08 / 05 / 2024

Cafer Kara türkiyede konut stoğu

Cafer Kara türkiyede konut stoğu

Çukurova Gayrimenkul İcra Kurulu Başkanı Cafer Kara, Türkiye'deki 18 milyonu aşan yapı stoğunun yüzde 67'si ruhsatsız ve kaçak, yüzde 60'ı ise 20 yaşın üzerindeki konutlardan oluşuyor...

Hollanda'nın en uzun kara tünelinde Rönesans Holding imzası!

Rönesans Holding'in Hollanda'daki grup şirketi Ballast Nedam tarafından hayata geçirilen ülkenin en uzun kara tüneli Gaasperdammertunnel'in iki kuzey geçidi trafiğe açıldı

Strüktür mühendisi Hanif Kara Türkiye’de!

Mimarlık ve strüktürel tasarım kavramlarında konuşulan Hanif Kara, Geberit’in davetlisi olarak ‘Zamanın Ötesinde Tasarım Kâşifleri’ etkinliği kapsamında Türkiye’ye geliyor. Hanif Kara, 10 Aralık Salı günü İTÜ Maçka Kampüsünde, mimarlar, mimarlık öğrencileri, mühendisler ve tasarımcılarla bir araya g

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Türkiye'deki konutların yüzde 60'ı 20 yaşın üzerinde!

Çukurova Kent Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Kara, Kaş Aydın Haber Gazetesi'ndeki yazısında depreme karşı kentsel dönüşümün önemli olduğundan bahsetti. İşte Cafer Kara'nın o yazısı...

Türkiye'nin yurtdışı yatırımları 10 milyar doları aşacak!

DEİK Yurtdışı Yatırımlar İş Konseyi Başkanı Kara, "Türkiye'nin yurtdışı yatırımları belirli sektörlerde ve yakın bölgelerde yoğunlaştı. 2023'te 10 milyar doları aşabiliriz" dedi.

Kadir Kara: Türkiye'deki en büyük kentsel dönüşüm Osmaniye'de!

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, kentsel dönüşüm konusunda, yerel yönetimlerin de etkin bir şekilde devrede olması gerektiğini söyledi.

Cafer Kara: Sağlıklı ve güvenli binalar inşa edilmeli!

Çukurova Kent Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Kara, ülkemizde, deprem bilincini artırmayı hedefleyen 1-7 Mart arasındaki Deprem Haftası'nda sağlıklı ve güvenli binaların inşa edilmesi gerektiğine dikkat çekti..

Türkiye'deki 18 milyon yapının yüzde 67'si kaçak!

Çukurova Kent Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Kara; ülkemizde, deprem bilincini artırmayı hedefleyen 1-7 Mart arasındaki Deprem Haftası'nda sağlıklı ve güvenli binaların inşa edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Türkiye’de 6,5 milyon konut acilen yenilenmeli!

Çukurova Kent Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Kara, depremlerin oluşturacağı hasarları azaltmanın en etkin iki yolunun depreme dayanıklı yapılar inşa etmek ve toplumu depreme karşı eğitmek olduğunu vurguladı.

Cafer Kara: Gayrimenkul satışları yüzde 20 arttı!

Çukurova Kent Yapı Başkanı Cafer Kara, gayrimenkul sektöründe satışların yüzde 20 arttığını söyledi. Türkiye ve dünya ekonomisinin en önemli lokomotiflerinden olan inşaat sektörünün, son 10 yılda Türkiye'ye büyük kazanımlar sağladığını dile getirdi.

Cafer Kara: İnşaat sektörü son 10 yılda çok gelişti!

Türkiye ve dünya ekonomisinin en önemli lokomotiflerinden I olan inşaat sektörü, son 10 yılda ülkemize büyük kazanımlar sağladı. Özellikle istihdam ve ekonomik canlanmaya önemli etkileri olan inşaat, sürdürülebilir büyüme için önemli bir sektör...

İnşaat sektörü 2014'ü yüzde 5 büyüme ile kapatacak!

Türkiye ve dünya ekonomisinin en önemli lokomotiflerinden olan inşaat sektörü, son 10 yılda ülkemize büyük kazanımlar sağladı. Cafer Kara 'İnşaat sektörü 2014'ü yüzde 5 büyüme ile kapatacak' dedi.

Cafer Kara türkiyede konut stoğu Haberi

Cafer Kara türkiyede konut stoğu

Çukurova Gayrimenkul İcra Kurulu Başkanı Cafer Kara, Türkiye'deki 18 milyonu aşan yapı stoğunun yüzde 67'si ruhsatsız ve kaçak, yüzde 60'ı ise 20 yaşın üzerindeki konutlardan oluşuyor. Dünyanın en önemli ve hareketli coğrafi kuşaklarından birinde yer alan Türkiye'de, bugüne kadar ağır kayıpların yaşandığı birçok deprem meydana geldi. 17 Ağustos 1999 tarihinde gerçekleşen 7,5 şiddetindeki Marmara Depremi'nde resmi raporlara göre; 17 bin 480 kişi hayatını kaybetti, 23 bin 781 kişi yaralandı, 505 kişi de sakat kaldı. 285 bin 211 konut ve 42 bin 902 işyeri hasar gördü. 


Marmara ve ardından 2011 yılında yaşanan Van depremleri, yüzölçümünün yüzde 92'si deprem kuşağında bulunan ve nüfusunun yüzde 95'i deprem tehdidi altında yaşayan ülkemiz için ne ilk ne de son. Konutların yüzde 45'i oturulamaz durumda ve...