29 / 04 / 2024

Litvanyalı Müslümanlar cami inşası için Türkiye'den yardım bekliyor!

Litvanyalı Müslümanlar cami inşası için Türkiye'den yardım bekliyor!

Litvanya Müftüsü Jakubauskas, Vilnius’ta cami arazisi ve inşası için Türkiye’den yardım beklediklerini açıkladı.Litvanya Müftüsü Romas Jakubauskas, başkent Vilnius’ta inşa etmek istedikleri cami için Türkiye'den yardım istedi.



Başkentinde cami bulunmayan Litvanya'da Müslüman toplumun lideri Jakubauskas, AA muhabirine Vilnius Belediyesi ile camiye ayrılacak arazi konusunda yaşadıkları anlaşmazlığı anlattı. 


Kentteki tek caminin Sovyetler Birliği döneminde yıkıldığını ve arazinin kendilerinden alındığını söyleyen Romas Jakubauskas, "Bize ait olmayan şeyi istemiyoruz ancak ibadet için arazi istiyoruz. Beğendiğimiz bir yer için başvurduk. Şu an belediyeden yanıt bekliyoruz” ifadelerini kullandı.


Vilnius Belediyesi'den AA'ya yapılan “Cami yapılmasına ilişkin planımız yok. Arazı konusunda ise henüz bir karar vermedik” açıklamasının hatırlatılması üzerine Jakubauskas, “Zaten onlardan cami yapılmasını beklemiyoruz. Bizim sorunumuz arazı meselesidir” yanıtını verdi.


Litvanya Müftüsü, İslam dünyası ve özellikle Türkiye’den cami inşasında da yardım beklediklerini belirtti.


Jakubauskas, “Arazi sorunu hal olunursa cami inşasında sponsor arayışına başlayacağız. Bence bu konuda bir sorun olmaz. İslam alemi bize yardımcı olur. Tabii ki, Türkiye’den destek bekliyoruz. Türkler bizim kardeşimiz. Cami konusunda onlardan yardım umuyoruz” şeklinde konuştu.


Yaklaşık 5 bin Müslümanın yaşadığı Litvanya’da Kaunas, Nemezis, Raiziai şehirlerinde ve 40 Tatar köyünde toplam dört cami bulunuyor.


AA


Geri Dön