15 / 05 / 2024

Camisiz minare Cumhuriyet Meydanı

Camisiz minare Cumhuriyet Meydanı

Balıkesir ' in Edremit ilçesinin turizm merkezlerinden Altınoluk Mahallesi'ndeki Cumhuriyet Meydanı ' nda bulunan camisiz minare, bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor...

Adana Çifte Minare Camisi yüksek binaların arasında kayboldu!

Adana’nın ilk çifte minareli camisi artık hiçir yerden görünmüyor. Mehmet Nuri Sabuncu tarafından yaptırılan Adana’daki cumhuriyet döneminin en önemli eserlerinden Çifte Minare Camisi, etrafını çevreleyen yüksek binaların arasında adeta boğulmuş durumda.

Cumhuriyet Kulesi'nin planlama ilke ve esasları aykırı bulundu!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclis'i Keçiören Belediye Meclisince Cumhuriyet Kulesi'nin bulunduğu alanda yapılan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğini, "planlama ilke ve esaslarına aykırı" buldu.

Cumhuriyet Kulesi ne zaman yıkılacak?

Ankara Keçiören ’de, “ Türkiye’nin en yüksek kulesi ” olması hedefiyle 2003’te temeli atılan Cumhuriyet Kulesi’nin kaderi belli oldu.

Cumhuriyet Kulesi'nin imar değişikliği reddedildi!

ANKARA Büyükşehir Belediye Meclisi, Keçiören Belediyesi'nin, Cumhuriyet Kulesi için yaptığı imar değişikliğini reddetti. Bu kararla birlikte Kule'nin yıkımı yasal olarak kesinleşti.

Ankara Cumhuriyet Kulesi yıkılacak mı?

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, eski Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok döneminde inşaatına kaçak olarak başlanılan "Cumhuriyet Kulesi'nin" yıkımı için bir adım daha atıldı.

Keçiören Cumhuriyet Kulesi yıkılacak!

Keçiören’de, “Türkiye’nin en yüksek kulesi” hedefiyle 2003’te temeli atılan Cumhuriyet Kulesi’nin kaderi belli oldu. 6 yıldır atıl bekleyen 144 metrelik kulenin imar planı değişikliği reddedildi.

Emlak Bankası, Cumhuriyet tarihinin en büyük satışını yapacak!

Emlak Bankası, Hazine'nin talimatıyla Cumhuriyet tarihinin en büyük satışını yapacakmış. Satışı yapılacak gayrimenkuller arasında Ataköy'de 400 dönüm arazi de bulunuyormuş. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın o haberi...

1992 yılında Emlak Bankası, Cumhuriyet tarihinin en büyük satışını yapacakmış!

1992 yılında Emlak Bankası, Hazine'nin talimatıyla Cumhuriyet tarihinin en büyük satışını yapacakmış. Satışı yapılacak 20 trilyon liralık gayrimenkuller arasında Memduh Paşa Yalısı ve Ataköy'de 400 dönüm arazi de bulunuyormuş.

Fatsa Cumhuriyet Meydanı projesi hayata geçiyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Fatsa Belediyesinin projelerinden olan Fatsa Yeni Cumhuriyet Meydanı Projesinin kısa zaman içerisinde hayata geçirilmesi planlanıyor.

Cumhuriyet Kulesi'ne yeniden inceleme yapılacak!

ANKARA Büyükşehir Belediye Meclisi, Keçiören'deki Cumhuriyet Kulesi inşaatına ilişkin imar plan değişikliğinin, imar ve Bayındırlık Komisyonu ' nda incelenmesine karar verdi.

Cumhuriyet Kulesi'nin imar planı değişikliği incelenecek!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Cumhuriyet Kulesi inşaatının da dahil olduğu 57 bin 294 metrekarelik söz konusu alandaki değişikliğin İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda incelenmesini uygun buldu...

Bilecik Cumhuriyet Mahallesi'ne park ve dinlenme alanı yapılacak!

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, muhtarlarla gerçekleştirdiği toplantıda yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Mahallesinde çocuklarımız içen yeterli oranda park ve bahçelerin olmadığına dikkat çekti.

Cumhuriyet Eğitim Müzesi'nin istinat duvarı çöktü!

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bünyesinde bulunan Cumhuriyet Eğitim Müzesi'nin geçtiğimiz günlerde çöken bahçe duvarı için 12 senedir müze müdürleri tarafından 'Acildir' başlıklı uyarı yazısı yazıldığı ortaya çıktı..

Camisiz minare Cumhuriyet Meydanı Haberi

Camisiz minare Cumhuriyet Meydanı

Balıkesir'in Edremit ilçesinin turizm merkezlerinden Altınoluk Mahallesi'ndeki Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan camisiz minare, bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor.


Kuzey Ege'nin yaz turizmindeki merkezlerinden olan Edremit Körfezi'ndeki Altınoluk'a gidenlerin dikkatini meydanında bulunan tek başına bir minare çekiyor.


Tarihi olduğu düşünülerek yerli ve yabancı turistlerin bolca fotoğrafladığı minare, Altınoluk'la özdeşleşmesinin yanı sıra bölgedeki turistlerin en fazla ilgisini çeken unsurlar arasında yer alıyor.


Mahalle sakinlerinin "Bir garip minare" dediği yapıyla ilgili bilgi veren eski muhtar Abdurrahman Elman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Altınoluk'un yaz aylarında birçok il nüfusunu geride bırakan bir kalabalığa ev sahipliği yaptığını söyledi.


Genellikle denizi tercih eden yerli ve yabancı turistlerin, yaz akşamı yürüyüşünü sahil kenarında ve Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığını ifade eden Elman, "Genellikle bu yürüyüş sırasında minareyi görüyorlar. Camisini arıyorlar...