16 / 05 / 2024

çanakkale sarıçay atatürk köprüsü yenileme çalışmaları

çanakkale sarıçay atatürk köprüsü yenileme çalışmaları

Çanakkale'nin en yoğun yol aksı olan, Sarıçay üzerinde araç ve yaya trafiğine hizmet veren mevcut Atatürk Köprüsü'nü yenileme ve iyileştirme çalışmaları kısa süre içinde başlayacak....

Atatürk Havalimanı inşaatındaki son plan ortaya çıktı! Millet Bahçesi yapılacaktı

Cumhuriyetin ilk yıllarında temeli atılan Atatürk Havalimanı, Millet Bahçesi'ne dönüştürülecek. Proje kapsamında havalimanında uçuşlar durduruldu. Geçtiğimiz Mayıs ayında Millet Bahçesi projesinin temeli atıldı ancak yeni imar planında olmayan bir gelişme dikkat çekti.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi projesi Mayıs'ta resmen başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi projesinin Mayıs ayında başlayacağını dile getirdi. İşte o açıklamalar...

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi Ekim'de açılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Millet Bahçesi'ni inceledi. Proje Ekim ayında hizmete açılacak.

Atatürk Kent Ormanı'nın tüm etapları açıldı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82. yıl dönümünde Sarıyer’deki Atatürk Kent Ormanı’nın açılışını yaptı. İmamoğlu, “Şehrin gerçekten kaybedilmiş yılları, kaybedilmiş alanları var. Daha önce bu alanlar niçin İstanbulluların olamadı? Herkesin oturup düşünmesi lazım” dedi.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi'nde sona yaklaşıldı!

Yapımına geçtiğimiz sene mart ayında başlanan Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi (AAKM) Projesi'nde sona geliniyor.

Atatürk Havalimanı'nda yapılan pandemi hastanesi havadan görüntülendi!

Koronavirüs ile mücadele kapsamında yapımına başlanan Atatürk Havalimanı'ndaki salgın hastanesi inşaatında 1 ay geride kaldı. Geçtiğimiz günlerde çevre düzenlemesinin de başladığı inşaatta yol ve otopark bölümlerinin bir bölümünün bitirildiği görüldü...

TAV, Atatürk Havalimanı'nın boşluğunu nasıl dolduracak?

İstanbul Havaalanı, bu ay tam kapasiteyle faaliyete geçti. Bu taşınmayla TAV Havalimanları Holding en önemli amiral gemisini olan Atatürk Havalimanı'nı kaybetti. Atatürk Havalimanı’nın yerini nasıl dolduracağının cevabı şirketin geleceğini de belirleyecek.

Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi yıkılacak mı?

Atatürk Havalimanı'nda bulunan Devlet Konukevi 3 ay süren tadilat çalışmalarıyla yenilendi. Atatürk Havalimanı'nın kapatılmasının ardından binanında yıkılması gündemde.

Çanakkale Atatürk Evi Müzesi hizmete açıldı!

Çanakkale’nin Eceabat ilçesi Bigalı köyünde yeniden inşa edilen ‘Atatürk Evi Müzesi’, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katıldığı törenle hizmete açıldı. 

Atatürk Stadı 3 ay içinde millet bahçesi olacak!

AGİTPA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, Atatürk Stadı'nın millet bahçesine dönüşmek için gün saydığını söyledi. Avcı, çalışmaların 90 gün süreceğini belirtti.

Atatürk Parkı Hendek Belediyesi’ne devredildi!

Hendek Belediyesi Mayıs ayı olağanüstü toplantısında alınan kararla Atatürk Parkı Hendek Belediyesi’ne devredildi.

Çanakkale Atatürk Evi'nin restorasyonunda sona gelindi!

Çanakkale Eceabat ilçesinin Bigalı köyünde, 19-25 Nisan arasında karargah amacıyla kullanılan "Atatürk Evi"ndeki restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Manisa Atatürk Gençlik Merkezi’nin inşaatı tamamlandı!

Manisa Sarıgöl’de Gençlerin kültürel ve sosyal anlamda vakitlerini en iyi şekilde geçirecekleri Atatürk Gençlik Merkezi’nin inşaatı tamamlandı.

çanakkale sarıçay atatürk köprüsü yenileme çalışmaları Haberi

çanakkale sarıçay atatürk köprüsü yenileme çalışmaları

Çanakkale Belediyesi tarafından Atatürk Köprüsü'nde yenileme ve iyileştirme çalışmaları başlatılacak.


Çanakkale'nin en yoğun yol aksı olan, Sarıçay üzerinde araç ve yaya trafiğine hizmet veren mevcut Atatürk Köprüsü'nü yenileme ve iyileştirme çalışmaları kısa süre içinde başlayacak. 'Barış, özgürlük ve sevgi' temalarının kullanılacağı Atatürk Köprüsü'nün yeni projesinde, mevcut korkuluklar kalın ve uygun malzeme ile değiştirilecek. Yayaların kullandığı yaya yolu siyah renk (bazalt) ve andezit plak taş malzeme ile kaplanacak, engelliler için ise yürüyüş aksı bulunacak. Araç trafiği olarak kullanılan yol asfalt olarak kalacak. Aydınlatma sistemi tümüyle değiştirilip, modern aydınlatma argümanları kullanılacak. Köprünün alınlarına ahşap görünümlü kompozit panelle kaplama yapılacak ve 4 adet heykel montajı yürüyüş aksını engellemeyecek şekilde köprü girişlerine yerleştirilecek. Atatürk Köprüsü İyileştirme projesine 7 Aralık'a...