16 / 05 / 2024

camla tasarruf olur mu

camla tasarruf olur mu

Evrenin korunması ve temiz bir dünya için mevcut enerjinin verimli kullanılmasının önemine dikkat çeken Trakya Cam, büyük oranda enerji ithalatçısı olan ülkemizde bireysel tasarrufu toplumsal kazanca dönüştürmeyi amaçlıyor...

Geçici tescilin şerhi nasıl olur?

Tapu üzerinde kurulabilen şerhler arasında Şahsi hakların şerhi, Malikin tasarruf yetkisinin sınırlanmasına ilişkin şerh ile Geçici tescilin şerhi yer alıyor. Peki, geçici tescilin şerhi nasıl olur?

Kiracıyken ev satılırsa ne olur?

Mesken kiralamalarında taraflar arasında yapılan kira sözleşmesi, mal sahibinin tasarruf hakkını kısıtlamıyor. Mal sahibi kiracı varken de evin satışını gerçekleştirebiliyor. Peki, kiracıyken ev satılırsa ne olur?

Kira sözleşmesinde malik değişirse ne olur?

Taşınmaz mal kiralamalarında bu sözleşmesinin yapılması, gayrimenkul hakkında tasarruf hakkını kısıtlamıyor. Mal sahibi kiradaki evin satışını yapabiliyor. Peki, kira sözleşmesinde malik değişirse ne olur? Kira sözleşmesi yeni maliki bağlar mı?

Emlak vergisi mükellefi ölürse ne olur?

1319 sayılı Kanun gereğince bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler vergiyi öder. Peki, emlak vergisi mükellefi ölürse ne olur?

Vasiyetle mirastan çıkarma nasıl olur?

Vasiyetname bir kişinin ölümünden sonra mal varlığının ne olacağı ve ne şekilde taksim veya tasarruf edileceğine dair kişinin isteklerini belirten hukuki bir belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, vasiyetle mirastan çıkarma nasıl olur?

Mirasçıların bilinmemesi durumunda ne olur?

Mirasbırakanın mirasçılarına mirasçılık sıfatlarını bildirmeleri için yapılan çağrı sonrasında; ilan süresinde kimse başvurmazsa ve mirasçıların bilinmemesi durumunda ne mirasa olur? Miras, ne zaman devlete geçer?

İmar planında geri dönüşüm kararı uygulanmazsa ne olur?

İmar planı uygulaması için verilen geri dönüşüm kararının muhatabı idare gereğini yapmazsa ne olur? İmar planı uygulamasında verilen geri dönüş kararının uygulanmaması halinde ne yapılmalı? İşte cevaplar...

Mirasta tasarruf nedir?

Mirasta tasarruf nedir? Miras hukukunda mirasçı olarak altsoyu, ana ve babası, kardeşleri veya eşi bulunan mirasbırakan, mirasının saklı paylar dışında kalan kısmında ölüme bağlı tasarrufta bulunabiliyor...

Belirsiz süreli kira sözleşmesi nasıl olur?

Kiralama ilişkilerinde taraflar arasında imzalanan kira sözleşmesi nasıl belirsiz süreli olma niteliğini kazanır? Belirsiz süreli kira sözleşmesi nasıl olur? Belirsiz süreli kira sözleşmesi nasıl feshedilir? İşte yanıtı...

Kooperatif ortağı ölürse ne olur?

Kooperatif ortağı ölürse ne olur? Kooperatifler Kanunu kapsamında hangi esaslar yer alıyor. Kanuna göre ortağın ölümü halinde ortaklık sona erer mi yoksa mirasçılara mı geçer?

Kiracı stopajı ödemezse ne olur?

Kira stopajı, gelir vergisinde, özellikle maaş ve ücretlilerin vergi borçlarının ödenmesinde, gelir henüz sahibinin eline geçmeden verginin kesilmesi olarak tanımlanıyor. Peki, kiracı stopajı ödemezse ne olur?

Kira kontratından vazgeçilirse ne olur?

Emlakçı aracılığı ile kira sözleşmesi imzalayan ancak, imzalandıktan sonra bu sözleşmeden vazgeçilmesi durumunda tarafların hakları nelerdir? Kira kontratından vazgeçilirse ne olur? Emlakçı komisyon almaya hak kazanır mı?

M1 Merkez Adana AVM'de “Su – Enerji” teması ile tasarruf ve doğanın önemi vurgulandı!

21 Mart Dünya Ormancılık Günü, 22 Mart Dünya Su Günü ve 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü etkinlikleri kapsamında 22 Mart tarihinde M1 Merkez Adana AVM’de düzenlenen organizasyonda “Su – Enerji” teması ile Tasarruf ve Doğanın önemi vurgulandı.

camla tasarruf olur mu Haberi

camla tasarruf olur mu

Avrupa’da 4’üncü, dünyada 6’ncı büyük düzcam üreticisi olan Trakya Cam, enerji tasarrufu konusunda toplumdaki duyarlılığı artırmak amacıyla ‘Isıcam Tasarruf Akademisi’ni kurdu. çevrenin korunması ve temiz bir dünya için mevcut enerjinin verimli kullanılmasının önemine dikkat çeken Trakya Cam, büyük oranda enerji ithalatçısı olan ülkemizde bireysel tasarrufu toplumsal kazanca dönüştürmeyi amaçlıyor.


Hem aile bütçesine hem de ülke ekonomisine katkı


Trakya Cam’ın verdiği bilgilere göre; Türkiye’de kullanılan toplam enerjinin üçte biri binalarda tüketiliyor. Binalardaki ısı kayıplarının %30’u ise pencerelerden kaynaklanıyor. Enerji tasarrufu sağlamayan camlar nedeniyle meydana gelen enerji kaybının ülke ekonomisine maliyeti ise yılda 5 milyar TL’yi buluyor. Bu durum enerji tasarrufu açısından camın önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Trakya Cam, tasarruf bilincinin artırılmasıyla sadece aile bütçesine değil, ülke ekonomisine de önemli katkı...