29 / 04 / 2024

Çalık Holding son durum

Çalık Holding son durum

İzmir 5. İdare Mahkemesi, Karaburun İlçesi’ndeki Rüzgar Enerji Santrali için ÇED Raporu’na verilen olumlu kararı iptalinin ardından, Urla İlçesi’ndeki proje için de aynı yönde karar verdi.

Gram altın 2 bin TL'ye koşuyor! İşte 3 Aralık 2023 son dakika altın fiyatları!

3 Aralık 2023 son dakika altın fiyatları pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Peki altın fiyatlarında son durum ne? Gram altın, çeyrek altın, tam altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 

Kardemir Karabük işçi alımında son dakika! Kardemir 600 işçi alımı için son günler! Sakın kaçırmayın!

Kardemir Karabük işçi alımında son dakika... Kardemir 600 işçi alımı için son günler... Sakın kaçırmayın... İşte Kardemir işçi alımı ile ilgili detaylar...

KİPTAŞ Aydınlık Evler son başvuru tarihi 2021!

KİPTAŞ Aydınlık Evler son başvuru tarihi 2021 haberimizde yer alıyor. İşte KİPTAŞ Aydınlık Evler son başvuru tarihi 2021 ve projeyle ilgili merak edilen detaylar...

Avcılar'da kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Avcılar halkının en büyük sorunlarından biri olan kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz sürüyor. Peki çalışmalar nasıl ilerliyor? Avcılar'da kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Galataport projesinin inşaat çalışmalarında son durum ne?

Galataport projesi dünyanın en özel yerlerinden biri olan, İstanbul'un merkezi Karaköy sahilinin 1.2 kilometre uzunluğundaki kıyısında hayata geçiriliyor. Peki projenin çalışmalarında son durum ne? Genel Müdür Erdem Tavas, projedeki son durumu paylaştı...

Çalık Holding, koronavirüsle mücadelede hastanelere nefes olmayı amaçlıyor!

Çalık Holding bünyesinde faaliyet gösteren Gap İnşaat, Ar-Ge merkezlerinde geliştirdiği yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) yok eden özel hava temizleme cihazlarının üretimini tamamlayarak, hastanelere teslim ediyor.

Yapracık TOKİ son başvuru tarihi ne zaman?

Yapracık TOKİ son başvuru tarihi ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projede 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon konut tipleri bulunuyor.

TOKİ Ankara Yapracık 2019 son başvuru tarihi!

TOKİ Ankara Yapracık 2019 son başvuru tarihi haberimizde yer alıyor. Projede toplam 10 adet konut bulunuyor.

TOKİ Taşköprü son başvuru tarihi 2019!

TOKİ Taşköprü son başvuru tarihi 2019 haberimizde yer alıyor. Projede 2 oda 1 salon konutlar bulunuyor.

Ayvacık TOKİ son başvuru tarihi!

Ayvacık TOKİ son başvuru tarihi haberimizde yer alıyor. Projede 103 adet 2 oda 1 salon konut bulunuyor.

TOKİ Taşköprü son başvuru tarihi!

TOKİ Taşköprü son başvuru tarihi haberimizde yer alıyor. Projede 2+1 konutlar bulunuyor.

Çalık Holding, Basra’da liman projesi kazandı!

Çalık Holding’e ait iki şirket, Basra’da önemli bir ihale aldı. Şirketler Gap İnşaat ve Çalık Enerji, Basra Limanı’nın yenilenmesi ve rehabilitasyonu ihalesini kazandı...

Kapalıçarşı restorasyon çalışmalarında son durum ne?

558 yıllık Kapalıçarşı’nın çatı izolasyonunun yüzde 85’i tamamlandı. Peki, Kapalıçarşı'da restorasyon çalışmalarında son durum ne?

Çalık Holding son durum Haberi

Çalık Holding son durum

Berat Albayrak’ın, Çalık Holding’ten ayrılmasının ardından İzmir’deki projeleri için peş peşe yürütmeyi durdurma kararı çıktı.


Bu rüzgar santraline yargı ‘Dur’ dedi                      

İzmir 5. İdare Mahkemesi, Karaburun İlçesi’ndeki Rüzgar Enerji Santrali için ÇED Raporu’na verilen olumlu kararı iptalinin ardından, Urla İlçesi’ndeki proje için de aynı yönde karar verdi. 


AKP iktidarının gözde sermaye gruplarından Çalık Holding’in Rüzgar Enerji Santrali (RES) projeleri birbiri ardına iptal edilmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın yaklaşık 15 yıl çalıştığı Çalık Holding’den ayrılmasının ardından gelen iptal kararları “Damat gitti, Çalık’ın projeleri tek tek iptal oluyor” yorumunu beraberinde getirdi.


KARABURUN VE URLA PROJELERİ


Çalık Holding’in ilk olarak Karaburun İlçesi’nde yapılması planlanan Sarpıncık RES projesi için, 5’inci İdare Mahkemesi’nden karar çıktı. Mahkeme, 16 türbin direkli...