29 / 04 / 2024

Çamlıca Camisi inşaatı ne durumda

Çamlıca Camisi inşaatı ne durumda

6 Ağustos 2013’te temeli atılan Çamlıca Camisi’nin kaba inşaatının yüzde 95’i tamamlandı. Caminin 1 Temmuz 2016 Kadir Gecesi ibadete açılması için 500 kişilik ekip gece gündüz çalışıyor.

Çamlıca Camisi'nin inşaatında sona doğru!

Caminin 1 numaralı minaresinin, 3 parçadan oluşan 14 ton ağırlığındaki külahının son kısmı minareye yerleştirildi. "Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi" olacağı belirtilen Çamlıca Camisi'nin kaba inşaatının yüzde 90'a yakını tamamlandı.

Çamlıca Camisi hızla yükseliyor!

Çamlıca camisinin inşaatı hızla ilerliyor. istanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Üsküdar Belediye Başkanı ile birlikte inşası devam eden Çamlıca Camii'ni ziyaret ederek yetkililerden son durum hakkında bilgi aldılar.

Ergin Külünk: Çamlıca Camisi Cumhuriyet tarihinde en büyük cami olacak!

İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet tarihinde inşa edilen en büyük cami özelliği taşıyacak" dedi.

Karlıca Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Karlıca Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Pendik'te 79 milyon TL sermaye bedeli ile Hacı Mustafa Narman tarafından kuruldu.

Çamlıca Kass İnşaat Turizm Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çamlıca Kass İnşaat Turizm Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Çamlıca tarafından kuruldu.

Ca Proje İnşaat Metal Elektrik Otomotiv Petrol Ürünleri Mobilya Limited Şirketi kuruldu!

Ca Proje İnşaat Metal Elektrik Otomotiv Petrol Ürünleri Mobilya Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 400 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Çiçek tarafından kuruldu.

Çamlıca Camisi Çevresi Dönüşüm Projesi 2. Etap için yıkımlar başladı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Üsküdar Belediyesi tarafından başlatılan Çamlıca Camisi Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2. Etap için yıkımlar başladı...

Çamlıca Camisi'nin maliyeti ne kadar oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İstanbul’un her yerinden görünecek” diyerek nitelendirdiği Çamlıca Camisi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından cami için harcanan miktar belirlendi. 

Kocaeli Darıca'da inşaat kazası: 1 yaralı!

Kocaeli'ye bağlı Darıca'da inşaatın iskelesi çökmesi sonucunda bir işçi yaralandı. 

Çamlıca Yapı Gıda İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çamlıca Yapı Gıda İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 20 bin TL sermaye bedeli ile M.Hüseyin Zengin tarafından kuruldu.

Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı'nın maliyeti 1.8 milyar TL!

Çamlıca Camisi’ne metro yapılabilmesi için saatte 32 bin yolcuya ihtiyaç olduğu halde 3 binde kalan, projeyi israf sebebiyle İBB’nin iptal ettiği ortaya çıktı. Proje yeni haliyle, 192 milyon Euro'ya yani yaklaşık 1.8 milyar TL'ye mal olacak.

Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi inşaatında sona geliniyor!

Bu yıl açılması planlanan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona gelindi. Tamamlandığında 388,5 metre yüksekliğinde olacak olan kule, 53 kattan oluşacak...

Gebze-Darıca Metro inşaatında üzerine demir düşen işçi hayatını kaybetti! 

Kocaeli'de Gebze-Darıca Metro Hattı inşaatında çalışan bir işçi, vincin taşıdığı demirlerin üzerine düşmesi sonucunda hayatını kaybetti.

Çamlıca Kulesi'nin inşaatında sona gelindi!

Çamlıca'da görüntü kirliliği oluşturan antenler ve kulelerinin tek bir noktada toplanması için yapılan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona gelindi. Projenin bu yıl içerisinde açılması planlanıyor.

Nevşehir'de cami inşaatı için Diyanet Vakfı'na yarım milyon!

Sayıştay Başkanlığı tarafından Nevşehir Belediyesi’ne ilişkin tamamlanan Denetim Raporu ile belediyenin, bir vakfa “Nevşehir Külliyesi Camisi inşaatı” için 500 bin TL tahsil edildiği iddia edildi.

3C Çamlıca İnşaat Gayrimenkul Yatırım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

3C Çamlıca İnşaat Gayrimenkul Yatırım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Üsküdar'da 300 bin TL sermaye bedeli ile Harika Boylu, Nilgün Yılmaz tarafından kuruldu.

Çamlıca Camisi inşaatı ne durumda Haberi

Çamlıca Camisi inşaatı ne durumda

TEMELİ 6 Ağustos 2013’te atılan Çamlıca Camisi’nin kaba inşaatının yüzde 95’i tamamlandı.


Üsküdar’daki Sefa Tepesi’nde 57 bin 500 metrekarelik alanda yükselen caminin 1 Temmuz 2016 Kadir Gecesi ibadete açılması için 500 kişilik ekip gece gündüz çalışıyor. Selçuklu-Osmanlı çizgilerini taşıyan cami, 11 bin metrekarelik müze alanı, 3 bin 500 metrekarelik sanat galerisi, 3 bin metrekarelik kütüphanesi, 3 bin 500 metrekarelik konferans salonu, 3 bin 500 araçlık otoparkıyla büyük bir külliye olarak da hizmet verecek. Yükselen 6 minaresi, İstanbul’un bir çok noktasından görülen caminin, şu an en önemli bölümlerinden biri olan kubbesi yapılıyor. İmanın şartını temsilen 6 minareli inşa edilen caminin bu minarelerinin külahları ile şerefelerinin montajı da sürüyor. Ocak’ta tamamlanması planlanan 34 metre çapında 72 metre yüksekliğindeki kubbenin iç yüzeyine 16...