07 / 05 / 2024

çanakkaledeki evler depreme hazır mı

çanakkaledeki evler depreme hazır mı

İnşaat Mühendisleri Odası Çanakkale Şube Başkanı Meral Saraç Çavga, Çanakkale’de hem 1999 öncesi yapılan yapıların hem de vatandaşların olası bir depreme hazırlıksız olduğunu söyledi.

İstanbul'da eski dairelerin kiraları bile 25 bin TL'ye kadar yükseldi! Evler depreme dayanıklı mı?

Beklenen Marmara depremi sebebiyle oturduğu evden daha güvenli bir yere taşınmak isteyenlerin sayısı arttı. Peki İstanbul'da evlerin deprem raporu var mı? İşte emlakçılarla yapılan o araştırma...

Prefabrik ev dayanıklı mı? Prefabrik evler güvenli mi?

Son zamanlarda yaygın olarak tercih edilen prefabrik evlerin güvenli ve dayanıklı olup olmadığı merak ediliyor. Dayanıklı ve özel malzemelerden imal edildiği bilinen bu evler, depreme de dayanıklı olarak biliniyor. Peki prefabrik ev ne kadar dayanıklı ve ne kadar güvenli?

GYODER'den depreme karşı akıllı kentler için KÖİ modeli önerisi!

Kamu Özel Sektör İş Birliği (KÖİ) Modeli, depreme dayanıklı dirençli kentler, yerel hizmetler, akıllı şehircilik, çevre ve enerji projeleri, kiralık evler, yurtlar ve sosyal alanlar gibi üst yapı projeleri için de önemli bir yöntem olacak.

Çelik ev ne kadar? Çelik evler depreme dayanıklı mı?

Türkiye'de yaşanan deprem felaketinden sonra vatandaşlar depreme dayanıklı çelik evlerin fiyatlarını araştırmaya başladı. Peki, çelik evler ne kadar, çelik ev kaç günde teslim edilir? İşte detaylar...

En ucuz çelik evler ne kadar? Çelik evler depreme dayanıklı mı? Çelik ev 26 Eylül 2022 fiyat listesi..

Çelik ev fiyatları ile ilgili bir araştırma yapan vatandaşlarımız için, ucuz çelik ev imalatı yapan firmaları araştırdık. Depreme dayanıklı, 40 ila 50 yıl arası değişen kullanım ömrüyle çelik yapılar herkes tarafından merak ediliyor. İşte, Prefabrik çelik yapılar 26 Eylül 2022 fiyat listesi..

Prefabrik ev nedir? Prefabrik ev depreme dayanıklı mı?

Prefabrik evler hakkında pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan biri de Prefabrik ev depreme dayanıklı mı? İşte sorunun cevabı!

KİPTAŞ Çınar Evler'de ön başvuru için son 3 gün!

Depreme dayanıklı, modern ve ulaşılabilir bir sosyal konut projesi olarak hayata geçirilen KİPTAŞ Çınar Evler'in başvuruları 3 gün sonra sona eriyor.

KİPTAŞ İzmit Çınar Evler şeffaf ve katılımcı bir şekilde yönetilecek!

İzmit’te inşa edilecek olan depreme dayanıklı KİPTAŞ İzmit Çınar Evler projesi için İzmitlilerle buluşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, projenin şeffaf ve katılımcı bir model olacağını söyledi.

Depreme dayanıklı 'prefabrik hafif çelik evler' ile güvende yaşam!

Yurt dışında başarılı hafif ve ağır çelik yapı evler inşa eden AS STEEL, prefabrik hafif çelik villa ve ev üretimine yurt içinde devam edecek.

Yıldırım Güngör: Kerpiç evler mutlaka boşaltılmalı!

İran'da meydana gelen depremin Van'da hissedilmesi ve Gelenler köyünde 40 evin yıkılması sonrası uzmanlardan uyarılar gelmeye başladı. Afet uzmanı Doç. Dr. Yıldırım Güngör depreme dair yaptığı açıklamada, "Kerpiç evler mutlaka boşaltılmalı, artçılarda yıkılabilir." dedi...

Çelik evler depreme dayanıklı mı?

Elazığ’daki depremden sonra depremzedelere çelik konstrüksiyon ev yapılacağı açıklandı. Bu açıklamadan sonra vatandaşlar çelik evlerin depreme dayanıklı olup olmadığıyla ilgili soruları yöneltti.

Yıldırım 152 Evler ve Beyazıt mahalleleri dönüşüyor!

Yıldırım'ın 152 Evler ve Beyazıt mahallelerinde hayata geçilecek olan kentsel dönüşüm projeleriyle bölgeye depreme dayanıklı yapılar inşa edilecek.

Depreme dayanıklı ahşap evler 20 günde teslim ediliyor!

Bursa İnşaat Fuarı’nda sergilenen ahşap evler ilgi görüyor. Yangına karşı dayanıklı olan ahşap evler, 20 günde teslim ediliyor. Ada Ahşap’ın yetkilisi Hidayet Özçelik evler hakkında bilgi verdi..

çanakkaledeki evler depreme hazır mı Haberi

çanakkaledeki evler depreme hazır mı

İnşaat Mühendisleri Odası, 19 Ağustos 1999 Marmara depreminin yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı. İMO Çanakkale Şube Başkanı Meral Saraç Çavga, 19 Ağustos depremi, Marmara ve Türkiye’deki son durumu değerlendirdi. Çanakkale’nin, olası bir depreme hazır olmadığını da söyleyen Çavga, “1999 depremi sonrasında ilimizde yapıla gelen binalar son derce kaliteli mühendislik hizmeti almakla beraber mevcut konut stoku envanteri çıkarılmadığı için 1999 öncesi yapılan binaların çoğu depremsellik açısından şüphe altındadır. Yapılması gereken ise bir an önce konut stoku envanterinin çıkartılması ve kentsel dönüşüm yasası çerçevesinde yapıların depreme uygun hale getirilmesidir. Ancak, yakın zamanlarda yaşanan 2 adet depremde halkımızın deprem anında ve öncesinde ne kadar hazırlıksız olduğu ve yapılması gerekenler hakkında bilgi sahibi olmadığı anlaşılmıştır. İnşaat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi olarak içinde bulunduğumuz...