislerde hem yasama sevincini hem de teknolojiyi hedefledi.

Adil Gökçadır: Yabancı yatırımcının Bursa ilgisi sürüyor!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır, TÜİK tarafından açıklanan 2016 yılı konut satış verileri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Adil Gökçadır: İnşaat sektörü Türk ekonomisinin lokomotifi!

İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır "Bir ev yaparsınız ve bu 200'ün üzerinde sektörü harekete geçirir. Yeni bir ev demek, perdesi, kapısı, prizi, dolabı... 23 bin kalem ürün ihtiyacı demek. Gelişmekte olan tüm ülkelerde inşaat sektörü vazgeçilmezdir." dedi.

Adil Gökçadır: Bursa'da güncel bir imar planı hazırlanmalı!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır "Kentsel dönüşüm ile deprem gerçeğini de göz önünde bulunduran, kentin dokusuna uygun yeni cazibe alanları oluşturabilecek güncel bir imar yönetmeliği hazırlığı kaçınılmaz" dedi.

Gökçadır İnşaat ofis yapımına yöneldi!

Bursa’nın hızla İstanbul ile bütünleşen bir metropole doğru geliştiğini gören Gökçadır İnşaat, ofis yapımına yöneldi. Şirket ofislerde hem yaşama sevincini hem de teknolojiyi hedefledi.

Çadır kamplardaki Suriyeliler korunaklı evler inşa ediyor!

Savaş nedeniyle evlerini terk edip güvenli bölgelerdeki çadır kamplara sığınan Suriyeliler, yaklaşan kış öncesi soğuktan korunmak umuduyla taş, kerpiç ve çinko levhalardan evler inşa etmeye başladı.

Adil Gökçadır: Bursa''da konut stoku yok!

“Bursa' da 600 bin konut var. Bunun yüzde 60'ı depreme dayanıklı değil” diyen İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır, bırakın depremi can güvenliğinin olmadığını hatırlattı.

Yaşar Adil Gökçadır, Bursa İMSİAD'da yeniden başkan seçildi!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (İMSİAD) olağanüstü genel kurulunda başkanlığa Yaşar Adil Gökçadır seçildi.

Veysi Kaynak: Osmaniye'deki çadır kenti konteyner kent yapacağız!

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa gibi yerlerdeki çadır kentlerde yaşamanın zor olduğuna dikkat çekerek, "Barınma merkezimize 16 derslikli okul, 2 sağlık ocağı, 2 cami, 1 rehabilitasyon merkezi, 2 çok amaçlı salon, 2 kütüphane, 6 market kuracağız." dedi.

Avrupa Çadır Organizasyon Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Avrupa Çadır Organizasyon Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ersin Yıldırım ve Taner Yıldırım ortaklığıyla 60 bin TL sermaye ile 2 Mayıs'ta Sultangazi, Esentepe Mahallesi'nde kuruldu.

Ofis Gökçadır estetik ve işlevsel işyerleri sunuyor!

Toplam 38 ofisten oluşan Ofis Gökçadır projesi Nilüfer 23 Nisan Mahallesi'nde OSB'nin yanıbaşında kuruluyor. Gökçadır İnşaat Genel Koordinatörü Alper Gökçadır ayrıntılarıyla aktardı.

Çadır mahalle Haberi

Çadır mahalle



Tozkoparan'da çadırlı mahalle


İstanbul'un göbeğinde bir çadırlı mahalle. Yapımı tamamlanmış boş blokların önünde, deprem bölgesini andırırcasına çadırlara yerleşmiş 66 aile. Hepsinin umudu ortak: ''Başlarını sokabilecekleri küçük bir ev.''


  Deprem bölgesi değil, İstanbul


   İmar ve İskan Bakanlığı'nın ''çürük bina'' diye boşalttığı bloklara gizlice yerleşen 66 aile, kış ortasında sokakta kaldı.

   Çaresizlik içinde kalan ve Kızılay'ın verdiği 40 çadıra yerleşen aileler, sorunları için Valilik'ten yardım istediler.




   Deprem bölgesi değil...


   İstanbul'un göbeğinde, çadır hayatı


   İmar ve İskan Bakanlığı'nın Tozkoparan'daki bloklarından tahliye...