06 / 05 / 2024

Canan Oytan Sahte diplomalı mimarlar artıyor

Canan Oytan Sahte diplomalı mimarlar artıyor

TMMOB Mimarlar Odası Olağan Genel Kurulu'nun ilk oturumunda konuşan Başkan Canan Oytan, hem mesleki sorunlarından hem de kentin sorunlarından söz etti. Oytan, özellikle son zamanlarda sahte diplomalı mimar ve mühendislerin arttığına dikkat çekti.

Canan Oytan: Sahte diplomalı mimarlar artıyor!

TMMOB Mimarlar Odası Olağan Genel Kurulu'nun ilk oturumunda konuşan Başkan Canan Oytan, hem mesleki sorunlarından hem de kentin sorunlarından söz etti. Oytan, özellikle son zamanlarda sahte diplomalı mimar ve mühendislerin arttığına dikkat çekti.

Mimari yapılanmada çarpık yapılaşmanın önüne geçilmeli!

Eskişehir Milletvekili Salih Koca, meslek 4 odaları ziyaretlerine Mimarlar Odası ile devam etti. Milletvekili Koca, Mimarlar Odası Başkam Canan Oytan ile görüşme yaptı.

Canan Business Ataşehir'de 389 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

1 oda 1 salon ve 2 oda 1 salon home office seçeeneklerinden meydana gelen Canan Business Ataşehir'de 1+1 home officelerin fiyatları 389 bin TL'den başlıyor.

Canan Business Ataşehir'de teslimler Nisan 2016'da!

Teslimlerin Nisan 2016'da başlayacağı Canan Business Ataşehir projesinde yer alan home office seçenekleri 1 oda 1 salon ve 2 oda 1 salondan meydana geliyor.

Canan Business: Ataşehir'de yatırım fırsatı!

Anadolu Yakası’nda Ataşehir’de Yükselen Canan Business Projesi 75 il 78 metrekare arasında değişen 1+1 ve 111 ile 118 metrekare arasındaki home office’ lerden istenirse birleştirilebiliyor.

Canan Suadiye Residence iletişim!

Kentsel dönüşüm kapsamında Kadıköy'de Suadiye Mahallesi'nde inşa edilecek olan Canan Suadiye projesi tek blok halinde konut projesi olarak tasarlandı. İşte Canan Suadiye Residence iletişim bilgileri...

Canan Yapı Canan Suadiye Projesi!

Kadıköy'de kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilecek olan Canan Yapı Canan Suadiye Projesi tek blok halinde konutlardan meydana gelecek. Canan Yapı Canan Suadiye Projesi'nde satışa çıkış tarihi henüz belirlenmedi...

Canan Yapı Suadiye kentsel dönüşüm projesi!

Canan Yapı Suadiye kentsel dönüşüm projesi tek blok halinde yükselecek. Satışa çıkış tarihi kesinlik kazanmayan Canan Yapı Suadiye kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar da henüz başlamadı...

Canan Yapı Suadiye'de kentsel dönüşüme girecek!

Ataşehir'de Canan Residence ve Canan Business projelerini inşa eden Canan Yapı bu kez kentsel dönüşüm projesiyle Suadiye'de... Henüz çalışmaların başlamadığı proje tek blok halinde yükselecek...

TMMOB: Sahte mühendis akımı yaşanabilir!

Şimdiye kadar sadece Türk vatandaşlarınca yapılması öngörülen iş ve meslek alanlarını yabancılara açan yasa tasarısı büyük tartışma başlattı. TMMOB, “Çin’den, Hindistan’dan, Afganistan’dan diploması sahte mühendisler gelip çalışacak." tepkisini gösterdi.

Asansörlerde sahte CE belgesine dikkat!

Havuzda elektrik çarpmasından asansör kazalarına kadar birçok olayın altından sahte CE skandalı çıktı. Sıkı denetimlere rağmen tanesi 4 bin liraya alınan sahte belgeler tehlike saçıyor

Mahkemeden EVKUR’a sahte ürün cezası!

Fransız kozmetik devi L'Oréal, EVKUR’a karşı açtığı ‘ Sahte L’Oreal ürünleri satıyor ’ davasını kazandı. Mahkeme, sahte olduğu tespit edilen ürünlerin toplatılıp imha edilmesine karar verdi.

Ataç İnşaat'ta 49 milyon TL'lik sahte imza skandalı!

ATAÇ İnşaat A.Ş.'nin yüzde 75 hissesine sahip büyük ortağı 2005'de vefat eden Hikmet Ataman'ın kızı Sevinç Ataman, sahte imzayla iki bankadan 49 milyon TL tutarında kredi çekildiği gerekçesiyle kardeşleri ve annesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Canan Oytan Sahte diplomalı mimarlar artıyor Haberi

Canan Oytan Sahte diplomalı mimarlar artıyor

TMMOB Mimarlar Odası Olağan Genel Kurulu'nun ilk oturumunda konuşan Başkan Canan Oytan, hem mesleki sorunlarından hem de kentin sorunlarından söz etti. 


Faaliyet raporlarının da okunduğu kongrenin Divan Başkanlığını İbrahim Yaşar Dedelek yaptı. Başkan Yardımcısı Simge Bulut olurken, kâtiplik görevini ise Ömür Uğraş üstlendi. Mimarlar Odası Başkanı Canan Oy tan kongrede yaptığı konuşmada, yeni dönemde özellikle mimarlık mesleğinin saygınlığını korumak, mesleki sorunları çözebilmek ve erişebilirlik, yaşanabilir kent söylemiyle çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı. 


Mesleki sorunların azalacağı yerde her geçen gün çoğaldığına da dikkat çeken Oytan, özellikle son zamanlarda sahte diplomalı mimar ve mühendislerin yanında çağdaş yaşamı özümseyememiş kişilerin arttığına da dikkat çekti. 


HATBOYU TOPRAKSIZ YEŞİLLENECEK 


Hat boyuna da sessiz kalmadıklarını ifade eden Oytan," Temel yaklaşım biçimi bu tür bir açık alanın inşası değil, burayı kimlerin kullanacağı...