04 / 05 / 2024

Çamavlu Göleti ve Sulaması Projesi

Çamavlu Göleti ve Sulaması Projesi

DSİ Genel Müdürlüğü'nce İzmir'de inşa edilen Çamavlu Göleti ve Sulaması projesi tamamlandı. Yöre topraklarına bereket katacak tesis, brüt bin 420 dekar münbit araziyi modern borulu şebeke ile sulayacak.

Çamavlu Göleti'nin inşaatı tamamlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nce İzmir'de inşa edilen Çamavlu Göleti ve Sulaması Projesi tamamlandı. Tesis, brüt 1420 dekar münbit araziyi modern borulu şebeke ile sulayacak.

Lalapaşa 1.Göleti sulama inşaatının akıbeti TBMM gündeminde!

Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde bulunan Lalapaşa 1.Göleti sulama inşaatının akıbeti ve Lalapaşa 2.Göletinin tarla bağlantılarının yapılmaması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çakırlar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

BADER ve Gölet Gönüllüleri'nden Bahçeşehir Göleti açıklaması!

Bahçeşehir Gölet Gönülleri ile Başakşehirliler Derneği Bahçeşehir Göleti ile ilgili bir açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Bahçeşehir Göleti 240 milyon TL’ye 2 kat büyüyecek!

Türkiye’de 1979 yılından bu yana Atmaca Elektronik A.Ş. olarak çalışmalarını sürdüren ve bünyesinde Sunny, Jumbo gibi markaları barındıran Atmaca Şirketler Grubu, son günlerde gündemi meşgul eden Bahçeşehir Göleti’yle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Bahçeşehir Göleti için yeni hamle!

Durdurma kararı olmasına rağmen inşaatı devam eden Bahçeşehir Göleti için Bahçeşehir Gölet Gönülleri ile BADER yarın toplanarak video ve fotoğraf ile inşaatın devamını kanıtlayarak inşaatı durdurma kararı dilekçesine ekleyecek.

Başakşehir Belediyesi'nden Bahçeşehir Göleti açıklaması!

Başakşehir Belediyesi, Bahçeşehir Göleti projesinde inşaat ve yürütme durdurma davalarına ilişkin açıklama yaptı. Belediye, projede inşaatlara devam edilebileceği açıkladı.

Bahçeşehir Göleti için 2. yürütmeyi durdurma kararı!

Bahçeşehir Göleti'nde sular durulmuyor. Gölet'teki yapılaşmanın önünü açan imar planı mahkeme tarafından iptal edilmişti, gölette başlayan inşaat durmadı. CHP'li Meclis üyeleri, BADER ve Gölet Gönüllüleri'nin açtığı davayla gölet için 2. yürütmeyi durdurma kararı geldi.

Bursa Gököz Göleti imara mı açılıyor?

Gököz Göleti ve çevresi, Bursaspor’a sürekli gelir sağlayacak tesislerin yapımı için imara açılacak.Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, turizme açılarak bölgenin kar elde edebilmesi için pek çok aktivitenin yapılabileceği alan olarak inşa edileceğini belirtti.

Bursa Gököz Göleti'ne spor ve turistik tesis yapılacak!

Bursa'nın dağ ilçelerinden Keles'teki Gököz Göleti'nin çevresine Bursaspor ve diğer kulüplerin kamp yapabilmesi için spor ve turistik tesis inşa edilecek.

Denizli Pamukkale'de Gökpınar Göleti için acele kamulaştırma!

Denizli İli, Pamukkale İlçesi, Bağbaşı Mahallesi’nde bulunan bazı taşınmazların Gökpınar Göleti mutlak ve kısa mesafe koruma sınırı içinde kalmaları nedeniyle acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Bursa Keles Dağdibi Göleti meclis gündeminde!

Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Keles Dağdibi Göleti'ne ilişkin soru önergesi hazırladı. Aydın, sorularının Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Hatay-Altınözü Altınkaya Göleti için acele kamulaştırma!

Küçük Su İşleri projesi kapsamındaki Hatay-Altınözü Altınkaya Göleti ve Sulaması işinin yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Veysel Eroğlu: 1071 baraj göleti ve sulama tesisi inşa edilecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "2019 yılına kadar 1071 baraj göleti ve sulama tesisini yapacağız. Biz bırakın göleti, barajı ve sulaması dahil 4.5 milyon liraya 18 ayda bitiriyoruz." dedi.

Uşak Bozlar Göleti tamamlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nce Uşak’ta inşa edilen Eşme Bozlar Göleti ve Sulaması tamamlandı.

Çamavlu Göleti ve Sulaması Projesi Haberi

Çamavlu Göleti ve Sulaması Projesi

Gövde tipi silindirle sıkıştırılmış beton dolgu olan tesiste 65 bin metreküp dolgu yapıldı. Orman ve Su işleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu projeyi yakından takip ettiğini belirterek, "Tamamladığımız Çamavlu Göleti'nin depolama kapasitesi 1 milyon 76 bin m³ ve biz bu tesisle brüt 1.420 dekar zirai araziyi basınçlı borulu sistemle sulayacağız" ifadelerini kullandı. Bakan Eroğlu, İzmir için hız kesmeden çalışmaya devam edeceklerini vurgulayarak, "Çamavlu Göleti'nin sulayacağı sahada hâlihazırda hububat, slaj mısır, sebze, meyve ve fiğ tarımı yapılıyor. Yörede susuzluğu giderecek bu gölet ile artık ikinci ürün yetiştiriciliğine sınırlama gelmeyecek. Böylece mevcut ürünlerde verim ve üretim artışı sağlanacak. Ayrıca, proje ile yılda 1 milyon 310 bin TL gelir artışı sağlayarak, çiftçilerimizin yüzünü güldürmeye devam edeceğiz" diye konuştu. 


Sabah...