15 / 05 / 2024

cami yardımı

cami yardımı

Cami, sinagog, kilise yaptıran, yardım eden hem gelir hem de kurumlar vergisinden yaptığı bu hayırı düşebilecek

Hayati Alioğlu: Türkiye'den cami onarımı için yardım bekliyoruz!

İstanköy'de din görevlisi olan Hayati Alioğlu, depremde hasar gören Defterdar Camii ile ilgili yaptığı açıklamada "Eğer, acil olarak caminin ibadete açılmasını istiyorsak, özellikle Türkiye'den caminin tamiri için yardım bekliyoruz." dedi

Diyanet'ten Terzioğlu Kampüsü Camisi'ne 2.5 milyon TL yardım!

Diyanet İşleri Başkanlığı, ÇOMÜ Terzioğlu Kampüsü'nde yapımı süren 15 bin kişilik cami inşaatına 2.5 milyon TL yardım yaptı.

Adıyaman Arıkent Cami'nin inşaatı yarım kaldı!

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde yaklaşık bir yıl önce yapımına başlanan Arıkent Cami yardım bekliyor. Arıket Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fethi Parlak, caminin maddi imkansızlardan dolayı inşaatın yarım kaldığını belirtti.

Litvanyalı Müslümanlar cami inşası için Türkiye'den yardım bekliyor!

Litvanya Müftüsü Jakubauskas, Vilnius’ta cami arazisi ve inşası için Türkiye’den yardım beklediklerini açıkladı.Litvanya Müftüsü Romas Jakubauskas, başkent Vilnius’ta inşa etmek istedikleri cami için Türkiye'den yardım istedi.

Bitlis Aydınlar'daki inşaatı devam eden cami yardım bekliyor!

Bitlis’in Adilcevaz ilçesine bağlı Aydınlar beldesinde inşaatı devam eden cami, hayırseverlerden yardım bekliyor. Erhan Emen, hayırsever vatandaşların yardımlarıyla cami inşaatına başladıklarını ifade etti.

Van Edremit'teki inşaat halindeki cami yardım bekliyor!

Van merkez Edremit ilçesi Kurubaş Mahallesi’nde yapımına başlanan ve 2 minareli olarak tasarlanan bin kişilik camii hızla yükselirken, camii yaptırma derneği üyeleri hayırsever vatandaşların yardımını bekliyor.

İnsani Yardım Vakfı, Kamerun'da cami yaptı!

Kribi şehrinin Makore köyüne yapılan 100 metrekarelik camiye "Dersaaadet Fatih Sultan Mehmet" ismi verildi. İnsan Hakları ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Kamerun'da cami yaparak ibadete açtı.

İstanbul'da kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm kira bedellerinde artış uyguladı. Peki İstanbul'da kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar? Kentsel dönüşüm kira bedelleri ne kadar oldu?

Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar oldu?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerine verilen kira yardımları arttırıldı. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar oldu? İşte kentsel dönüşüm kira yardımı ücretleri..

Kentsel dönüşüm kira yardımı arttı mı?

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında binayı anlaşma ile tahliye edenlere Bakanlık tarafından yapılacak yardımlar arasında kira yardımı da bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı arttı mı?

Kentsel dönüşümde kira yardımı 680 TL!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ülke genelinde 6.5 milyon konutun yıkılıp yeniden yapılacağı kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerine verilen kira yardımlarını arttırdı. 2013'te 650 lira olarak ödenen kira yardımı 680 liraya yükseltildi...

İzmir'de kentsel dönüşüm kira yardımı arttı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 6.5 milyon konutun yıkılıp yeniden inşa edileceği kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerine verilen kira yardımlarını artırdı. Buna göre İzmir'de 650 lira olarak ödenen kira yardımı 680 liraya yükseltildi

Kentsel dönüşümde kira yardımı arttı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ülke genelinde 6,5 milyon konutun yıkılıp yeniden yapılacağı kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerine verilen kira yardımlarını arttırdı. Bakanlık,hak sahiplerine, mağdur olmamaları için kira yardımına devam ediyor.

cami yardımı Haberi

cami yardımı

Cami, sinagog, kilise yaptıran, yardım eden hem gelir hem de kurumlar vergisinden yaptığı bu hayırı düşebilecek. Ayrıca Kuran kursu yaptıran da aynı vergi istisnasından yararlanabilecek. 


Amme alacaklarına ilişkin yasa tasarı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda dün görüşüldü. Yapılan değişikliklerle din eğitimi verilen tesisler de kapsama dahil edildi. Buna göre bir caminin tamamını yaptıran ya da caminin sadece minaresini yaptıran hem gelir hem kurumlar vergisi istisnasından yararlanabilecek. 


Maddede yapılan değişiklikle, “mülki idare amirlerinin izni ve denetimine tabi olarak yaptırılacak ibadethaneler ve Diyanet İşleri Başkanlığı denetiminde yaygın din eğitimi veren tesislerin” ifadesi eklendi. İbadethane kapsamında sinagog ve kiliseler yer alıyor. Sinagog ya da kiliseyi tamir ettirenler de yaptıkları yardımları vergiden düşebilecek. Maddeye eklenen ‘yaygın din eğitimi verilen tesislerin’ ifadesiyle Kuran kurslarının yapımı da...