06 / 05 / 2024

Çandarlı susuzluktan kurtulacak

Çandarlı susuzluktan kurtulacak

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından İzmir’in Dikili'deki Çandarlı Göleti’nde sona yaklaşıldı. Çandarlı Göleti’nin hizmete alınmasıyla Çandarlı’nın yıllık 950 bin m3 içme suyu ihtiyacı karşılanacak.

Kıyıda köşede 1 gram altını olanlar yaşadı! Hem sizin hem de çocuğunuzun geleceği kurtulacak...

Piyasalarda Fed'in faiz kararından sonra büyük hareketlilik başladı ve halen devam ediyor. Altın ve para uzmanı İslam Memiş kıyıda köşede 1 gram altını olanlara mutlu haberi verdi. Hem sizin hem de çocuğunuzun geleceği kurtulacak. İşte ayrıntılar...

Satılık yazlık arayanlar için büyük fırsat! Dikili Belediyesi 15 konutu satışa çıkardı!

İzmir İli Dikili Belediye Başkanlığı, İzmir, Dikili Çandarlı'da yer alan 15 adet konutu satışa çıkardı. Söz konusu satış ihalesi 17 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Binance genel merkez kurmak için çalışmalara başladı!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, genel merkez kurmak için çalışmalara başladı. Binance genel merkez açarak sanal şirket statüsünden kurtulacak. 

İzmir Dikili'de 20.2 milyon TL'ye satılık 6 arsa!

S.S. Çandarlı Özlem Sahil Arsa ve Konut Yapı Kooperatifi, İzmir ili, Dikili ilçesi, Çandarlı Mahallesi'nde yer alan 6 arsayı 20 milyon 260 bin TL'ye satıyor...

Müjde! 850 bin esnaf borç yükünden kurtuluyor!

Basit usulde vergilendirilen berber, kuaför, tesisatçı, tuhafiyeci, terzi, tamircilerin de içinde yer aldığı binlerce esnafa, matrah ve vergi artırımı konusunda kolaylık sağlandı. 850 bin esnafı ilgilendiren esnaf yapılandırma yasasıyla esnaf borç yükünden kurtulacak.

Genel Sağlık Sigortası borcu olanlar dikkat! Faiz ve cezalar silinecek!

Borcu olan milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren yapılandırma yasası TBMM tarafından kabul edildi. 30 nisan 2021 tarihinden önce kamuya olan tüm borçları kapsayan yasa ile vatandaşlar faiz ve cezalardan kurtulacak.

Aliağa-Çandarlı-Bergama-Yeni İzmir Demiryolu projesi mecliste!

Aliağa-Çandarlı-Bergama-Yeni İzmir Demiryolu projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Kyme kenti 3.Derece Sit alanı yapıldı!

Kyme, İzmir Aliağa'da, Çandarlı Körfezinin Nemrut Koyu'nun kıyısında yer alan bir antik kent. Bugün, dar bir alanda kalmış, çevresi yaygın sanayi tesisleriyle kaplı bir ören yeri. Kyme’nin bir bölümü 1.Derece Sit alanından 3.Derece Sit alanına düşürüldü.

Mahir Polat'tan Kuzey Ege Çandarlı Limanı için araştırma komisyonu önerisi!

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, 2011'de temeli atılan ve yaklaşık 700 milyon TL harcanan Çandarlı Limanı’nın akıbetinin hâlâ belirsiz olduğunu aktararak, ülke ekonomisine kazandırılması için Meclis’te araştırma komisyonu kurulması için önerge verdi.

Sevda Erdan Kılıç'tan Kuzey Ege Çandarlı Limanı inşaatı eleştirisi!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Kuzey Ege Çandarlı Limanı'nın, inşaat hatalarıyla dolu olduğunu, bu nedenle oluşan yapısal bozuklukların da limanı amatör balıkçı iskelesine dönüştürdüğünü iddia etti.

İstanbul riskli yapı stokundan hızlı şekilde kurtulacak!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün bütçe toplantısında deprem konseyi çağrısını yineledi. Ekrem İmamoğlu, -İstanbullun riskli yapı stokundan garantili ve hızlı şekilde kurtulmasına destek olacağız" dedi.

Müjde! GSS borçlarına af!

Genel Sağlık Sigortası borcu olanlar torba yasa ile borçlarından kurtulacak. Gelir testi yaptıranların geçmiş borçları af kapsamına alınacak. Borcu olanlar Nisan ayına kadar sağlık hizmeti alabilecek.

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu limanlar arasındaki mesafeleri kısaltacak!

DTO İzmir Şubesi'nin şubat ayı meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan DTO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, açılan Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu'nun önemini anlattı.

Çandarlı susuzluktan kurtulacak Haberi

Çandarlı susuzluktan kurtulacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından İzmir’in Dikili İlçesi’ndeki Çandarlı Göleti’nde sona yaklaşıldı. Çandarlı Göleti’nin hizmete alınmasıyla Çandarlı’nın yıllık 950 bin m3 içme suyu ihtiyacı karşılanacak.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkilileri Çandarlı Göleti’nde çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini, fiziki yapının yüzde 89’a ulaştığını açıkladı. Temelden yüksekliği 34 metre, talvegden yüksekliği 31 metre, toplam dolgu hacmi 250 bin m3 olan gölet inşaatında Ağustos ayı itibari ile gövde sıyırma kazısı, enjeksiyon işleri, kondüvi imalatları, dolusavak imalatları, gölet ulaşım yolu tamamlandı ve 200 bin m3 dolgu yapıldı.


Çandarlı Göleti’nin hizmete alınmasıyla 2 milyon 430 bin m3 su depolanacak ve Değirmendere ile Narlıdere’nin su potansiyeli değerlendirilerek Çandarlı yerleşim merkezine yıllık 950 bin m3 içme suyu...