26 / 06 / 2024

Hükümet düğmeye bastı! Çalışan anneye kira desteği müjdesi!

Hükümet düğmeye bastı! Çalışan anneye kira desteği müjdesi!

Doğum oranlarında yaşanan düşüşle beraber harekete geçen hükümet, çalışan annelere yeni destekler için start verdi. Doğum izninin 1 yıla uzatılmasının dışında maaşta iyileştirme, kira ya da kreş desteği gibi formüller de gündeme geldi.



Doğum oranlarında yaşanan düşüş hükümeti de harekete geçirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sürekli olarak azalan doğum oranlarıyla ilgili olarak "Alarm veriyor" sözlerinden sonra annelere destek hazırlıkları için düğmeye basıldı. Söz konusu konuyla ilgili bakanlıklar çalışmalara başladı. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre özellikle doğum izninin uzatılması üzerinde duruluyor. Söz konusu çalışmalar kapsamında doğum izninin uzatılması durumunda oluşacak ilave maliyet hesaplanırken, çalışan kadın sayısı, doğum oranı ve işten uzak kalma sürelerinin etkileri de masaya yatırılarak bir yol haritası hazırlanacak.

Konu, geçtiğimiz haftalarda MKYK toplantısında da masaya yatırılmıştı. Kadınların doğum izninin 4 aydan 1 seneye uzatılması yönündeki talepleri MKYK'ya taşınmış, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de "Bize ne düşerse varız" cevabını vermişti.

KİRA DESTEĞİ

Edinilen bilgilere göre; AK Parti kurmayları, atılacak olan adımların yalnızca doğum izniyle sınırlı şekilde kalmaması gerektiği, dünya örneklerinin de incelenerek 2. ve 3. çocuğa kademeli şekilde devlet desteği verilmesi yönünde görüşlerini dile getirdi. 2. ve 3. çocuğa göre kademeli olarak iznin artırılmasının dışında ayrıca kreş ya da kira desteği ya da kadınların özlük hakkı ile birlikte maaşında yapılabilecek bazı düzenlemeler de gündeme taşındı.

Hükümet düğmeye bastı! Çalışan anneye kira desteği müjdesi!

ÇOCUĞA GÖRE YAŞ DESTEĞİ

Takvim'den Çığıl Ön Yener imzalı habere göre çalışmalar kapsamında annelerin emekliliğini kolaylaştıracak olan adımların da masaya yatırılması bekleniyor. Bu kapsamda emeklilik yaşının özellikle kadınlarda çocuk sayısına göre esnetilmesi de gündeme geldi. Burada ağır işlerde uygulanan yıpranma payı sistemine benzer bir modelin devreye alınması da beklenenler arasında. Söz konusu bu modelin hayata geçirilmesiyle, çocuk sayısına göre emeklilik yaşından indirim yapılırken, prim de eklenebilecek.

BORÇLANMA İMKANI

Masaya taşınması beklenen bir diğer formül ise doğum borçlanmasına ilişkin... Kadınların sigorta başlangıcından önceki doğumlar için de borçlanma yapabilmesi talepleri görüşülecek.

Konu ile ilgili olarak hazırlanacak formüller Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı sonrası hazırlanacak düzenlemelerin yasalaştırılması süreci başlatılacak.

Altın zincirlerini kırdı! Rekora koşuyor! Altın neden yükseliyor?

Ziraat Bankası'ndan son 9 gün uyarısı geldi! Hem müşteri olan hem de bunun yapanların hesaplarına 8 bin 500 TL yatıracak

Toyota Yaris fiyatı ne kadar? Toyota Yaris 2024 fiyatı kaç lira?? Toyota Yaris Haziran 2024 fiyat listesi


Geri Dön