24 / 05 / 2024

cama panjur takılır mı

cama panjur takılır mı

Apartman ve sitelerde bağımsız bölüm sahipleri, penceresini panjurla kapatmak isteyebiliyor. Ancak yönetim kurulu kararı ile panjur taktırılmasını yasaklıyor. Peki, buna rağmen panjur taktırmak yasak mı?

EYT'liler için maaş hesaplaması nasıl yapılır? Brüt maaş nasıl hesaplanır?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) artık düzenlemein bir önce yapılmasını ve aldığı şekillenme üzerine hayatımıza devam edelim görüşünde. Fakat  akıllara takılan en büyük soru, EYT'liler için maaş hesaplaması nasıl yapılır? Brüt maaş nasıl hesaplanır?  

e-Devlet ile EYT başvurusu nasıl yapılır? EYT başvuru tarihleri belli oldu mu? İşte sorgulama ekranı...

Emeklilikte Yaşa Takınlar (EYT) yasasına ilişkin detaylar netleşmeye devam ederken vatandaşlar e-Devlet ile EYT başvurusu nasıl yapılır? EYT başvuru tarihleri belli oldu mu? sorularına yanıt arıyor.

EYT emeklilik başvurusu başladı mı? e- Devlet ile EYT emeklilik başvurusu nasıl yapılır?

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin detayları belli olmaya başladı. Peki, EYT emeklilik başvurusu başladı mı? e- Devlet ile EYT emeklilik başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar...

EYT başvurusu nereden, nasıl yapılır? e-Devlet EYT başvuruları nasıl olacak? İşte başvuru ekranı...

Milyonlarca emeklilikte yaşa takılanların (EYT) gündeminde başvuruların nasıl ve nereden yapılacağı var. Peki, EYT başvurusu nereden, nasıl yapılır? EYT başvuruları nasıl olacak? İşte başvuru ekranı...

Prefabrik eve termosifon takılır mı?

Prefabrik yapılar normal betonarme yapılardan farklıdır. Bu yüzden pek çok insan prefabrik evlerin nasıl bir yapıldığını ve içlerine nelerin konulduğunu merak eder.

10 yıllık kiracı tahliyesi nasıl yapılır?

Kiracıların kafalarına takılan bazı sorular bulunmaktadır. Onlardan biri de 10 yıllık kiracı tahliyesi nasıl yapılır? İşte detaylar!

Prefabrik ev inşa ederken ne kadar ödeme yapılır?

Artan konut fiyatlarla beraber çok sayıda kişinin tercih ettiği evlerden biri olan prefabrik evlerde ödenmesi gereken bir takım masraflar bulunuyor. Peki prefabrik ev inşa ederken ne kadar masraf ödenir. Prefabrik ev inşaatında nelere ödeme yapılır? İşte detaylar...

Kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu nereye yapılır?

Kentsel dönüşüm ile riskli yapısını yıkan kimselere devlet bir takım finansal destekler sunuyor. Devlet destekleri arasında yer alan kira yardımı nedir? Kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu nereye yapılır?

Karot ile beton testi neden yapılır?

Karot ile beton testi neden yapılır? Beton yapılması gerekli midir? Bu işlem nasıl gerçekleşir? Bu işlem esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Daire satış sözleşmesi nasıl yapılır?

Daire satış işlemlerinde, ön sözleşme niteliği taşıyan daire satış sözleşmesi nasıl yapılır? Daire satış sözleşmesi kapsamında hangi hükümlere yer veriliyor? İşte daire satış vaadi sözleşmesi...

Ev kira sözleşmesi nasıl yapılır?

Evinizi kiraya vermeniz halinde, kiracınız ile resmi bir sözleşme imzalamanız, yaptığınız anlaşma şartlarını bu sözleşmede belirtmeniz gerekiyor. Peki ev kira sözleşmesi nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Yönetim planı ne zaman yapılır?

Binanın nasıl yönetileceği, ortak kullanım kuralları, yönetimi, aidatların nasıl belirleneceği gibi bilgiler içerir ve kat maliklerini bağlayan sözleşme hükmündeki yönetim planı ne zaman yapılır? sorusunun cevabı haberimizde..

Miras sözleşmesi kimler arasında yapılır?

Miras sözleşmesi kimler arasında yapılır?: Miras sözleşmesi, miras bırakan ve miras bırakılan kişinin aynı anda noter huzurunda isteklerini belirterek sözleşme imzalamasıyla gerçekleşiyor. Sözleşme malvarlığında daralma yaratsa bile geçerliliğini koruyor.

cama panjur takılır mı Haberi

cama panjur takılır mı

Panjur taktırmak yasak mı?

Apartman ve sitelerde bağımsız bölüm sahipleri, penceresini panjurla kapatmak isteyebiliyor. Bu durum, malikin kendi bağımsız bölümünün güvenliğini arttırırken, diğer bağımsız bölümleri tehlikeye sokabiliyor.


Bu nedenle kimi apartman ve siteler, yönetim kurulu kararı ile panjur taktırılmasını yasaklıyor. Peki, apartman veya sitede alınan bu karar rağmen panjur taktırmak yasak mı? Yasal mı?


Yargıtay 18. 

Hukuk Dairesinin 2004/2179 

E., 2004/2940 K. sayılı ve 

12.4.2004 tarihli Kararı: 


"...Kat Mülkiyeti Yasası'nın 19. maddesinde kat malikleri ana gayrimenkulün mimari durumu ve güzelliğini titizlikle korumaya mecbur tutulmuş ve bunlardan birinin bütün kat maliklerinin rızası olmadıkça ana gayrimenkulün ortak yerlerinde inşaat, onarım ve tesis yapması yasaklanmıştır. 


Yasanın bu hükmüne göre normal koşullarda kat maliklerinin ortak yer niteliğinde olan balkon ve pencerelerin dış cephesine, projesine aykırı tesis yapması mümkün değil ise de,...