14 / 05 / 2024

Çamlıca-Libadiye tünel inşaatı

Çamlıca-Libadiye tünel inşaatı

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Çamlıca'da çöken yol ile Çamlıca-Libadiye tünel inşaatına ilişkin ilişkin 5 soru hazırladı..

Çamlıca Yapı Gıda İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çamlıca Yapı Gıda İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 20 bin TL sermaye bedeli ile M.Hüseyin Zengin tarafından kuruldu.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun tünel inşaatı Sultangazi'deki konutlara zarar verdi iddiası!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu'nun hazırladığı rapor, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamındaki tünel inşaatının Sultangazi ilçesindeki Gazi Mahallesi ve Zübeyde Hanım Mahallelerindeki evlere verdiği hasarı tespit etti.

Trabzon'da tünel inşaatında akıma kapılan işçi yaşamını yitirdi!

Trabzon Maçka'da tünel inşaatında çalışırken elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti...

Wuhan’da iki gölü birleştirecek otoyol tünelinin inşaatı başladı!

Wuhan’da iki gölü birbirine bağlayacak otoyol tünelinin inşaatı başladı. Tünel projesinin, oldukça karmaşık bir göl altı katmanını geçeceğinden, bir mühendislik zorluğu olması bekleniyor.  

Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi inşaatında sona geliniyor!

Bu yıl açılması planlanan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona gelindi. Tamamlandığında 388,5 metre yüksekliğinde olacak olan kule, 53 kattan oluşacak...

Bulgaristan'ın tünel inşaatı ihalesine 3 Türk şirketten teklif!

Bulgaristan Hükümeti, Shipka kasabasında yapılacak karayolu tüneli inşaatı için teklifleri aldı. 7 teklif arasında 5 Bulgar şirketinin yanı sıra 3 Türk şirketi de yer alıyor. 

Sabiha Gökçen-Pendik metrosu inşaatında işçilerin üzerine demir düştü!

Sabiha Gökçen-Pendik arasındaki metro hattının Pendik Yayalar Mahallesi'ndeki tünel inşaatında, işçilerin üzerine demir düştü.

Çamlıca Kulesi'nin inşaatında sona gelindi!

Çamlıca'da görüntü kirliliği oluşturan antenler ve kulelerinin tek bir noktada toplanması için yapılan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona gelindi. Projenin bu yıl içerisinde açılması planlanıyor.

AS Volkan Altyapı Tünel İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

AS Volkan Altyapı Tünel İnşaat Limited Şirketi kuruldu.

Çin'de tünel inşaatı çöktü: 4 kişi öldü!

Çin'in güneybatısında bulunan Yünnan eyaletinde inşaat halinde bulunan bir tünel çöktü. Olay sonucunda 4 kişi hayatını kaybetti.

Trabzon Boztepe'deki tünel ve yol inşaatına tepki! 

Trabzon'da Kanuni Bulvarı projesi kapsamında doğal sit alanı olan Boztepe'de yol ve tünel inşaatı tepkilere yol açtı. Doğa ve Tarifi Değerleri Koruma Derneği Başkanı Doç.Dr Coşkun Eruz çalışmaların kent siluetine zarar verdiğini belirtti. 

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona gelindi!

Çamlıca'da görüntü kirliliği oluşturan antenler ve kuleleri tek bir noktada toplayacak Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona yaklaşılıyor. Projede restoran, seyir terası gibi sosyal alanların olacağı katların montajı tamamlandı.

Denizli'de tünel inşaatı çöktü, bir işçi hayatını kaybetti!

Denizli'nin Honaz ilçesinde tünel inşaatının çökmesi sonucu yaşamını yitiren işçi Ahmet Türkmenoğlu'nun cenazesi, memleketi Osmaniye'de defnedildi.

Çamlıca-Libadiye tünel inşaatı Haberi

Çamlıca-Libadiye tünel inşaatı


CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul'un Üsküdar ilçesi Kısıklı Mahallesi Büyük Çamlıca Caddesi'nde yaşanan yol çökmesine ve Çamlıca-Libadiye tünel inşaatına ilişkin soru önergesi hazırladı.


Sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ileten CHP'li Tanal İstanbul'un Üsküdar ilçesinde Çamlıca'da çöken yol ve tünele ilişkin olarak 5 soru sordu.


Tanal'ın soruları

1- Üsküdar Kısıklı Mahallesi Büyük Çamlıca Caddesi'ndeki çökmenin neden kaynaklandığı tespit edilmiş midir? Tespitiniz nedir?


2- Yol çökmesi olayının Çamlıca-Libadiye tünel inşaatı yapımı ile bir ilgisi var mıdır?


3- Çamlıca-Libadiye tünelini yapan mühendislerin tünel için düzenlediği raporlarda çökme tehlikesinden bahsedilmiş midir?


4- Çamlıca-Libadiye tünel yapımına izin veren raporlar nedir?


5- Üsküdar Kısıklı Mahallesi Büyük Çamlıca Caddesi'nde gerçekleşen çökme, Çamlıca-Libadiye Tünelini ne kadarlık bir zarara...