06 / 07 / 2024

Çanakkale 2014 projeleri

Çanakkale 2014 projeleri

Birinci derecede deprem bölgesinde bulunan Çanakkale'de, geçtiğimiz yıl il merkezini kapsayan ve zemin yapısının genel hatları ile belirlendiği jeolojik-jeoteknik etüt çalışmaları tamamlanmış ve pek çok bilgi elde edilmişti.

TOKİ Çanakkale Merkez'e müjdeyi verdi! 2+1, 3+1 yeni konutlar geliyor! 

TOKİ 2022 sosyal konut projeleri için başvuru süreci 14 Eylül'de resmen başladı. TOKİ 250 bin konut projeleri çerçevesinde Çanakkale'de de yeni projeler yapacak. Peki TOKİ Çanakkale Merkez projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 9 soruda TOKİ Çanakkale Merkez 2022 ucuz konut projesi..

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı için geri sayım başladı!

Megakent İstanbul'u önce Çanakkale'ye, ardından da Kuzey Ege'yle birleştirecek olan Türkiye'nin en prestij sahibi projeleri arasında yer alan köprüde, açılış için gün sayılırken çalışmalar da tam gaz sürüyor. 

Çanakkale'de kentsel dönüşüm krizi! 

2014'te Çanakkale İsmet Paşa Mahallesi'nde başlayan kentsel dönüşümün üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen ilerleme kaydedilmedi. Mahallede riskli konutlarda yaşayan vatandaşlar ise bu duruma isyan etti. 

İzmir'e yönelik yatırım projeleri TBMM gündeminde!

Bakanlığın ve Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların 2014-2018 yılları arasında İzmir'e yönelik yatırım projeleri ve 2019 yılı kesinleşmiş yatırımları TBMM gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Çanakkale'deki yatırım projeleri TBMM gündeminde!

Çanakkale'de gerçekleştirilen yatırım projeleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Ceylan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Bulvar İş ve Bulvar Konut ile Çanakkale'ye yeni konsept!

Eyüpoğlu İnşaat’tan Bulvar Projesi, Bulvar İş ve Bulvar Konut ile göz kamaştıran proje. Çanakkale’nin cazibe merkez, olan yeni Devlet Hastanesi’nin karşısında, Bulvar İş ve Bulvar Konut projeleri göz kamaştırıyor.

Çanakkale'de RES projeleri gün yüzüne çıkıyor!

Çanakkale'de Rüzgar Enerji Santralleri (RES) projeleri birer birer gün yüzüne çıktı. Kentin birçok noktasında binlerce tribünlük projeler yapmak için firmalar kuyruğa girdi.

Çanakkale'ye 2 dev yatırım!

Çanakkale Belediyesi, 65 yaş ve üzeri kıdemli kentlilerin yararlanabileceği Altın Yıllar Yaşam Merkezi projesini hayata geçirdi. Altın Yıllar Yaşam Merkezi, kullanım alanı ve içerik olarak ülkenin örnek projeleri arasında gösteriliyor.

Çanakkale Altın Yıllar Yaşam Merkezi açıldı!

Çanakkale Belediyesi, 65 yaş ve üzeri kıdemli kentlilerin yararlanabileceği Altın Yıllar Yaşam Merkezi projesini hayata geçirdi. Proje, kullanım alanı ve içerik olarak ülkenin örnek projeleri arasında gösteriliyor.

Ulaşım projeleri Bursa'nın stratejik önemini artıracak!

İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, özellikle Kuzey Marmara Otoyolu, Çanakkale Boğaz Köprüsü ve İzmit Körfez Geçişi projeleri ve bu yatırımlara bağlantılı gerçekleştirilecek olan diğer altyapı çalışmaları ile Bursa'nın stratejik öneminin artacağına vurgu ya

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çanakkale'de toplu açılışa katıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkal'de Valilik önünde düzenlenen toplu açılış töreninde halka hitap etti. Erdoğan, Çanakkale Valiliği önünde düzenlenen toplu açılış töreninde, bu şehirde yapımı tamamlanarak hizmete açılacak projeleri anlattı.

Çanakkale'de 2014'te 10 bin konut el değiştirdi!

Çanakkale’de, 2014 yılı içerisinde 10 bin konut, satış sonucu el değiştirdi. TUİK verilerine göre, Konut satışlarında 2014 yılında, İstanbul 225 bin 454 konut satışı ile en yüksek paya (yüzde 19,3) sahip oldu.

Çanakkale'de eski sanayi alanı yenileme projeleri görücüye çıktı!

Çanakkale Belediyesi'nin Eski Küçük Sanayi Alanı Yenileme Projesi kapsamında, kent içi ve kent dışından mimarlar tarafından hazırlanan toplam 9 proje, bölgedeki hak sahipleri ve kentlilerin ziyaretine açıldı.

Çanakkale 2014 projeleri Haberi

Çanakkale 2014 projeleri


Çanakkale Merkezi'nde güvenli yapılaşmanın sağlanması amacıyla, zemin etüt ve geoteknik raporlarının hazırlanması ile kontrollerine yönelik değerlendirme toplantısı düzenlendi. 

Birinci derecede deprem bölgesinde bulunan Çanakkale'de, geçtiğimiz yıl il merkezini kapsayan ve zemin yapısının genel hatları ile belirlendiği jeolojik-jeoteknik etüt çalışmaları tamamlanmış ve pek çok bilgi elde edilmişti. 

Bu kapsamda, kentin gelişme ve büyümesine paralel olarak gerek deprem gerçeği gerekse ilin zemini ile binalarm güvenliği ve güvenilirliği hakkında tedbirli olunması bilincinden hareketle Çanakkale Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından, zemin etüt ve geoteknik raporlann hazırlanması, detaylandınlması ve kontrollerinin hem arazide hem rapor bazında sağlıklı bir şekilde yapılabilmesine yönelik görüş ve önerilerin paylaşılabilmesi amacıyla 6 Mayıs Salı günü Belediye Meclis Salonu'nda bir toplantı gerçekleştirildi. 

Toplantıya Jeoloji ve Jeofizik Mühendisleri Odaları Çanakkale Temsilcileri ve üyeleri, İnşaat Mühendisleri...