12 / 05 / 2024

canik Gazi Osman Paşa kentsel dönüşüm projesi

canik Gazi Osman Paşa kentsel dönüşüm projesi

Samsun Büyükşehir Belediyesi, riskli alan ilan edilen Canik ilçesi Gazi Osman Paşa(GOP) Mahallesi’ndeki alanda yıkım çalışmalarına başladı..

Murat Kurum'dan Konya'ya yeni millet bahçesi müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Konyamızda 10 millet bahçesi projesi bulunuyor. Karapınar'da da 75 bin 250 metrekarelik millet bahçesinin inşasına, Gazi Osman Paşa Mahallemizde başlıyoruz." dedi.

Osman Genç: Canik estetik bir şehre dönüştü!

Samsun Canik'te görev yapan apartman görevlileri Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i ziyaret etti. Canik, 15 yılda hayata geçirdikleri projelerle 7'den 77'ye herkes için yaşanabilir bir şehir ortaya çıkardıklarını belirtti.

Canik kentsel dönüşümle yeni bir şehir haline dönüştü!

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, eğitimden kültüre, ticaretten kentsel dönüşüme kadar birçok alanda en hızlı gelişen ilçenin Canik olduğunu ve 15 yılda adeta yepyeni bir şehir haline dönüştüğünü söyledi.

Samsun Canik'te kentsel dönüşüm atağı!

Samsun için vizyon projeleri geliştirdiklerini söyleyen Samsun Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ''Kentsel dönüşüm yatırımlarıyla yılda yüzbinlerce insanımız Canik'e geliyor'' dedi.

Başbakan Yıldırım: Tokat'ta 14 yeni hastane inşa edildi!

Tokat Gazi Osman Paşa Bulvarı'nda düzenlenen mitingde konuşma yapan AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım, Tokat'ta 14 yeni hastane inşa edildiğini söyledi..

Canik'e 3 milyar liralık yatırım yapıldı!

Son 13 yılda ilçeye kazandırdığı 3 milyar liralık yatırımla 6 bin 500 kişiye iş kapısı açan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, yeni projeleriyle ilçeyi Türkiye'nin gözbebeği haline getirdi.

Çerkezköy Kentpark projesi başladı!

KENTPARK Projesi kapsamında Gazi Mustafa Kemal Paşa ve Gazi Osman Paşa Mahallesinde bulunan yaklaşık 75 dönümlük alanda yeşil alan ve çevre düzenlemesi yapılacak.

Osman Genç: Şehri imar ederken nesli ihya edeceğiz!

Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri ile haftalık toplantısını gerçekleştiren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Şehri imar ederken nesli ihya etmeyi ihmal ederseniz, ihmal ettiğiniz nesil imar ettiğiniz şehri tahrip eder" dedi.

Samsun Canik'te kentsel değil, şehirsel dönüşüm yapılıyor!

Samsun'un Canik İlçe Belediye Başkanı Osman Genç, ilçede sadece fiziki olarak bir kentsel dönüşüm değil, uyguladıkları eğitim, kültür, spor gibi projelerle de şehirsel dönüşüm gerçekleştirdiklerini söyledi.

Osman Genç: Şehirler değişimi yakalamalıdır!

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Mekansal planlamanın yanı sıra sosyolojik planlamayı da yapmak zorundayız. Sosyolojik planlamayı yapamayan şehirlerin medeniyet iddiası olamaz. Medeniyet iddiası olamayan bir ülkenin de gelecek iddiası olmaz" dedi.

Osman Yüksel kimdir?

Osman Yüksel'in yazarı olduğu Gayrimenkul Mevzuatında Yapılan Önemli Düzenlemeler adlı kitap, Gazi Kitabevi tarafından yayımlandı. Peki, Osman Yüksel kimdir?

Osman Gazi Köprüsü ile trafik rahatladı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Osman Gazi Köprüsü ile birlikte körfezde ciddi rahatlama var." dedi.

Osman Gazi Köprüsü bayram hediyesi oldu!

Sabah Gazetesi köşe yazarı olan Hasan Bülent Kahraman, bugünkü yazısında dün açılışı gerçekleşen Osman Gazi Köprüsü'nü anlattı. Kahraman, ''Yeni yapılan inşaatlar üstünden geçtiğimiz yolların ötesinde dev gibi yükseliyor'' dedi.

canik Gazi Osman Paşa kentsel dönüşüm projesi Haberi

canik Gazi Osman Paşa kentsel dönüşüm projesi

2012 yılında yaşanan büyük sel felaketinden en çok etkilenen yerlerin başında gelen ve özellikle dere kenarında yapılmış evlerin büyük zarar gördüğü Gazi Osmanpaşa Mahallesi’ndeki riskli yapılar Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılıyor.


Bakanlar Kurulu’nca riskli alan ilan edilen bölgede ilk olarak sel sırasında zarar gören ve o günden buyana tinerciler ve fuhuş yapan bazı kişiler tarafından kullanıldığı için çevre sakinlerinin şikayetçi olduğu, güvenlik riski oluşturan binalar aciliyeti nedeniyle kamulaştırılarak hak sahiplerine paraları ödendi.

Dere yatağı kenarındaki bu binalar yıkıldıktan sonra taşkın sınırları dışında olan ancak kentsel dönüşüm alanı ilan edilen alanda da Kentsel Dönüşüm Projesi doğrultusunda çalışma yapılarak bu binalarda yıkılacak ve yerine yeni binalar yapılarak hak sahiplerine...