10 / 05 / 2024

çaldağı moloz yığını

çaldağı moloz yığını

Dikmen Çaldağı Mahallesi'nde kentsel dönüşüm alanı moloz yığınına döndü. Bölgede çöpler ve moloz yığınları yüzünden yaşamak imkansız hale geldi. Mahalle sakinleri moloz ve çöplerini alana döken inşaat firmalarına tepkili..

Kayseri'de inşaat ustası Ufuk Akkoyun moloz yığınları arasında ölü bulundu!

Kayseri Melikgazi'de, sıhhi tesisat ustası Ufuk Akkoyun (32), 13 katlı inşaat halindeki binanın önündeki moloz yığınları arasında ölü olarak bulundu...

Sarayköy'ün içme suyu hattı yenileniyor!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yaklaşık 35 yıl önce döşenen Sarayköy'ün içme suyu iletim hattının yenilenmesi için başlatılan projenin tamamlandığını, kısa süre sonra çalışmalara başlanacağını müjdeledi.

Denizli Sarayköy'ün su sorunu çözülüyor!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yaklaşık 35 yıl önce döşenen Sarayköy'ün içme suyu iletim hattının yenilenmesi için başlatılan projenin tamamlandığını, kısa süre sonra çalışmalara başlanacağını müjdeledi.

Kayaköy'ün isim değişikliği için referandum yapıldı!

Fethiye'de Rum köyü olarak bilinen Kayaköy'ün Osmanlı arşivlerinde "Kayı" isminde Türk köyü olduğu iddiası üzerine, isim değişikliği için yapılan referandumda halk, köyün isminin değişmemesini istedi.

İfraz işleminin mali yönü!

İfraz işleminde, tapu kütüğünün müstakil bir sayfasında kayıtlı taşınmaz, ilgilisinin talebi üzerine iki ya da daha fazla parçaya ayrılıyor. İşte, ifraz işleminin mali yönü!

1946 yılında Bakırköy'ün imar planı hazırlanmış!

1946 yılında Prost tarafından hazırlanan Bakırköy'ün imar planı Belediye İmar Müdürlüğü'nce tanzim edilerek yürürlüğe girecekmiş. O yıllarda Bakırköy'ün en büyük problemi olarak görülen su problemi de halledilecekmiş.

3D yazıcı ile konut üretilmesi sektöre yön verecek!

DÜNYA inşaat sektöründe söz sahibi olmayı başaran Türkiye, son dönemlerin en çok konuşulan yeniliklerinden biri olan 3D yazıcı ile konut üretilmesi konusunda da sektöre yön vermeye hazırlanıyor.

Kayabaşı, Arnavutköy ve Hadımköy'ün değeri yükseldi!

E-5 ve Silivri güzergahında yapılaşmaya uygun alan kalmaması sebebiyle Kayabaşı, Arnavutköy ve Hadımköy'ün değeri yükseldi. Üçüncü havalimanı ve 3. Köprü Yolu’na yakın olması da bu değer artışını tetikleyen bir unsur olarak gelişti.

Silivri'de 15 köyün imar planı tadilatı askıdan iniyor!

Silivri'de 15 köyün 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 13 Ağustos'ta askıya çıkarılmıştı. Otuz gün askıda kalan imar planı yarın mesai bitiminde askıdan iniyor...

1940 yılında Prost, Üsküdar ve Kadıköy'ün nazım planını hazırlamış!

1940 yılında Mimar Henri Prost, Üsküdar ve Kadıköy'ün nazım imar planını hazırlamış. Prost'un üç mıntıkaya ayırdığı imar planı Şehir Meclisi tarafından incelendikten sonra tatbik edilecekmiş.

1939 yılında Mecidiyeköy'ün imar planı hazırlanacak!

1939 yılında Henri Prost, gelişi güzel gelişen Mecidiyeköy'ün nazım planını hazırlayacakmış. Dut tarlalarının tanzimi işinin de yer alacağı planda, Mecidiyeköy'ün şehirle irtibatı nazarı dikkate alınacakmış.

1938 yılında Üsküdar ve Kadıköy'ün imar planı hazırlanacak!

1938 yılında İstanbul'un nazım imar planını hazırlayan Fransız Mimar Prost, Üsküdar ile Kadıköy'ün imar planını hazırlayacakmış. İstanbul Belediyesi iki ilçenin maketlerini hazırlayacak, Prost'da avan projeyi hazırlayacakmış.

Ankara Çaldağ kentsel dönüşüm imar planı askıda!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Çankaya İlçesi Çaldağ Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği bugün askıya çıkarıldı...

çaldağı moloz yığını Haberi

çaldağı moloz yığını

MOLOZ YIĞININA DÖNDÜ 

Ankara'nın seyir terası olmaya aday bölgesi Çaldağı'nda kentsel dönüşüm kararı alındı. TV Vericileri Tepesi olarak bilinen bölgede dönüşüm için gün sayılırken, çöpler ve moloz yığınları yüzünden yaşamak imkansız hale geldi. Dikmenliler, molozların belediyelerce belirlenen yerlere atılmasını istiyor. Belediye yetkilileri, kentsel dönüşüm kapsamındaki bölgede gecekonduların yıkımına kısa süre içinde başlanacağını açıkladı,


TEK KULEYE TAŞINACAK ANKARA

Boyları 50 ile 70 metre arasında değişen televizyon vericileri ise modern bir kuleye taşınacak. Bölgede radyasyon tehlikesi de yaşanıyor. Bölgenin eski  Mamak çöplügünü andırdığını belirten mahalle sakinleri unutulmaktan şikayetçi. Kentsel dönüşümün biran önce Çaldığı'nda başlamasını isteyen vatandaşlar, yazın kokudan uy uy amadıklarmı, sineklerin çevreyi sardığını anlatarak "Bu görüntüden artık  kurtulmak istiyoruz" dedi. 



Habertürk...