05 / 05 / 2024

çanakkale havalimanı 2013

çanakkale havalimanı 2013

Uluslar arası standartlara kavuşturmak için çalışmaların başlatıldığı Çanakkale Havalimanı, Çanakkale Savaşları’ nın 99’ uncu yıl dönümü olan Mart ayına yetiştirilmeye çalışılacak. Havalimanında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor...

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında 10 işçi kule vince çıktı!

Temeli 28 Mayıs 2013 tarihinde dönemin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından atılan Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında işçileri başlattığı eylem devam ediyor.

Çukurova Havalimanı'nın inşası TBMM gündeminde!

2013'te yapımına başlanılan Çukurova Havalimanı'nın inşaatı TBMM gündemine taşındı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a soru önergesi gönderdi.

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın inşaatı durdu!

Temeli 2013’te atılan Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın inşaatı durdu. Bayburt Grup’un ödenek olmadığı gerekçesiyle yaklaşık 750 kişiyi işten çıkarttığı iddia edildi.

Kuveyt'ten 3. havalimanı bölgesine yatırım!

AL-DAAR yatırım grubu, Kanal İstanbul ve 3. Havalimanı’nın yapıldığı Arnavutköy ilçesine 2013 yılından beri değeri yarım milyar doları bulan arazi yatırımı gerçekleştiriyor...

Çukurova Bölgesel Havalimanı 2019'da açılacak!

Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın temeli 2013’te atılmıştı. Havalimanının 2016'da bitirilmesi planlanırken şuan 2019 tarihinde bitirilmesi planlanıyor. 

Çanakkale Havalimanı terminal binası açıldı!

Çanakkale Havalimanı terminal binası açılış töreni yapıldı. Başbakan Binali Yıldırım ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tören için Çanakkale'ye geldi.

Çanakkale Havalimanı'nın yanındaki AVM genelgeye takıldı!

Çanakkale Havalimanı'nın yanında AVM yapılması tepkileri çekti. Havalimanına 500 metre yakın mesafede yer alıyor.

Çanakkale Havalimanı'nın 500 metre yakınına AVM yapıldı!

Sayıştay Raporu, devletin havacılık alanındaki eksikliklerini gözler önüne serdi. Havalimanı’nın 500 metre yakınına AVM yapıldı, Hatay Havalimanı ise hurdaya döndü.

Çukurova Havalimanı yeni ihale tarihi: 15 Ocak!

MAYIS 2013’te temel atma töreni yapılan Çukurova Havalimanı için yeni bir ihale yapılacak. İhalenin daha önce üstlenicisi olan Koçoğlu İnşaat’ın yaşadığı mali sıkıntılar nedeni ile projeye devam edemeyince ihalenin yenilenmesi gündeme geldi.

Gazipaşa- Alanya Havalimanı’nda pist uzatma çalışmaları tamamlandı!

14 Aralık 2013'te Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını gerçekleştirdiği ve tören esnasında 2 bin metre olan pistin 2 bin 500 metreye çıkarılması talimatı verdiği Gazipaşa-Alanya Havalimanı’nda pist uzatma çalışmaları tamamlandı.

Sabiha Gökçen 2014'te de Avrupa’nın en hızlı büyüyen havalimanı oldu!

2009, 2010, 2012 ve 2013 yıllarında Avrupa ’nın en hızlı büyüyen havalimanı seçilen İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı ’nın zirvedeki yeri 2014 yılında da değişmedi.

City İn Çanakkale'de satışlar devam ediyor!

Çanakkale'nin merkezinde, havalimanına yakın bir konumda yükselen City in Çanakkale projesi renkli ve farklı mimarisiyle dikkat çekiyor. Yapımına Eylül 2013'te başlanan City in Çanakkale'de 1+0'dan 3+1'e kadar farklı konut tipleri bulunuyor.

Çanakkale havalimanı ihalesinde Konya yok!

Çanakkale Havalimanı terminal binası yapım işi ihalesine 58 firma ön yeterlilik için başvurdu. İhalede, Komisyon Başkanı, DHMİ Satmalına ve İkmal Daire Başkanı Cevat Yılmaz ön yeterlilik başvuru zarfı sunan firmaları açıkladı.

çanakkale havalimanı 2013 Haberi

çanakkale havalimanı 2013


Uluslararası standartlara kavuşturmak için çalışmaların başlatıldığı Çanakkale Havalimanı, Çanakkale Savaşları’nın 99’uncu yıldönümü olan Mart ayına yetiştirilmeye çalışılacak. Havalimanının 1800’den 2350 metreye çıkarılan pistine orta gövdeli uçaklar daha güvenli iniş ve kalkış yapabilecek. 


Geçtiğimiz Mart ayında uçuşlara kapatılarak başlatılan pist uzatma ve genişletme çalışmaları kapsamında 1800 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğinde olan pistin uzunluğu 2350 metreye, genişliği ise 45 metreye çıkarılıyor. Çalışmalar tamamlandığında daha önce küçük gövdeli uçakların iniş ve kalkış yaptığı havalimanı orta gövdeli uçakların da inip kalkabileceği duruma gelecek. 


Çanakkale Havalimanı Müdürlüğü’ne atanan Hasan Pala, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Pist uzatma ve genişletme çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Çanakkale Havalimanı’nın uluslar arası havalimanı standartlarına uygun bir hale geleceğini belirten Pala, "Yeni havalimanı pistimizin yapımıyla birlikte daha önce 60-70 kişi kapasiteli küçük...