28 / 07 / 2024

Çanakkale-İzmir karayolu tünell

Çanakkale-İzmir karayolu tünell

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, "Çanakkale-İzmir karayolunda 40 dakikada katedilebilen Küçükkuyu rampaları, yapımı devam eden tünellerin tamamlanmasının ardından 5 dakikada geçilecek." dedi.

Zigana Tüneli, yılın en başarılı proje ödülünü aldı!

Cengiz İnşaat tarafından hayata geçirilen Türkiye’nin ve Avrupa’nın en uzun çift tüplü karayolu tüneli olan Zigana Tüneli, yılın en başarılı proje ödülünü aldı.

Benzin, motorin ve LPG'ye yeni zam ya da indirim yapıldı mı? Sürücüler şimdi akaryakıt fiyatlarına göz atın! 

8 Eylül 2023 İstanbul, Ankara, İzmir akaryakıt fiyatlarının kaç lira olduğu merak ediliyor. Peki benzin, motorin ve LPG fiyatlarında son durum ne oldu? İşte BP, PO, Opet, Total, Shell 8 Eylül 2023 f,iyat listesi...

Türkiye'de kentsel dönüşüme öncelik verilmeli!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Deniz Sipahi bugünkü köşe yazısında İzmir ve Türkiye'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı.

Zigana Tüneli'nin yüzde 81'i tamamlandı!

Avrupa'nın en uzun çift tüplü karayolu tüneli olacak Zigana Tüneli'nin inşaatının yüzde 81'i tamamlandı.

Balıkesir- Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı mecliste!

Balıkesir- Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı meclis gündemine taşındı. CHP'li Ceylan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TMMOB'dan Balıkesir-Çanakkale Kıyı Alanları Planı'na itiraz!

TMMOB Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi, 'Balıkesir-Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı'na itirazda bulundu. Şube Başkanı Betül Dikici, 7 bölgede planlanmış bu kıyı düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün tabliyeleri Çanakkale'ye ulaştı!

Tamamlandığından "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" ünvanına sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ilk tabliyesi Çanakkale'ye ulaştı. 

İzmir depremi Türkiye’yi uyardı!

İzmir'de yaşanan depremde birçok bina yerle bir olurken, çok sayıda apartman da kullanılmaz hale geldi. Bu yıkımlarının nedeni halen tartışılırken Maltepe Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Utku Yazgan, İzmir depreminin Türkiye'yi uyardığını dile getirdi.

Zigana Tüneli'nin yüzde 76’sı tamamlandı!

Avrupa'nın en uzun çift tüplü karayolu tüneli olacak Zigana Tüneli'nin inşaatının yüzde 76'sı tamamlandı. 

Çanakkale'de gayrimenkul fiyatları iki kat arttı!

Çanakkale'de yapılan yeni otobanın Balıkesir ve Manisa Bölgesi'ne bağlanmasıyla Çanakkale İzmir arası ulaşım kolaylaştı. Çanakkale'nin gözde bir bölge haline gelmesiyle, gayrimenkule olan talep arttı. Talep artışı fiyatları ikiye katladı.

Zigana Tüneli'nin yüzde 74'ü tamamlandı!

tamamlandığında dünyanın ikinci, Avrupa'nın ise en uzun çift tüplü karayolu tüneli olacak Zigana Tüneli'nin yüzde 74'lük kısmı tamamlandı.

Koçtaş 61'inci Koçtaş Fix mağazasını açtı!

Koçtaş, 61. Koçtaş Fix mağazasını Çanakkale’de açtı. Koçtaş'ın toplam mağaza sayısı 100'e ulaştı...

Bulgaristan Şipka Tüneli'nin inşaatı için Türk firmalarından teklif!

Bulgaristan Hükümeti, Shipka kasabasında bulunan karayolu tünelinin yapılması için teklifleri aldı. 7 teklif arasında 5 Bulgar şirketinin yanı sıra 3 Türk şirketi de bulunuyor.

Çanakkale-İzmir karayolu tünell Haberi

Çanakkale-İzmir karayolu tünell

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale-İzmir karayolunda Ayvacık-Küçükkuyu arasında bulunan ve yaklaşık 40 dakikada katedilebilen 24 kilometrelik Küçükkuyu rampalarının, yapımı devam eden T1 ve T2 tünellerinin tamamlanmasının ardından 5 dakikada geçileceğini söyledi.


Turan, AA muhabirine, sürücülerin eğimli virajları nedeniyle zorlandığı, kazalara davetiye çıkaran Küçükkuyu rampalarındaki ulaşımı rahatlatmak için yapımına 2016 sonunda başlanan T1 tünelinin, gidiş ve geliş olmak üzere çift yönlü inşa edildiğini belirtti.


Yaklaşık 2 kilometre uzunluğundaki tünelin tamamlanmasıyla rampaların eziyet olmaktan çıkacağını ifade eden Turan, "Çanakkale tarihi, turizmi, ormanıyla çok farklı aksta görev yapan bir merkez. Küçükkuyu sahillerimiz olsun, Assos ve Troia hattı olsun çok fazla turistin gelip konakladığı ve gezdiği yerlerden bir tanesi. Özellikle 1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü inşaatının başlamasının ardından gözler biraz daha o bölgeye doğru...