22 / 07 / 2024

çalışan gibi gösterme sigorta

çalışan gibi gösterme sigorta

Bir yerde çalışmadığı halde sahte sigorta yaptıran kişiler durumun tespit edilmesi durumunda büyük şok yaşayacak. SGK'dan son dakika flaş karar! Hemen buna bakın! 

İnşaat sektöründe çalışan sayısı 99 ayın zirvesini gördü! Kentsel dönüşüm sektörü hareketlendirdi!

İnşaat sektöründeki ücretli çalışan sayısı mayısta geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 11,1 artarak 1 milyon 823 bin 929'a yükseldi. İşte sektör temsilcilerinin konu ile ilgili değerlendirmeleri...

Sigortalı çalışan sayısı yüzde 1,5 azalırken, inşaat sektöründe güçlü istihdam görünümü korundu!

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından açıklanan Mart 2024 verilerine göre, sigortalı çalışan sayısı yıllık olarak yüzde 1,5 azalırken, inşaat sektöründe güçlü istihdam görünümü korundu.

Hükümet düğmeye bastı! Çalışan anneye kira desteği müjdesi!

Doğum oranlarında yaşanan düşüşle beraber harekete geçen hükümet, çalışan annelere yeni destekler için start verdi. Doğum izninin 1 yıla uzatılmasının dışında maaşta iyileştirme, kira ya da kreş desteği gibi formüller de gündeme geldi.

İstihdamda erime devam ediyor! İnşaat sektöründe çalışan sayısı azalıyor!

Türkiye’nin istihdam deposu olan inşaat, tekstil, hazır giyim gibi sektörlerde  çalışan sayısında azalıyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Hem tam zamanlı hem de yarı zamanlı çalışan anneler dikkat! 3 bin 900 Euro bakıcı desteğine kimler, nasıl başvurabilir?

Çalışan annelere 3 bin 900 Euro destek için başvurular geçtiğimiz günlerde başladı. Peki 3 bin 900 Euro bakıcı desteğine kimler başvurabilir?

Bakan Işıkhan açıkladı! Çalışan annelere 11 Bin 339 TL destek verilecek!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda çalışan annelere yönelik destek programını açıkladı.

Konut sahipleri ve kiracılar arasında 'ev gösterme' krizi! Hangi şartlarda kiracılar evi göstermek zorunda? 

Son dönemde konut sahipleri ve kiracılar arasında 'ev gösterme' krizi yaşanıyor. Peki yasal düzenlemelere göre, kiracıların oturdukları evi gösterme şartları neler? İşte o detaylar...

Yastık altı altınlar takip edilecek! Altın alırken kimlik gösterme uygulaması geliyor!

Altın alımı yaparken kimlik gösterme uygulaması geliyor. Ünlü ekonomist Hatice Kolçak'tan açıklama yaptı ve devlet artık yastık altı altınları takip edecek diye belirtti.

Ücretli çalışan sayısı 15 milyon 104 bin 259 oldu! İnşaat sektöründe yüzde 14,1 artış! 

TÜİK tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'deki ücretli çalışan sayısı şubatta aylık bazda yüzde 0,6 yükselirken, yıllık bazda yüzde 4,1 artış gösterdi. Peki inşaat sektöründe durum ne? İşte sektör sektör o rakamlar... 

TÜİK açıkladı! Ücretli çalışan sayısı 3 ay içinde 367 bin 305 kişi azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan veriler kapsamında, Türkiye'deki ücretli çalışan sayısı eylül ayından bu zamana kadar 367 bin 305 kişi azaldığı açıklandı. Buna göre, üç ayda çalışan sayısındaki düşüş yüzde 2,4 olarak gerçekleşti.

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 10,2 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan istatistiklere göre ücretli çalışan sayısı inşaat sektöründe yüzde 10,2 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 2,1 artış gösterdi.

SGK, çalışan emekliye 5 bin lira ödeme takvimini açıklayacak... 

Çalışan emeklilere 5 bin lira verilmesini öngören düzenleme Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildiği açıklandı. Yapılan açıklama kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı hazırlıkları tamamladı. İşte haberin detayları...

Tunç Soyer: 'Kentin rantını yemeye çalışan hiç kimseye izin vermedik'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2019'da göreve geldiği günden bugüne geçen 5 yıllık çalışma dönemine dair sunum yaptı. Başkan Soyer, 'Kentin rantını yemeye çalışan hiç kimseye izin vermedik' dedi.

çalışan gibi gösterme sigorta Haberi

çalışan gibi gösterme sigorta

Bazı kişiler yasal olmayan yolları tercih ediyor ve sahte sigorta yaptırıyor. Sahte sigorta ile emekliliğin tadını çıkaranlara kötü haber SGK'dan geldi.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Çalışmadığı halde sosyal güvenlik haklarından yararlanmak isteyenler, yasal olmayan yolları yönelerek emekli oluyor. Çalışmadığı halde sosyal güvenlik haklarından yararlanmak için bir işyerinde sigortalı gösterilmek 'sahte sigortalılık' anlamına geliyor. 

Peki SGK'dan konuyla ilgili hangi karar geldi? Sahte sigorta yaptırımları neler? İşte ayrıntılar...

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, sahte sigortalılık ile ilgili yaptığı açıklamasında "Yurtdışında olan vatandaşlarımızın Türkiye'de emekli olabilmeleri için yakınlarının bulduğu işyerlerinde, kasapta, manavda, fırında 1 hafta, 10 gün veya 1 ay sigortalı olarak gösterip belli şartları da yerine getirdiklerinde yurtdışı borçlanmasıyla emekli oluyorlar" ifadelerini kullandı. 

Hikayelerin farklı fakat...