25 / 07 / 2024

Çaldağ madeni çed onayı

Çaldağ madeni çed onayı

Turgutlu Çevre Platformu ( TURÇEP ), ilçede yaklaşık 2 milyon ağacın kesileceğinin ileri sürüldüğü Çaldağı Nikel Madeni projesinin çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) raporunun onaylanmasına tepki gösterdi.

Artvin Cerattepe ÇED raporunun iptal davası 19 Eylül’de!

Artvin Cerattepe’de Cengiz Holding’in Altın ve Bakır madeni ÇED raporu olumlu verilmesine karşı Rize İdari Mahkemesi’nde açılan iptal davasının 19 Eylül’de karar duruşması var. Cerattepe’de halkı mahkemeden çıkacak kararı bekliyor.

Erzincan Kompleks Madeni Kapasite Artış projesinin ÇED toplantısı 21 Temmuz'da!

Erzincan ili, İliç, ilçesi Yakuplu köyü civarında bulunan Çakmaktepe Kompleks Madeni Açık Ocak İşletmesi Kapasite Artışı Projesi yapılması planlanmaktadır. Projenin ÇED toplantısı 21 Temmuz'da yapılacak.

Manisa Çaldağı'daki maden projesinin ÇED raporu iptal edildi!

TURÇEP (Turgutlu Çevre Platformu) tarafından yapılan açıklamada, Çaldağı’nda işletilmek istenen nikel madeni için alınan ÇED raporunun mahkeme tarafından iptal edildiği bildirildi.

İzmir Ovacık Altın Madeni'nin ÇED toplantısı yapıldı!

İzmir Bergama’da Ovacık altın madeninin 4. atık havuzu için yapılan ÇED halkın katılımı toplantısı gerçekleşti. Toplantıya Ovacık köylülerinin ve yöre halkının neredeyse katılmadı.

Akbaş krom madeni ocağı ÇED toplantısı 12 Mart'ta!

Erzincan ilinin Ilıç ilçesinde bulunan Akbaş Madencilik ve Mermer Mermer Nakliye san. Tic. Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan Krom Madeni Ocağı (kapasite artışı) Çed toplantısı 12 Mart 2015 tarihinde düzenlenecek.

Rize ÇED olumlu raporu iptal edildi!

Rize İdare Mahkemesince Verilen 'ÇED olumlu' Raporunun İptal Kararı Yazı Dizisi Rize İdare Mahkemesi Kafkasör Yaylası, Genya ve Cerattepe Mevkiinde bakır madeni için verilen 'ÇED olumlu' raporunu geçtiğimiz ay içerisinde iptal etmişti.

Göltaş Isparta ÇED süreci başladı!

Göltaş Göller Bölgesi Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Göltaş Göller Bölgesi Çimento Isparta ÇED süreci başladı.

Erzurum'da Ulutaş Bakır Çinko Madeni için halkın katılım toplantısı düzenlenecek!

Demir Export A.Ş. tarafından; Erzurum 'da Ulutaş Bakır Çinko Madeni Projesi için 30 Ocak 2015 günü saat 10:00 'da halkın katılım toplantısı düzenlenecek.

İdris Güllüce ÇED ile ilgili açıklamalarda bulundu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, birkaç gün önce İzmir Barosunun bakanlık hakkında mahkemeye dava açması ve projelerine verilen ÇED raporları hakkında açıklamalarda bulundu.

İzmir Barosu ÇED Yönetmeliği iptal davası açtı!

İzmir Barosu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, Kasım 2014'de yürürlüğe giren Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED)Yönetmeliği'nin bazı madde, fıkra, bent ve projelerinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay'da dava açtı.

ÇED raporu başvurusu nereye yapılır?

Gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesi sürecine çevresel etki değerlendirmesi deniyor. Peki, ÇED raporu başvurusu nereye yapılır?

ÇED raporu hangi durumlarda gereklidir?

Çevresel etkinin ne ölçüde olduğunun değerlendirilebilmesi için bulunmuş olduğumuz faaliyete göre Bakanlık tarafından ÇED yönetmeliği belirleniyor. Peki, ÇED raporu hangi durumlarda gereklidir?

Çevre Bakanlığı'nın e-ÇED uygulamasına birincilik ödülü!

Mustafa Satılmış: “ÇED Süreci elektronik sistemle (e - ÇED) yürütülmektedir. Evrak akışı elektronik ortamda gerçekleştirilip evrak havaleleri ve postada yaşanan zaman kayıpları da ortadan kaldırılmıştır” dedi.

Çaldağ madeni çed onayı Haberi

Çaldağ madeni çed onayı

Turgutlu Çevre Platformu (TURÇEP), ilçede yaklaşık 2 milyon ağacın kesileceğinin ileri sürüldüğü Çaldağı Nikel Madeni projesinin çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) raporunun onaylanmasına tepki gösterdi. 


TURÇEP'den yapılan açıklamada, söz konusu raporda eksikliklerin bulunduğunu ileri sürüldü. 


Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve TEMA Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İsmail Duman, projenin hazırlık aşamasında yaklaşık 200 bin ağacın kesildiğini, tesis çalışmaya başladıktan sonra da yaklaşık 1 milyon 800 bin ağacın daha kesileceğini iddia etti.


TURÇEP sözcüsü avukat Hasan Namak da "Konuyu mahkemeye taşıyacağız. Yırca’da neler yaşandığını gördüğümüz için, bu süreç içerisinde Çaldağı’nda ağaç kesilmesine izin vermeyeceğiz. Yargı karar verinceye kadar orada da gerekirse çadırlarımızı kuracağız" ifadesini kullandı.


CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören ise, konuyu TBMM’ye taşıyacağını...