29 / 04 / 2024

çamur tesisi

çamur tesisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi dev tesisi, 18 Ocak tarihinde devreye alacak. Dev çürütme ve gaz toplama tankları ile uzay üssünü andıran tesisin açılış töreni ise Şubat ayında gerçekleştirilecek.

Bursa Çamur Yakma Tesisi'nde sona gelindi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yönlendirmesiyle yapılan yerli tramvay, metro ve yerli uçaktan sonra elektrik üreten yerli çamur yakma tesisi inşaatında son aşamaya gelindi.

Bursa'da akışkan yataklı atık çamur yakma tesisi kuruluyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yerli tramvay, metro ve yerli uçaktan sonra elektrik üreten yerli çamur yakma tesisini de hızla hayata geçiriyor.

Bursa Çamur yakma tesisinde son viraj!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce planlanan ve arıtma tesislerinden çıkacak atık çamurların bertaraf edilmesi ile yok edilme sırasında oluşacak ısıdan elektrik üretilmesini esas alan Akışkan Yataklı Çamur Yakma Tesisi’nde son viraja girildi.

Bursa'da çamur yakma ve enerji elde etme tesisinin temeli atıldı!

Büyükşehir Belediyesi'nin 'Avrupa Kenti Bursa' hedefiyle, kenti daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında fiayata geçirilen 'Akışkan Yataklı Çamur Yakma ve Enerji Elde Etme Tesisi'nin temeli törenle atıldı.

Bursa'da Akışkan Enerji Elde Etme Tesisi'nin temeli atıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 'Avrupa Kenti Bursa' hedefiyle, kenti daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalarda 'Akışkan Yataklı Çamur Yakma ve Enerji Elde Etme Tesisi'nin temeli törenle atıldı.

Bursa Akışkan Yataklı Çamur Yakma Tesisi'nin temeli atıldı!

Büyükşehir Belediyesinin 'Avrupa Kenti Bursa' hedefiyle, kenti daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında hayata geçirilen 'Akışkan Yataklı Çamur Yakma ve Enerji Elde Etme Tesisi'nin temeli törenle atıldı.

Yenikapı'da biyolojik atıksu-çamur bertaraf tesisi kurulacak!

İSTANBUL, Avrupa yakasında yaklaşık 3.5 milyon kişinin ihtiyacının karşılanması için biyolojik atıksu arıtma ve çamur bertaraf tesisi yapılmasına karar verildi.

Bursa'da Akışkan Yataklı Çamur Yakma Tesisi inşa edilecek!

Akışkan Yataklı Çamur Yakma Tesisi ile ilgili protokolü yüklenici firma ile imzaladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, gelecek nesillere bırakacakları en büyük mirasın temiz hava, su ve toprak olduğunu belirtti...

Kuzu Grup Bursa Akışkan Yataklı Çamur Yakma Tesisi ihalesini kazandı!

Kuzu Grup, Bursa’da 68 milyon TL’lik yatırımla atık çamurları enerjiye dönüştürecek. Kuzu Grup, Bursa’daki Akışkan Yataklı Çamur Yakma Tesisi’nin ihalesini kazandı..

İzmir Büyükşehir Belediyesi çamur bertaraf ve dönüşüm tesisi kuracak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 35 yıl sonrasının atık su ve çamuru için şimdiden çalışmaya başladı. 30 ilçeyi kapsayan ‘Çamur Yönetimi Master Planı’nda, gelecekte İzmir’de kurulacak çamur bertaraf ve dönüşüm tesislerinin yeri ve nitelikleri belirlenecek.

KOSBİ çamur kurutma tesisi projesini hayata geçiriyor!

Türkiye'nin önde gelen firmalarının üretim yaptığı, bünyesinde 480 sanayi tesisini barındıran Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) çevre yatırımları ile de örnek oldu. KOSBİ çamur kurutma tesisi projesini hayata geçiriyor...

İzmir'in ilk solar çamur kurutma tesisi açıldı!

İzmir'in Menderes ilçesinde bulunan Havza Atık Su Arıtma Tesisi'nde arıtma çamurlarının güneş enerjisiyle kurutulup ekonomiye kazandırılmasını sağlayacak ve yıllık 1000 ton karbondioksitin atmosfere salınımını engelleyecek.

İzmir'de solar çamur kurutma tesisi açıldı!

İzmir'de ilk kez solar çamur kurutma tesisi açıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: "İzmir'de gerçekleştirdiğimiz çevre yatırımlarıyla hem Türkiye hem dünya ölçeğinde ses getirmeye başladık" dedi.

çamur tesisi Haberi

çamur tesisi


İzmir Büyükşehir Belediyesi, arıtma tesislerinden çıkan günlük 800 ton çamuru 4 kat azaltacak ve yüzde 92 oranında kurutacak dev tesisi, 18 Ocak tarihinde  devreye alacak. Dev çürütme ve gaz toplama tankları ile uzay üssünü andıran tesisin açılış töreni ise Şubat ayında gerçekleştirilecek.  


Büyük çevre yatırımlarıyla öne çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, arıtma tesislerinde biriken çamurların doğaya zarar vermeden toplanması ve kokunun önlenmesi için iddialı bir yatırıma daha imza attı.  2012 Mayıs ayında Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi sahasında 30 bin metrekarelik alanda temeli atılan ve 61.5 milyon liraya mal olan “Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisi”nin “Kurutma” bölümü Mayıs ayında devreye girdi. Çapı 30, yüksekliği 29 metre olan 4 adet çürütme tankı; çapı 27 metre, yüksekliği 14 metre olan 2 adet...