09 / 05 / 2024

cami kilise olacak

cami kilise olacak

İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı beldesinde, restorasyonla kiliseye dönüştürülmeye çalışılan tarihi Pazaryeri Camisi, Vali Cahit Kıraç’ın girişimleriyle asli unsurlarına kavuştu

Sivas'ta ibretlik olay! Kansere yakalandı, cami inşaatına 500 bin lira bağışladı!

Sivas'ta ders olacak bir olay yaşandı. Gülbeyaz Topgül (68), isimli vatanfaş biriktirdiği 500 bin lira nakit parayı kentte yapımı süren Merkez Cami ve Külliyesi'ne bağışlamak için Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'e verdi.

Levent Cami işte böyle olacak! İnşaatı başladı!

Levent Camisi'nin inşaatına başlandı. 20 bin kişi kapasiteli olacak Levent Cami, klasik mimari özelliklere sahip. Cami inşaatında modern inşaat tekniklerinin tamamı kullanılacak...

Ahmet Hakan: Taksim'de bir tarafta cami olsun, bir tarafta kilise!

Hürriyet yazarlarından Ahmet Hakan'ın, Taksim'de inşaatı devam eden camii ele aldığı ve yetkililere "Hamburgerci dükkânlarının önünü kapattığı bir kilise var orada... Onun önü açılamaz mı?" sorusunu yönelttiği yazısı...

Bursa Uludağ Üniversitesi Yeni Cami projesinin yüzde 35'i tamamlandı!

Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'nde yapılan Yeni Camii projesinin yüzde 35'i tamamlandı. Toplamda 25 bin metrekarelik alana sahip olacak Yeni Cami'nin yaklaşık 20 bin metrekaresi kültür merkezi olarak değerlendirilecek.

İzmir'e 15 bin kişilik cami inşa ediliyor!

Nevvar Salih İşgören Vakfı tarafından inşaatına İzmir'de inşa edilen cami, 43 metre kubbe genişliğinin yanı sıra 92 metre uzunluğunda 4 minareye sahip olacak.

Kadıköy Ulu Cami işte böyle olacak!

İstanbul Anadolu Yakası'nda hayata geçirilecek olan, 20 bin kişinin aynı anda namaz kılabileceği ‘Ulu Cami’projesi geçtiğimiz günlerde onaylandı. 

Halkalı Cami'nin inşaatı tam gaz devam!

TOKİ tarafından İstanbul Küçükçekmece'de inşaatına devam edilen Halkalı Cami, yaklaşık 7 bin metrekarelik alanda, toplamda 3 bin 205 kişilik kapasiteye sahip olacak.

Samsun'a Karadeniz'in en büyük cami ve külliyesi inşa ediliyor!

Samsun İlkadım Belediyesi tarafından Baruthane Mahallesi'nde inşa edilen cami ve külliyede sona gelindi. Proje, Karadeniz'in en büyük cami ve külliyesi olacak.

Alanya Çayarası cazibe merkezi olacak!

Çayarası esnafı, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel yaptığı açıklamada “Çayarası, yeni yapacağımız dükkanlar, cami ve sosyal alanlar ile adeta cazibe merkezi olacak.’’ dedi.

Trabzon Moloz'a 6 bin kişilik cami yapılacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Moloz mevkiinde şehir camisi yapılacağını açıkladı. 6 bin kişilik kapasitesi olacak cami, şehrin önemli bir ihtiyacını giderecek

Antalya Ulu Cami ve İslam Sanatları Müzesi'nin ihalesi 13 Ekim'de!

Başkan Menderes Türel’in ‘en önemli eserim olacak’ dediği Ulu Cami Projesi ve İslam Sanatları Müzesi 13 Ekim 2016 tarihinde ihaleye çıkıyor.

Ayasofya yeniden cami mi olacak?

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Murat Bardakçı bugünkü yazısında Ayasofya'daki müze ve camii tartışmalarına ilişkin açıklama yaptı. Bardakçı, Ayasofya'nın cami olması taraftarıyım dedi.

Bursa'daki tarihi kilise kültür merkezi oluyor!

Bursa'nın eski köylerinden Mudanya'nın Aydınpınar köyünde cami olarak kullanılan 2 asırlık kilise kültür merkezi olacak. Bina restore edilirse kültürel faaliyet ve toplantılarda kullanılabilecek.

cami kilise olacak Haberi

cami kilise olacak


Restorasyonla ortaya çıkarılan ve caminin içinde sol tarafta bulunan, kilise döneminde yapılmış mermer sütunlardaki tasvirler, figürler,heykeller ve altar (adak yeri) gibi eserlerin bulunduğu bölüme elektrikli perde takıldı. Namaz kılınacağı zaman bu bölüm perdeyle kapatılıyor. 11 Özel İdaresi’nin katkılarıyla yapılan restorasyonda kaldırılan caminin asli unsurları da yerlerine koyuldu. Bir cami için vaz geçilmez olan minber, kürsü ve müezzin mahfili tekrar yerine koyulurken kilise döneminden kalma, cami tabanını üçe bölen kademeler de düzleştirildi.


Halk izin vermedi


Daha önce Müslümanların ibadethane olarak kullandığı caminin, restorasyon çalışması adı altında kiliseye çevrilmek istendiğini söyleyen AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Arif Barata, yoğun tepki gösteren halkın buna müsaade etmediğini belirtti. Devletin yetkili kurumlarının hemen harekete geçtiğini, başta Vali Kıraç’ın camiye kadar gelerek incelemelerde bulunduğunu kaydeden Barata,...