23 / 05 / 2024

Çal Mağarası ulaşım

Çal Mağarası ulaşım

Dünyanın en uzun mağaralarından biri olarak kabul edilen ve şu ana kadar 8 kilometrelik bölümüne ulaşılabilen Trabzon'daki Çal Mağarası'nın gizemi çözülemedi. Mağara ahşap yürüyüş yolu ve ışıklandırma yapılarak 2003'te hizmete açıldı.

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor! Haftalık çalışma saatleri 09:00-15:30 arası mı oluyor?

Milyonlarca çalışanı- yakından ilgilendiren haftalık çalışma saatlerinde değişikliğe gidilip gidilmeyeceği vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Peki haftalık çalışma saatleri değişecek mi? çalışma saatleri 09:00-15:30 arası mı oluyor? İşte son dakika gelişmesi...

Memurların çalışma saatleri azalacak mı?

Son zamanlarda milyonlarca çalışanı çok yakından ilgilendiren mesai saatleri değişikliği gündemdeki yerini de koruyor. Kamu çalışanları ve memurların çalışma saatleri değişiyor mu? İşte merak edilen sorular...

Çalışma Bakanından müjdeli haber! 90 TL’ydi, 750 TL’ye çıktı! Bu parayı hemen alın!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "GSS’lere SGK tarafından ödenen tutarlar Sağlık Uygulama Tebliği kapsamında arttırılarak, kemik içi implantta her implant için 90 TL yerine 750 TL'ye çıkarıldı" dedi.

Devlet milyonlarca kişiye 750 TL ulaşım desteği verecek! Ulaşım desteği başvuruları başladı mı, şartları neler? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ailesinden uzakta eğitim gören öğrencilerin şehirler arası ulaşım giderlerinin karşılanmasına ilişkin destek programının başlatıldığını açıkladı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den milyonlara emeklilik müjdesi! Tarih verip detayları açıkladı

Milyonlarca insanın merakla beklediği emeklilik konusu çözüme kavuşuyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 'Sırayla çözeceğiz, EYT konusu önümüzde bekleyen dosyalar arasında' demişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı konuyla ilgili çalışmalara başladı.

Toplu taşımada indirimli saat uygulaması başlıyor! Toplu ulaşım hangi saatlerde indirimli olacak?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş toplu ulaşım ile ilgili yaptığı açıklamada “Sabah trafiğini rahatlatmak ve Ankaralının bütçesine katkı sağlamak için sabah 06.00-06.45 saatleri arasında toplu taşıma ücretlerinde indirim yapacaklarını söyledi.

Kanal İstanbul'un çalışma alanı tarım arazi mi?

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) tarafından hazırlanan rapora göre; Kanal İstanbul Projesi'nin çalışma alanının yüzde 52'i tarım arazisi olduğu belirtildi.

Trabzon Çal Mağarası'na seyir terası inşa ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi; sarkıtları, dikitleri, deresi, şelaleleri ve göletleri ile yer altındaki "saklı cennet" olarak nitelendirilen Çal Mağarası’na, seyir terası inşa ediyor.

Alışveriş merkezleri bayramda açık mı? AVM çalışma saatleri!

Alışveriş merkezleri bayramda açık mı? AVM çalışma saatleri bayram tatili dönemlerinde sıkça aratılan konular arasında yer alıyor. Peki AVM'ler bayramda açık mı Ağustos 2019? İşte AVM çalışma saatleri...

Çal Mağarası’nda modernizasyon çalışmaları başladı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yaptığı açıklamada “Çalışmalarımız tamamlandığında Çal Mağarası oldukça modern bir yapıya kavuşmuş olacaktır” dedi.

Ulaşım ihtiyacı imar planlarına göre değerlendirilecek!

il merkezlerindeki "Ulaşım Master Planları" gözden geçirilecek, ülkenin gelişen ve değişen, taşıt ve yolculuk sayıları ile beklentileri, imar planlarında dikkate alınarak gelecekteki ulaşım ihtiyacı yeniden değerlendirilecek..

Kocaeli Büyükşehir'den 4 bin 800 metre yol!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi köy yollarını yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Grup köy yollarında çalışma yapan Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri, beton yol uygulamaları gerçekleştiriyor.

Manisa Selendi'ye yeni yol!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Selendi’de Cirit sahası yolunda düzeltme, temel ve bakım onarım çalışması gerçekleştirecek. Mevcut yolun çok kötü durumda olduğunu belirten Selendili vatandaşlar yapılacak çalışma ile ulaşımın kolaylaşacağını belirtti.

Çal Mağarası ulaşım Haberi

Çal Mağarası ulaşım


Düzköy ilçesi Çal beldesinde, deniz seviyesinden 1050 metre yükseklikte yer alan, içindeki muhteşem sarkıt ve dikitleri, deresi, göletleri ve şelaleleri ile göz kamaştıran doğal güzellikler sunan Çal Mağarası, yıllar önce Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden (KTÜ) bir heyetin, mağaranın gizemini çözmek için yaptığı araştırmasının ardından Trabzon İl Özel İdaresince ahşap yürüyüş yolu ve ışıklandırma yapılarak 2003'te hizmete açıldı.


Bu dönemden itibaren yerli yabancı on binlerce turistin ziyaret ettiği, giriş kısmı oldukça geniş olan mağara, girişinden 200 metre sonra iki kola ayrılıyor. Sol kolunda 150, sağ kolunda ise 400 metrelik ahşaptan yürüyüş yolu yapılan ve bu bölümleri ışıklandırılan mağaranın, tavan kısmında net olarak görülen fay hattı, yarıklar ile yürüyüş yollarından sonraki bölümlerinin birçok kısmının gizemi ise halen tam olarak ortaya çıkarılamadı.


Çatlaklar sayesinde dış...