24 / 05 / 2024

Çalık Grubu Karaburun iptal davası sonuçları

Çalık Grubu Karaburun iptal davası sonuçları

Karaburun halkı gece gündüz Rüzgar Enerji Santralleri (RES) ile mücadele ediyor. Çalık Grubu'nun Sarpıncık Köyü'nde yapmak istediği 14 tribüne karşı açılan ÇED iptal davasında bilirkişi heyeti alanda incelemelerde bulundu.

Ersin Çalık, Servet GYO Genel Müdürü oldu!

Servet GYO'nun Genel Müdürlük görevini başarıyla yürüten Mahmut Sefa Çelik'in, Sinpaş Grubu'nun yeni yatırımlarında yer almak üzere ayrılmasının kabul edilmesine, yeni göreve Ersin Çalık'ın atanmasına karar verildi. 

Selçuk Çalık Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Emlak Yönetimi Şube Müdürü oldu! 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Emlak Yönetimi Şube Müdürlüğü görevine Selçuk Çalık getirildi. 

İnşaatlarda etkin tedbirler için teknik çalışma grubu kuruldu!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) iş birliğinde, yeni tip koronavirüs salgınına karşı inşaat sektöründe daha etkin tedbirler için teknik çalışma grubu kuruldu.

Çalık Holding, koronavirüsle mücadelede hastanelere nefes olmayı amaçlıyor!

Çalık Holding bünyesinde faaliyet gösteren Gap İnşaat, Ar-Ge merkezlerinde geliştirdiği yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) yok eden özel hava temizleme cihazlarının üretimini tamamlayarak, hastanelere teslim ediyor.

Mehmet Murat Çalık: İstanbul'u kimlikli bir kent haline getirmeliyiz!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası tarafından gerçekleştirilen 2.Kentsel Tasarım Sempozyumu'na katıldı Başkan Çalık, "Kentlerimizde kent belleğini yaşatacağımız alanlara da ihtiyaç duyuyoruz." dedi.

Mehmet Murat Çalık: Gürpınar Mahallesi'nin kentsel dönüşüm sorununu çözerim!

Beylikdüzü'nün Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, "7 sene hiçbir personele maaş vermesem, çöp toplamasam Gürpınar Mahallesi'nin kentsel dönüşüm sorununu çözerim" dedi...

Medicana Sağlık Grubu'ndan 4 yeni hastane geliyor! 

Medicana Sağlık Grubu 4 yeni hastane projesi üzerinde çalışıyor. Yakın zamanda tamamlanması planlanan hastenelerin 3'ü İstanbul'da, 1'i İzmir'de açılacak.  

Ethica Sağlık Grubu sağlık yatırımlarına devam ediyor!

Yaşam kalitesini arttırmak adına yatırımlara devam eden Ethica Sağlık Grubu ve Vitalica Wellness Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Akdoğan, Vitalica Wellness oluşumu ile vücudun iyileşme ve daha sağlıklı olma potansiyelini artırmayı hedefliyor...

Murat Çalık: Beylikdüzü depreme hazır!

CHP Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Mehmet Murat Çalık, yeni dönemde hayata geçirmeyi planladığı proje ve yatırımları anlattı.

Ziraat GYO ile Çalık Enerji ortak şirket kurdu!

Ziraat GYO ile Çalık Enerji ortak şirket kurduğunu söyleyen Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, yeni kurulan şirketin Taşkent Merkez Park Gayrimenkul Yatırım A.Ş. olduğunu belirtti.

Medicana Sağlık Grubu, Hırvatistan'da hastane açıyor!

Medicana Sağlık Grubu geleceğe yatırım için kolları sıvadı. Medicana, ilk etapta Balkan ülkelerinde yatırım hazırlıkları yapılmaya başladı, ilk Medicana da Hırvatistan'da açılacak...

Çalık Holding, Basra’da liman projesi kazandı!

Çalık Holding’e ait iki şirket, Basra’da önemli bir ihale aldı. Şirketler Gap İnşaat ve Çalık Enerji, Basra Limanı’nın yenilenmesi ve rehabilitasyonu ihalesini kazandı...

Kurtköy Paragon'da aylık 3 bin 279 TL'den başlayan taksitle!

Küçükçalık Grubu, Anadolu Yakası'nın dünyaya açılan kapısı Kurtköy'de yükselmeye devam ediyor. Üstelik peşinatsız ve 3 bin 279 TL'den başlayan aylık ödemelerle..

Çalık Grubu Karaburun iptal davası sonuçları Haberi

Çalık Grubu Karaburun iptal davası sonuçları

Bölgede hem Yaylaköy'de hem de eski Rum köyü Öres'te çok sayıda RES olmasına rağmen tam bu iki köyün ortasında kalan Sarpıncık Köyü'nde  de 14 türbin yapılmak isteniyor. 

Lodos A.Ş'nin 47 türbinini durduran Karaburunlularda, '' Bizi zarara uğrattınız, zararımı karşılayın'' ihtarnamesinin şaşkınlığı sürerken şirket RES'lerin yeniden çalışabilmesi için ÇED sürecini yeniden başlatılıyor.

Yurttaşlara ihtarname gönderen Lodos A.Ş 14 Temmuz'da yapılacak olan Halkın Katılımı Toplantısı'nda Karaburunlulara RES'lerin zararlı olmadığını iddia edecek. İlçe halkının ise bu toplantıya izin vermeyeceği...