03 / 05 / 2024

çalık holding 2013

çalık holding 2013

Çalık Holding, Irak'ın Kerbela El-Hayrat Bölgesi'nde bulunan bin 250 megavat kapasiteli elektrik santralinin yatırımını tamamladı.

Çalık Holding'den ATV'nin satışıyla ilgili açıklama!

Çalık Holding, basında yer alan "ATV satıldı" haberlerinin asılsız olduğunu açıkladı.

Çalık Holding, koronavirüsle mücadelede hastanelere nefes olmayı amaçlıyor!

Çalık Holding bünyesinde faaliyet gösteren Gap İnşaat, Ar-Ge merkezlerinde geliştirdiği yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) yok eden özel hava temizleme cihazlarının üretimini tamamlayarak, hastanelere teslim ediyor.

Akkök Holding istihdamını koruyacak!

Akkök Holding İcra Kurulu Başkanı Ahmet Dördüncü yaptığı açıklamada, "Buradan yola çıkarak devletimizin sunduğu imkanlardan da yararlanarak istihdamı koruyacağımızı kamuoyuna duyururuz." şeklinde konuştu.

Mehmet Murat Çalık: İstanbul'u kimlikli bir kent haline getirmeliyiz!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası tarafından gerçekleştirilen 2.Kentsel Tasarım Sempozyumu'na katıldı Başkan Çalık, "Kentlerimizde kent belleğini yaşatacağımız alanlara da ihtiyaç duyuyoruz." dedi.

Yumurtalık’taki rafineri arazisi rant alanına mı dönüşüyor?

2009'da petrol rafinerisi kurması için Çalık Holding'e verilen Adana'nın Yumurtalık ilçesindeki arazinin, rafine kurulamayınca rant alanına çevrilebileceği düşünülüyor. Müzeyyen Şevkin, deniz kenarındaki değerli arsaların özel sektör firmalarına verilmesinden büyük kaygı duyduklarını belirtti...

Mehmet Murat Çalık: Gürpınar Mahallesi'nin kentsel dönüşüm sorununu çözerim!

Beylikdüzü'nün Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, "7 sene hiçbir personele maaş vermesem, çöp toplamasam Gürpınar Mahallesi'nin kentsel dönüşüm sorununu çözerim" dedi...

Akkök Holding'in acı günü! Mehmet Abdullah Merih Ergin vefat etti!

Akkök Holding'in Yöneticisi ve Aksa Akrilik Kimya Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Abdullah Merih Ergin vefat etti.

Akkök Holding'in acı günü! Güzide Ataünal vefat etti!

Akkök Holding'in CFO'su İcra Kurulu Üyesi ve Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Özlem Ataünal'ın kayınvalidesi Güzide Ataünal vefat etti.

Murat Çalık: Beylikdüzü depreme hazır!

CHP Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Mehmet Murat Çalık, yeni dönemde hayata geçirmeyi planladığı proje ve yatırımları anlattı.

Akkök Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Raif Ali Dinçkök oldu!

Akkök Holding Akkök Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Raif Ali Dinçkök getirildi. Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanan Raif Ali Dinçkök konu ile ilgili açıklama yaptı.

Akkök Holding'in acı günü! Ali Raif Dinçkök vefat etti!

Akkök Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Raif Dinçkök vefat etti. 

Ziraat GYO ile Çalık Enerji ortak şirket kurdu!

Ziraat GYO ile Çalık Enerji ortak şirket kurduğunu söyleyen Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, yeni kurulan şirketin Taşkent Merkez Park Gayrimenkul Yatırım A.Ş. olduğunu belirtti.

Çalık Holding, Basra’da liman projesi kazandı!

Çalık Holding’e ait iki şirket, Basra’da önemli bir ihale aldı. Şirketler Gap İnşaat ve Çalık Enerji, Basra Limanı’nın yenilenmesi ve rehabilitasyonu ihalesini kazandı...

Küçükçalık Gayrimenkul Kurtköy'de 162 odalı otel yapacak!

Küçükçalık Gayrimenkul, Pendik Kurtköy'de 162 odalı otel projesi için düğmeye bastı. Küçükçalık Otel projesinin 2019 yılının Aralık ayında tamamlanması planlanıyor...

çalık holding 2013 Haberi

çalık holding 2013


Irak'ın elektriğinin beşte birini karşılayacak olan santral ülkenin en büyüklerinden biri oldu. Çalık Enerji tarafından iki yılda tamamlanan santral, Irak'ın yeniden inşasında en önemli altyapı projelerinden biri olarak gösteriliyor. Santralin açılış töreninde konuşan Irak Başbakan Yardımcısı Hüseyin Şehristani, santralin tüm Fırat Bölgesi'ne elektrik sağlayacağını söyledi. Kurulan santralle Irak'ın Kerbela, Babil, Necef ve Kazimiye bölgelerinde toplam 5 milyon kişiye 24 saat kesintisiz elektrik verilmiş oldu. 


Irak Enerji Bakanı Kerim Aftan, elektriğin temmuzdan itibaren kesintisiz olarak verileceği bilgisini verdi. Aftan, 2014'te tüm Irak'ın kesintisiz elektriğe kavuşturulacağını belirtti. 


Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık da El-Hayrat Santrali'ni 2 yıl gibi çok kısa bir sürede ulusal elektrik sağlayabilecek seviyeye getirdiklerini söyledi. Çalık, "İnşaatını sürdürdüğümüz 750 megavat gücündeki Ninova Doğalgaz Çevrim Santrali de mayıs ayında...