05 / 05 / 2024

çalışan gibi gösterme sigorta

çalışan gibi gösterme sigorta

Bir yerde çalışmadığı halde sahte sigorta yaptıran kişiler durumun tespit edilmesi durumunda büyük şok yaşayacak. SGK'dan son dakika flaş karar! Hemen buna bakın! 

Ücretli çalışan sayısı 15 milyon 104 bin 259 oldu! İnşaat sektöründe yüzde 14,1 artış! 

TÜİK tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'deki ücretli çalışan sayısı şubatta aylık bazda yüzde 0,6 yükselirken, yıllık bazda yüzde 4,1 artış gösterdi. Peki inşaat sektöründe durum ne? İşte sektör sektör o rakamlar... 

TÜİK açıkladı! Ücretli çalışan sayısı 3 ay içinde 367 bin 305 kişi azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan veriler kapsamında, Türkiye'deki ücretli çalışan sayısı eylül ayından bu zamana kadar 367 bin 305 kişi azaldığı açıklandı. Buna göre, üç ayda çalışan sayısındaki düşüş yüzde 2,4 olarak gerçekleşti.

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 10,2 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan istatistiklere göre ücretli çalışan sayısı inşaat sektöründe yüzde 10,2 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 2,1 artış gösterdi.

SGK, çalışan emekliye 5 bin lira ödeme takvimini açıklayacak... 

Çalışan emeklilere 5 bin lira verilmesini öngören düzenleme Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildiği açıklandı. Yapılan açıklama kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı hazırlıkları tamamladı. İşte haberin detayları...

Tunç Soyer: 'Kentin rantını yemeye çalışan hiç kimseye izin vermedik'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2019'da göreve geldiği günden bugüne geçen 5 yıllık çalışma dönemine dair sunum yaptı. Başkan Soyer, 'Kentin rantını yemeye çalışan hiç kimseye izin vermedik' dedi.

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerinde ücretli çalışan sayısı yüzde 2,6 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı Ekim ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 2,6 artış gösterdi.

Çalışan emekliye 5000 TL ikramiye ne zaman yatırılacak?

Bu sene bir kereye mahsus verilen 5000 Türk Lirası ikramiye dışında kalan çalışan emekliler son günlerde torba yasanın meclisten geçmesi bekleniyor. İşte beklenen ödeme tarihi ve haberin detayları...

Türk Sağlık Sen'den İzmir Şehir Hastanesi çağrısı! En az 3 bin sağlık çalışanı için acil atama bekleniyor!

İzmir Şehir Hastanesi zorunlu görevlendirmelerle toplanan sağlık personelleri ile açılışı yapılırken, Türk Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Atıcı, en az 3 bin sağlık çalışanının İzmir'e atanması talebinde bulundu.

Çalışan emeklilere müjde! Çalışan emekliye 5 bin Türk Lirası ikramiyenin hesaplara yatırma tarihi belli oldu...

Çalışan emekliye 5000 Türk Lirası düzenlemesi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçtiği kaydedildi. Bu kapsamda bu hafta çalışan emeklilere ikramiye düzenlemesi 86 maddelik torba yasa teklifi içerisinde yer alarak Meclis'te görüşmesi yapılacak.  İşte haberin detayları...

Gayrimenkul sektöründe ücretli çalışan sayısı 122 bin 179'a çıktı!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada "TÜİK ücretli çalışan istatistikleri Eylül 2023 verilerine göre gayrimenkul sektöründe ücretli çalışan sayısının 122 bin 179'a ulaştığını söyledi.

Çalışan emekliye 5 bin TL müjdesi! Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? 5 bin TL tahsis numarasına göre ödeme günleri...

Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla emeklilere bir defa verilen 5 bin TL ikramiyenin çalışan emeklilere de verilmesi gündemde yer alıyor. Peki, emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte detaylar...

TÜİK: İnşaat sektörlerinde çalışan işçi sayısı yüzde 12,8 arttı!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, inşaat, sanayi ve ticaret-hizmet sektörlerinde çalışan sayısı bir önceki aya göre eylülde değişmedi. Ancak inşaatta çalışan işçi sayısı geçen seneye göre yüzde 12,8 arttı.

Özel sektörün gözü zamlı maaşlarda! Özel sektör çalışanlarına ne kadar zam gelecek? 

Milyonlarca çalışanın gözü ocak ayında yapılacak olan zamlarda. Asgari ücrete dair tahminler peş peşe gelirken özel sektör çalışanları ne kadar maaş alacağını merak ediyor. Peki özel sektör çalışanlarına ne kadar zam gelecek? İşte kulislerde konuşulan o rakamlar...

çalışan gibi gösterme sigorta Haberi

çalışan gibi gösterme sigorta

Bazı kişiler yasal olmayan yolları tercih ediyor ve sahte sigorta yaptırıyor. Sahte sigorta ile emekliliğin tadını çıkaranlara kötü haber SGK'dan geldi.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Çalışmadığı halde sosyal güvenlik haklarından yararlanmak isteyenler, yasal olmayan yolları yönelerek emekli oluyor. Çalışmadığı halde sosyal güvenlik haklarından yararlanmak için bir işyerinde sigortalı gösterilmek 'sahte sigortalılık' anlamına geliyor. 

Peki SGK'dan konuyla ilgili hangi karar geldi? Sahte sigorta yaptırımları neler? İşte ayrıntılar...

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, sahte sigortalılık ile ilgili yaptığı açıklamasında "Yurtdışında olan vatandaşlarımızın Türkiye'de emekli olabilmeleri için yakınlarının bulduğu işyerlerinde, kasapta, manavda, fırında 1 hafta, 10 gün veya 1 ay sigortalı olarak gösterip belli şartları da yerine getirdiklerinde yurtdışı borçlanmasıyla emekli oluyorlar" ifadelerini kullandı. 

Hikayelerin farklı fakat...