18 / 07 / 2024

Çanakkale vali ahmet çınar

Çanakkale vali ahmet çınar

Çanakkale Savaşları’nın 100. yılının dünya açısından da büyük önem taşıdığını vurgulayan Vali Ahmet Çınar, “2015, hepimizin gurur yılı olacak. O ruhu yeniden yaşayacağız” dedi. Kentte büyük bir hazırlık başladı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan 4 il için yeni uyarı: 7.3 büyüklüğünde deprem olabilir!

Yaptığı açıklamada Kuzey Anadolu Fayı'nın güney koluna dikkat çeken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Yalova, Bursa, Balıkesir, Çanakkale gibi başlıca şehirlere dikkat çekerek, 7.3 büyüklüğünde deprem olabileceğini söyledi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan yeni açıklama: Çanakkale 6.8 ile 7.4 arasında bir depreme gebedir!

Çanakkale'de yaşanan ve İstanbul'da da hissedilen 4.9 şiddetindeki depremden sonra Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan yeni açıklama geldi. İşte Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın o açıklaması...

1915 Çanakkale Köprüsü’nün inşaatı TBMM'de!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; yap-işlet-devret (YİD) modeliyle ihale edilen 1915 Çanakkale Köprüsü’nün inşaatında, ihale şartnamesinde ifade edilen “sıvı izolasyon standartlarına aykırı bir malzemenin kullanıldığı” iddiasını TBMM'ye götürdü.

Gençlik ve Spor Bakanlığından Çanakkale'ye 32 milyon TL'lik yatırım!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu,  AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ve Vali Orhan Tavlı Çanakkale'de bir araya geldi. Yapılan görüşmede spor yatırımlarını kapsayan protokole imza atıldı...

Çanakkale'deki depremde 10 ev yıkıldı!

Çanakkale Ayvacık Ahmetçe Köyü Muhtarı Hasan Hüseyin Kuş, meydana gelen deprem sonrasında 10 evin yıkıldığını açıkladı.

Mimar Ahmet Albayrak'ın davası iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, Çanakkale Yapı Denetim Ltd. Şti.’nin Proje ve Uygulama Denetçisi, Mimar Ahmet ALBAYRAK tarafından açılan davanın iptaline karar verdi. 

1915 Çanakkale Köprüsü 1,5 yıl önce bitirilecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Arslan , "Adı, ayak açıklığı, kule yüksekliği farklı simgeleri temsil eden 1915 Çanakkale Köprüsü, 18 Mart 2022'de hizmete açılacak." dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son durum!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yaptığı açıklamada Çanakkale Boğazı'nda yapımına başlanan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde yaklaşık 2 ay içerisinde hem kule hem tabliye testlerinin birlikte yapılacağını söyledi.

Çanakkale Havalimanı terminal binası açıldı!

Çanakkale Havalimanı terminal binası açılış töreni yapıldı. Başbakan Binali Yıldırım ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tören için Çanakkale'ye geldi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapım maliyeti meclis gündeminde!

Bağımsız Isparta Milletvekili Nuri Okutan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapım maliyetlerine ilişkin olarak soru önergesi hazırladı. Okutan sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu..

Kütahya'da imar çalışmaları ile düzenlemeler yapıldı!

Zafer Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Toplantısı Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığıgnda, Valilik Toplantı Salonunda yapıldı.

Çanakkale Ilıca Köprüsü ne zaman tamamlanacak?

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Çanakkale'nin Küçükkuyu beldesinde bulunan Ilıca Köprüsü'nün yapımının ne zaman tamamlanacağını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu..

1915 Çanakkale Köprüsü'nde ilk sözleşme imzalandı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Güney Kore Arazi, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Kang 1915 Çanakkale Köprüsü'nde ilk imzayı attılar.

Çanakkale vali ahmet çınar Haberi

Çanakkale vali ahmet çınar

Çanakkale Savaşları’nın 100. yılı için kentte büyük bir hazırlık çalışması başlattıklarını belirten Vali Ahmet Çınar, “2015, hepimizin gurur yılı olacak. O ruhu yeniden yaşayacağız” dedi.


Kutlamalara 77 ülkeden üst düzey katılım beklediklerini belirten Vali Çınar, 100. yılın konserler, konferanslar, kitap yayınları, sinema belgeselleri gibi çok sayıda etkinlikle kutlanacağını söyledi.


‘Çanakkale ruhunu’ yeniden yaşayacağız


Çanakkale, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 100. yılı görkemli bir şekilde kutlamaya hazırlanıyor. Valiliğin öncülüğünde düzenlenecek olan geniş çaplı etkinliklere 77 ülkeden üst düzey katılımın olması bekleniyor. Mayıs 2013’ten itibaren Çanakkale Valiliği görevini sürdüren Ahmet Çınar, Çanakkale Savaşları ve 100. Yıl hazırlıklarıyla ilgili olarak düşüncelerini Milliyet’le paylaştı.


 100. yılın Çanakkale, Türkiye ve dünya bazında önemi nedir?


Ben, Çanakkale için ‘İstanbul’un küçük kardeşi’ diyorum. Ve stratejik nokta olduğu kadar çok bereketli de...