02 / 05 / 2024

çamlıca tepesinde oteller

çamlıca tepesinde oteller

1941 yılında Belediye, Çamlıca Tepesi'nde otel yapabilmek için Maliye Bakanlığı'na müracaat etmiş. Maliye'den alınan 16 dönüm araziye otel inşa edilecekmiş. Otelin inşası sonrası Çamlıca'ya birçok yol yapılacakmış.

Çamlıca Camii'nde ilk ezan okundu!

İstanbul'un en yüksek tepesinde inşa edilen Çamlıca Camii'nde bu sabah ilk ezan okundu. Çok sayıda vatandaş ilk sabah namazını kılmak için camiye geldi.

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde sona gelindi!

Çamlıca tepesinde görüntü ve çevre kirliliğine sebep olan mevcut anten direkleri kaldırılarak sayısal yayına geçiş sürecini sağlamak amacıyla inşaatına başlanan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi, TeknoVinç ile 225 metreye kadar ulaşarak betonarme yapısını tamamladı.

Çamlıca Camisi'ne özel aydınlatma hazırlanıyor!

İnşaatı devam eden Çamlıca Camisi'nin aydınlatma sistemleri yapılıyor. İstanbul'un en hakim tepesinde inşa edilen camiye, dışarıdan kurulacak özel ışık sistemiyle özel aydınlatma yapılıyor.

1933 yılında Çamlıca imara açılacakmış!

29 Kasım 1933 tarihli Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre 1933 yılında Çamlıca'nın imarına başlanacakmış. Yeni imar planı ile Çamlıca da oteller, binalar, eğlence yerleri yapılacakmış.

Çamlıca Camii'nin 2016 yılının Kadir Gecesinde ibadete açılması planlanıyor!

İstanbul'da yapımına 11 ay önce başlanan 37 bin 500 kişi kapasiteli Çamlıca Camii'nin inşaatı hızla sürüyor. 268 rakımlı Çamlıca Tepesinde yapılmakta olan camiinin 2016 yılının Kadir Gecesinde ibadete açılması bekleniyor...

Çamlıca Camii 2016 yılında ibadete açılacak!

İstanbul'da yapımına 11 ay önce başlanan 37 bin 500 kişi kapasiteli Çamkca Camii'nin inşaatı hızla sürüyor. 268 rakımlı Çamlıca Tepesinde yapılmakta olan camiinin 2016 yılının Kadir Gecesinde ibadete açılması bekleniyor.

Çamlıca Camii projesinde önemli değişiklikler yapıldı!

Çamlıca tepesinde toplam 110 bin metrekare alana yapılacak cami projesinde önemli değişikliklerin yapıldığı duyuruldu

Çamlıca Apart Evleri teslim tarihi!

Çamlıca Apart Evleri'nin teslim tarihi Eylül 2013 olarak belirlendi, projede fiyatlar 74 bin liradan başlıyor

Çamlıca Apart Evleri nerede?

Çamlıca Apart Evleri'nde fiyatlar 74 bin liradan başlıyor, proje Işık Koleji'nin alt tarafında yer alıyor

Sakarya Çamlıca Apart Evleri'nde 79 bin liraya 2+1!

Çamlıca Apart Evleri Sakarya'da Bak Yapı imzasıyla yükseliyor, fiyatların 74 bin liradan başladığı projeden banka kredisi ile konut sahibi olunabiliyor

Çamlıca Apart Evleri'nde 74 bin liraya 2+1! Full eşyalı!

Sakarya'da inşa edilen Çamlıca Apart Evleri'nde fiyatlar 74 bin liradan başlıyor, projedeki konutlar full eşyalı olarak teslim ediliyor

Çamlıca Tepesi Tv ve Radyo Kulesi projesinin mimarisi İTÜ'den!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Büyük Çamlıca Tepesi üzerinde yer alacak olacak bir Radyo Kulesi için 2011 yılında düzenlenen "Çamlıca Tepesi Tv ve Radyo Kulesi Fikir Projesi Yarışması"nı 3. olan İTÜ kazandı...

Çamlıca Cami'nin hafriyat çalışmalarına başlanıyor!

Çamlıca'da inşa edilecek Çamlıca Cami'nin hafriyat çalışmalarına başlanacağı belirtildi...

çamlıca tepesinde oteller Haberi

çamlıca tepesinde oteller

Çamlıca'da otel

Belediye Maliye'den bir arsa alıyor.


Belediye, Çamlıca'nın tepesinde modern bir otel yaptırmak istiyordu. Bu otel için Maliye'ye ait bazı araziyi almak için Maliye Vekaleti'ne müracaat edilmişti. Maliye Vekaleti belediyenin bu talebine muvafakat cevabı vermiştir. Belediyeye terk edilecek arazi 16 bin metre murabbalık bir sahadır.


Bugünlerde Belediye Emlak Müdürlüğü'nden, Daimi Encümen'den, Milli Emlak Müdürlüğü'nden mümessiller giderek araziye fiyat koyacaklardır. Arazi alındıktan sonra ileride vaziyet müsait bir safhaya girince otel inşa edilecektir. Otele gitmek için müteaddit yollar da yapılacaktır.


Akşam Gazetesi 29 Kanunusani (Ocak) 1941


Abdullah Kutalmış...