06 / 05 / 2024

Çankaya Belediyesi çevre denetim çalışmaları

Çankaya Belediyesi çevre denetim çalışmaları

Halk sağlığı ve çevre temizliğine yönelik çok yönlü denetimler gerçekleştiren Çankaya Belediyesi, atık yağ, elektronik ve geri dönüştürülebilir ambalaj atıklarının yanı sıra çevre kirliliğini önlemeye yönelik çalışmalarını da sürdürüyor.

Ankara Çankaya Belediyesi çok sayıda personel alacak! İlkokul mezunu olmanız yeterli!

Ankara Çankaya Belediyesi, bünyesinde istihdam etmek üzere tam 92 personel alımı yapacağını açıkladı. İlgili kadrolara başvuru yapmak isteyen adayların ilkokul mezunu olmasının yeterli olduğu öğrenildi.

Çankaya Belediyesi'nden 21.7 milyon TL'ye satılık 18 gayrimenkul!

Çankaya Belediyesi, Ankara ili, Çankaya ilçesinde yer alan 18 gayrimenkulü 21 milyon 747 bin TL'ye satıyor...

Çankaya Belediyesi, iş yerlerini kapatan esnaftan kira almayacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ardından iş yerlerinin kepenklerini kapatan esnafa bir yardım eli de Çankaya Belediyesi'nden geldi. Çankaya Belediyesi, dükkanlarını kapatan esnaftan kira almayacaklarını açıkladı.

Çankaya Belediyesi Spor ve Kültür Kompleksi’ni Aura Design Studio tasarladı!

Ankara Karapınar Mahallesi’nde inşa edilecek olan Çankaya Belediyesi Spor ve Kültür Kompleksi’ni AURA Design Studio tasarladı. Kompleks bölgenin sosyal konut ihtiyaçlarına yönelik birçok fonksiyonu içinde barındırıyor.

Çankaya Belediyesi'nden Enerji Kimlik Belgesi kolaylığı!

Binalar veya bağımsız birimlere ilişkin alım, satım ve kiraya verme ile ilgili iş ve işlemlerde bulunmasını zorunlu duruma Enerji Kimlik Belgesi için son başvuru tarihi 1 Ocak 2020 olarak belirlendi. Çankaya Belediyesi vatandaşın işini kolaylaştırmak için Hoş Geldiniz Masasında da hizmet veriyor.

Çankaya Belediyesi'nden ruhsat ve imar işlemi kolaylığı!

Çankaya Belediyesi’nin Hoş Geldiniz Masası’nda iş yeri açma, ruhsat başvurusu, emlak rayiç değeri ödeme, sicil birleştirme, borç ödeme, borcu yoktur belgesi alma, imar başvurusu ve imar durum bilgisi alma işlemleri kısa sürede gerçekleşti.

Şişli Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nü uyarmış!

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'yle ilgili olarak açıklama yapan Şişli Belediyesi yetkilileri, 1 Mart tarihinde yağmur nedeniyle meydana gelen toprak kayması konusunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nü yazılı olarak uyardıklarını belirtti.

Çankaya Belediyesi'nden emlak vergisi hatırlatması!

Çankaya Belediyesi, belediyelere ödenmesi gereken 2017 yılı emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksit ödemeleri için hatırlatmada bulundu. 

Çankaya Belediyesi yeni yatırımlara devam ediyor!

Mevcut 12 gündüz bakımeviyle Türkiye’nin en büyük okul öncesi eğitimini veren Çankaya Belediyesi, yeni dönemde üç yeni kreşi daha hizmete açıyor.

Çankaya Belediyesi Maltepe Park AVM'yi kiraya veriyor!

Çankaya Maltepe Park AVM, Çankaya Belediyesi tarafından 10 yıllığına kiraya veriliyor. kiralama ihalesi 21 Eylül tarihinde saat 14:00'te gerçekleşecek..

Çankaya Alacaatlı Lojistik Merkezi kaçak mı inşa edildi?

Mamak'ta kaçak inşa edilen tesisleri yıkılan Çankaya Belediyesi'nin, Alacaatlı’yadaki lojistik tesisin kaçak olduğu iddia ediliyor.

Çankaya'da 2017'de 200 gecekondu yıkılacak!

Çankaya Belediyesi, 2017 yılında 200 gecekondunun yıkım programının hazırlandığını söyledi. 2016'da 503 gecekondu yıkımını yaptığı belirtildi.

Çankaya'da 2016 yılında 503 kaçak yapı yıkıldı!

2016 yılında 503 kaçak gecekonduyu yıkan Çankaya Belediyesi, 2017 yılında kaçağa geçit vermeyecek. 2017 yılı için 200 gecekondunun yıkım programı hazır.

Çankaya Belediyesi çevre denetim çalışmaları Haberi

Çankaya Belediyesi çevre denetim çalışmaları

Vatandaşların sağlığına tehdit oluşturabilecek etkenlerin ortadan kaldırılmasını sağlayan belediye ekipleri, hafriyat atıklarını ve inşaat çevre koruma güvenlik önlemlerini de denetliyor. Vatandaşlardan gelen şikâyetleri de anında değerlendiren ekipler, özellikle mahalle aralarında bulunan boş arazileri çeşitli atıklarla kirletenleri gerekli uyarı ve yaptırımları uygulayarak engelliyor.


SES DÜZEYLERİ KONTROL ALTINDA

Çankaya Belediyesi denetim ekipleri, ilçede bulunan müzikli işyerlerine yönelik ses denetimleri yapıyor, gürültü kirliliğini önleyici çalışmalar yürütüyor. Özellikle Kızılay, Tunalı, Bahçelievler gibi eğlence mekanı açısından yoğun bölgelerde gürültü kirliliği denetimi ve ses düzeyi ölçümü yapan ekipler, yasal sınırları aşan mekanları uyararak ses düzeylerinin normale çekilmesini...