18 / 05 / 2024

çanakkalede hangi binalara boşaltma kararı çıktı

çanakkalede hangi binalara boşaltma kararı çıktı

Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından depreme dayanıklı olmadığı belirlenen aralarında bir otel, iş hanı ve evlerin bulunduğu 10 binaya boşaltma kararı çıktı.

Enerji Kimlik Belgesi için son günler!

Enerji Kimlik Belgesi nedir? Enerji Kimlik Belgesi ne zamana kadar alınmalı? Enerji Kimlik Belgesi hangi binalara için zorunlu? İşte detaylar...

Enerji kimlik belgesi ne zaman istenecek?

Enerji kimlik belgesi binalara verilen bir belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, enerji kimlik belgesi ne zaman istenecek? Enerji kimlik belgesi hangi binalara alınacak?

Binaya çürük raporu nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm ile riskli olarak tespit edilen diğer ifade ile çürük olan binalar yıkılarak yerine yeni binalar inşa ediliyor. Peki, binaya çürük raporu nasıl alınır? Hangi binalara çürük raporu verilir?

Enerji kimlik belgesi hangi binalara alınmaz?

Enerji Kimlik Belgesi düzenleme tarihinden itibaren 10 yıl süre ile geçerli oluyor. Tüm binalar için alınması zorunlu olan enerji kimlik belgesi bazı binalara alınmıyor. Peki, enerji kimlik belgesi hangi binalara alınmaz?

Zorunlu deprem sigortası hangi binalara uygulanır?

Deprem ve deprem nedeniyle oluşacak yangın, infilak ve yer kayması hasarlarının binanıza vereceği maddi zararları teminat altına almak için zorunlu deprem sigortası yapılması gerekiyor. Peki, zorunlu deprem sigortası hangi binalara uygulanır?

Zorunlu deprem sigortası hangi binalara yapılmaz?

Zorunlu deprem sigortasının amacı, olası bir depremden sonra meydana gelen zararın daha hızlı bir şekilde kaldırılması olarak karşımıza çıkıyor. Peki, zorunlu deprem sigortası hangi binalara yapılmaz?

Zorunlu deprem sigortası hangi binalara yapılır?

Devlet tarafından sunulan bir güvence olarak nitelendirilen zorunlu deprem sigortası hangi binalara yapılır? Zorunlu deprem sigortası dahilinde binanın hangi kısımları yer alıyor? İşte Zorunlu deprem sigortası kapsamı..

Hangi binalara DASK yapılmaz?

Zorunlu deprem sigortası olan DASK sigortası, meydana gelecek olası bir depremden sonra sağlıklı ve düzenli bir yaşama geçilme sürecinin daha hızlı olmasını amaçlıyor. Peki, hangi binalara DASK yapılmaz?

Mall Of İstanbul AVM'de hangi mağazalar yer alacak?

Mall Of İstanbul AVM'de hangi mağazalar yer alacak sorusunun yanıtı haberimizin içinde yer alıyor. 148 bin 840 metrekare kiralanabilir alana sahip olan Mall Of İstanbul AVM kapılarını bugün açtı....

İmar yönetmeliğinde hangi madde ertelendi?

22 Mayıs 2014 tarihinde (bugün) 29007 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Planlı alanlar tip imar yönetmeliğinde yapılan bir değişiklik ile bir maddenin yürürlük tarihi ertelendi. Peki imar yönetmeliğinde hangi madde ertelendi?

Kira bedelinin tespiti davası hangi mahkemede açılır?

Kiracı kiralananın kullanımını etkileyen ayıpların varlığı hâlinde, ayıbın giderilmesine kadar geçen süre için, kira bedelinden ayıpla orantılı bir indirim yapılmasını isteyebiliyor. Peki, kira bedelinin tespiti davası hangi mahkemede açılır?

Hangi durumlarda kat mülkiyetinin mecburi devri söz konusu olur?

Kat mülkiyetinin mecburi devri, kat maliklerinin bir diğer kat maliki hakkında kat mülkiyetinin devrini istemesi doğrultusunda mahkeme açması ile gerçekleşiyor. Peki, hangi durumlarda kat mülkiyetinin mecburi devri söz konusu olur?

Ayşe Hasol Erktin: Kendi enerjisini kendi üreten aktif binalara ilgi artıyor!

Kendi enerjisini kendi üreten aktif binalara ilginin giderek artığını açıklayan HAS Mimarlık Kurucu Ortağı Ayşe Hasol Erktin, "Gelecekte aktif evler hem enerji üretecek hem de bunu tasarruflu bir şekilde kullanabilecek" dedi.

çanakkalede hangi binalara boşaltma kararı çıktı Haberi

çanakkalede hangi binalara boşaltma kararı çıktı


Çanakkale Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Gökçeada açıklarında 24 Mayıs günü meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremin ardından bugün bir iş merkezi ile otelinde aralarında bulunduğu 10 bina için ağır hasarlı raporu hazırlayıp, boşaltılması için sakinlerine tebligat yaptı.


Çanakkale Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Gökçeada açıklarında 24 Mayıs günü meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremin ardından bugün bir iş merkezi ile otelinde aralarında bulunduğu 10 bina için ağır hasarlı raporu hazırlayıp, boşaltılması için sakinlerine tebligat yaptı.


Gökçeada açıklarında meydana gelen depremin üzerinden 2 hafta geçmesine rağmen yarattığı tahribatın bilançosu ortaya çıkmaya başladı. İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezine bildirilen hasarlarla ilgili olarak depremden sonraki 3 gün içinde gerçekleştirilen ön hasar tespitine göre il genelinde 133'ü ağır 299 binada hasar belirlenmişti....