30 / 04 / 2024

cami imarı

cami imarı

Ankara Altındağ'da dört cami için düzenlenen açılışa katılan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, " Metropolleri, megapolleri planlarken biz camilerimizi planlamayı unuttuk, cami kondular oluştu " dedi...

Üsküdar Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanı 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Üsküdar ilçesi, Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 16 Mart 2023 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Tuzla Cami Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Cami Mahallesi, 4875 ve 4858 parseller ile bir kısım terkinli alana yönelik 1/5000 ölçekli Nazım İmar ve 1/1000 ölçekli UİP Değişikliğine ilişkin Askı itirazları kapsamında Yapılan 1/5000 NİP ve 1/1000 ölçekli UİP askıya çıkarıldı.

Tuzla Cami Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul ili, Tuzla ilçesi, Cami Mahallesi, 4875 ve 4858 parseller ile bir kısım terkinli alana ilişkin NİP-34367896 plan işlem numaralı 1/5000 ölçekli NİP Değişikliği ve UİP-34024906 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Almanya'da Heilbronn Kent Meclisi cami inşaatı için imar değişikliğine onay vermedi!

Almanya'nın güneyinde yer alan Heilbronn Kent Meclisi, şehir merkezinde cami inşası için sunulan imar değişikliğine onay vermedi. 

Üsküdar'da cami alanının imar planı ticaret alanı olarak değiştirildi!

İBB Meclisi'nde, Üsküdar'da cami alanında kalan bir parselin imarı, ticaret alanı olarak değiştirildi...

Kepez Uhut Camii imar değişince yolun ortasında kaldı!

Antalya Kepez'de imar değişikliklerinin ardından iki yolun ortasında kalan cami, ilginç görüntüsüyle dikkati çekiyor...

Elazığ Merkez Cami'nin minaresi imar aykırı mı?

Elazığ merkeze bağlı Kuyulu Köyü’nde Devlet Hava Meydanları sınırları içerisinde olan Merkez Cami'nin minaresinin imara aykırı olduğu ortaya çıktı...

Kartal'da fiziksel engelliler parkına cami planı iptal edildi!

Kartal sahilinde fiziksel engellilerin kullanması için park olarak düzenlenen alana cami yapmak için yapılan imar planı değişikliği mahkeme tarafından iptal edildi. 

Şahinbey fiziki ve manevi olarak imar ediliyor!

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Güllüce Cami’nin açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Tahmazoğlu, ''Şahinbey'i fiziki ve manevi olarak imar ediyoruz'' dedi.

Atakent Toplu Konutları’nda yeni imar değişikliği!

Küçükçekmece Atakent Toplu Konutları için yeni imar planı hazırlandı. Yeni planda TOKİ, toplu konut alanındaki başka parsellerde cami alanını arttırarak mahkemenin iptal gerekçesini ortadan kaldırdı.

Sultangazi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

Sultangazi İlçesi, Mahmutbey Caddesi Üzeri Hayırlıoğlu Cami Önü Altgeçit Projesi imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Sancaktepe'deki hazine arazisinin imar planı değişti!

İstanbul'un Sancaktepe ilçesi Samandıra bölgesinde bulunan  Jandarma’ya tahsisli hazine arazisinin imar planı değiştirildi. Araziye cami, park ve zemin altı otopark yapılacağı iddia edildi.

Tuzla'da 4 mahallenin 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Tuzla İlçesi, Evliya Çelebi, Yayla, İstasyon, Cami Mahalleri Nazım İmar Planı plan notu değişikliğine ilişkin imar planı askıya çıktı..

cami imarı Haberi

cami imarı

Diyanet işleri Başkanı Mehmet Görmez, "Metropolleri, megapolleri planlarken biz camilerimizi, mabetlerimizi birlikte planlamayı unuttuk. Onun için gecekondularla birlikte cami kondular oluştu" dedi. Altındağ Belediyesince yaptırılan dört cami için Karapürçek Mahallesindeki Mimar Sinan Camisi'nde tören düzenlendi. Törende konuşan Görmez, yeryüzündeki tüm camileri Kabetullah'ın şubeleri olarak nitelendirdi. Camiyi inşa etmekle imar etmek arasında fark olduğuna dikkati çeken Görmez, "Biz genciyle yaşlısıyla kadınıyla erkeğiyle hep beraber içine girdiğimizde asıl imar o zaman başlayacak" dedi. 



MABETLERİMİZ UNUTULMASIN 


Camilerin inşasına da değinen Görmez, şunları kaydetti: "Biz, Cumhuriyet tarihimiz boyunca çok hızlı şehirleşen bir toplum olduk. Metropolleri, megapolleri planlarken biz camilerimizi, mabetlerimizi birlikte planlamayı unuttuk. Onun için gecekondularla birlikte cami kondular oluştu. Bu işi hayırsever birkaç vatandaşımızın omuzuna yıktık. Onlar para toplarlardı daha sonra sıkışmış bir mekanda...