27 / 04 / 2024

Çaldağı'nda kentsel dönüşüm alanı moloz yığınına döndü!

Çaldağı'nda kentsel dönüşüm alanı moloz yığınına döndü!

Dikmen Çaldağı Mahallesi'nde kentsel dönüşüm alanı moloz yığınına döndü. Bölgede çöpler ve moloz yığınları yüzünden yaşamak imkansız hale geldi. Mahalle sakinleri moloz ve çöplerini alana döken inşaat firmalarına tepkili..



MOLOZ YIĞININA DÖNDÜ 

Ankara'nın seyir terası olmaya aday bölgesi Çaldağı'nda kentsel dönüşüm kararı alındı. TV Vericileri Tepesi olarak bilinen bölgede dönüşüm için gün sayılırken, çöpler ve moloz yığınları yüzünden yaşamak imkansız hale geldi. Dikmenliler, molozların belediyelerce belirlenen yerlere atılmasını istiyor. Belediye yetkilileri, kentsel dönüşüm kapsamındaki bölgede gecekonduların yıkımına kısa süre içinde başlanacağını açıkladı,


TEK KULEYE TAŞINACAK ANKARA

Boyları 50 ile 70 metre arasında değişen televizyon vericileri ise modern bir kuleye taşınacak. Bölgede radyasyon tehlikesi de yaşanıyor. Bölgenin eski  Mamak çöplügünü andırdığını belirten mahalle sakinleri unutulmaktan şikayetçi. Kentsel dönüşümün biran önce Çaldığı'nda başlamasını isteyen vatandaşlar, yazın kokudan uy uy amadıklarmı, sineklerin çevreyi sardığını anlatarak "Bu görüntüden artık  kurtulmak istiyoruz" dedi. 



Habertürk Ankara


Geri Dön