13 / 05 / 2024

Çanakkale Boğaz Geçiş Köprüsü

Çanakkale Boğaz Geçiş Köprüsü

Çanakkale Boğaz Geçişi Köprüsü için ihale süreci başlıyor. Köprü dünyanın en uzun asma köprüsü olacak. Gebze - Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi tüm hızıyla sürerken, uzun süredir sık sık gündeme gelen Çanakkale Boğazı Köprüsü Projesi için de tarih verildi.

1940 yılında Adalar'daki yazlık evlerin kira bedelleri Boğaz'ı geçmiş!

1940 yılında, yazlık ev sahipleri yaz gelmeden kiraları artırmaya başlamış. Adalar ve Boğaz'ın çok talep görmesi fiyatların fırlamasına neden olmuş. 

Son dakika! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı duyurdu! Çanakkale Boğazı'nda gemi geçişleri askıya alındı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, hava şartları nedeniyle Çanakkale Boğazı'ndaki gemi geçişlerinin geçici olarak askıya alındığını açıkladı. Son dakika gelişmesi...

Boğazlardan zamlı geçiş bugün itibariyle başladı!

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile boğazlardan bugünden itibaren  zamlı geçiş süreci başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, boğazlardan geçiş ücretinin bugünden itibaren net ton başına 4,42 dolar olarak açıkladı.

Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli ve büyük rezidanslara geçiyor!

İstanbul’da beklenen büyük deprem Boğaziçi İmar Kanunu’na tabi bölgelerde yer alan konutların sahiplerini de korkuttu. Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli dairelere geçiyor! 

Boğaz geçiş ücreti açıklaması! Vergi ve harçlara güncelleme yapıldı! İşte detaylar!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından boğaz geçiş ücreti açıklaması yapıldı. İşte detaylar!

İstanbul Boğazı'nın ortasından '8 katlı apartman' geçti! Görenler şaşkına döndü

İstanbul Boğazı'nda bir geminin geçişi esnasında objektiflere yansıyan görüntüler görenlere şaşkınlık yaşattı. Panama bandıralı bir geminin taşıdığı apartman blokları andıran yük merak uyandırdı.

Boğaz trafiği Kanal İstanbul ile rahatlayacak!

Çılgın proje olarak adlandırılan Kanal İstanbul'da çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Dev proje tamamlandığında boğaz trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak. 

Çanakkale Boğazı için deprem uyarısı!

Jeoloji Prof. Dr. Doğan Perinçek, Çanakkale depremlerine ilişkin, "Bütün bu veriler Çanakkale Boğazının deprem potansiyeli olduğuna işaret ediyor. Bulgularımızı yetkililere sunuyorum. Dikkate alınmasını öneririm" diye konuştu.

1915 Çanakkale Köprüsü ile İstanbul Boğazı geçişine yeni alternatif!

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi’nin yapımını üstlenen ortaklık Çanakkale Otoyol ve Köprüsü İnşaat Yatırım ve İşletme A.Ş. (ÇOK A.Ş.) proje ile ilgili açıklamalar yaptı.  

Boğaz'dan geçen gemilerin yarısı Kanal İstanbul'dan geçse rekor olur!

İstanbul Boğazı'ndan geçen gemi sayısı 2018'de 41 bin 103 oldu. Yani Boğaz'dan geçen gemilerin, geçen yılki sayıya göre, yarısı Kanal İstanbul'dan geçse, Kanal İstanbul insan yapımı kanallar içinde en yoğun trafiğe sahip olur...

Hızlı tren önümüzdeki hafta Halkalı'ya kadar hizmet verecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Hızlı tren; ülkemize, insanlarımıza, bu coğrafyada hizmet veriyor. Ankara-İstanbul, Konya-İstanbul, inşallah önümüzdeki haftadan sonra da Marmaray'daki boğaz geçişiyle Halkalı'ya kadar hizmet verecek." dedi.

Boğaz'dan geçemeyen gemiler Kanal İstanbul'dan nasıl geçecek?

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na çarpan gemi sonrasında gündeme Boğaz’dan geçmekte zorlanan gemilerin Kanal İstanbul’dan nasıl geçeceği sorusu geldi...

1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü, Çanakkale'ye ilgiyi artırdı!

1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü ile Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi, Çanakkale'ye olan ilginin artmasını sağladı..

Çanakkale Boğaz Geçiş Köprüsü Haberi

Çanakkale Boğaz Geçiş Köprüsü

Çanakkale Boğaz Geçişi Köprüsü için ihale süreci başlıyor. Köprü dünyanın en uzun asma köprüsü olacak.

Gebze - Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi tüm hızıyla sürerken, uzun süredir sık sık gündeme gelen Çanakkale Boğazı Köprüsü Projesi için de tarih verildi.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin yaptığı açıklamada, Gelibolu-Lapseki güzergahında gerçekleştirilecek Çanakkale Boğaz Geçişi Köprüsü Projesi kapsamında yılın ortasında Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararı için Kalkınma Bakanlığına başvuracaklarını söyledi.


DÜNYANIN EN UZUN ASMA KÖPRÜSÜ


Toplam 352 kilometre uzunluğundaki Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyol Projesi'nin 2023 yılı hedefleri arasında yer aldığını ifade eden Bilgin, söz konusu projenin yap-işlet-devret çerçevesinde hayata geçirileceğini belirtti. Söz konusu proje içinde Çanakkale Boğaz Geçişi Köprüsünün de bulunduğunu kaydeden Bilgin, "Gelibolu-Lapseki güzergahına yapılacak köprü, toplam 3 bin 623 metre uzunluğunda olacak. Köprü, 2 bin metrenin...