09 / 05 / 2024

Çankırı adliye binası

Çankırı adliye binası

Tarihi adliye binası müzeye dönüştürülecek. Çankırı' da 19. yüzyılın sonlarında hükümet konağı olarak inşa edilen, 1980' den beri adliye hizmeti veren tarihi bina müzeye çevrilecek.

Çankırı'da depreme dayanıksız okul binası boşaltılıyor!

Çankırı'da depreme dayanıksız olduğu tespit edilen Akşemseddin İmam Hatip Ortaokulu tahliye edildi.

Kırıkkale’nin yeni adliye binası hizmete girdi!

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, yeni hizmete giren adliye binasını basın mensuplarına tanıttı. Adliye binasının 40 bin metrekare olduğunu söyleyen Ayaz, binada 42 duruşma salonun olduğunu ifade etti.

Malatya'ya yeni adliye binası talebi!

Malatya Barosu Başkanı Av. Enver Han, Malatya’ya yeni bir adliye binasının kazandırılması noktasında biran önce çalışmalara başlanılması gerektiğini belirterek, “Beylerderesinde yer alan eski köy hizmetleri arsasında ısrarcıyız” diye açıklama yaptı. 

Çankırı'ya modern itfaiye binası inşa ediliyor!

Çankırı Belediyesi tarafından şehre kazandırılacak olan modern itfaiye binası için hafriyat çalışmaları başladı.

Çankırı OSB'de hizmet binası inşaat ihalesi 26 Eylül'de!

Çankırı-Şabanözü Organize Sanayi Bölgesi hizmet binası yapım işi ihale ediliyor. İhale 26 Eylül'de gerçekleşecek..

Kırklareli yeni adliye binasının inşaatı ne durumda?

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, yeni adliye binası inşaat çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Yavuz, Kırklareli'ne yakışır, modern bir bina kazandırmak için çalıştıklarını söyledi.

Çankırı'da eğitim yatırımlarına 100 milyon TL harcandı!

Vali Vahdettin Özcan, 26 Ekim 2015 Pazartesi günü Çankırı Şehit Erdem Öztürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ek binası inşaatında incelemede bulundu.

Silifke adliye binası bahçesinde çevre düzenlemesi yapıldı!

Silifke Belediyesi tarafından adliye binası bahçesinde çevre düzenlemesi yapıldı. Çalışmalar kapsamında adliye çevresinde parke taş döşemesi, asfalt yol yapımı, kaldırım, temizlik, yağmur suyu giderleri ve yeşillendirme çalışmaları gerçekleştirildi.

Niğde'de yeni adliye binasının yapım çalışmaları sürüyor!

Niğde’de yeni Adliye binasının inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Eski terminal binasının olduğu yerde yaptırılan Niğde Adliye Sarayı yaklaşık 21 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek.

Çankırı Güzelyurt Mahallesi Sosyal Hizmet Binası açıldı!

Çankırı’nın Saçak Beldesi’ne bağlı Güzelyurt Mahallesine yaptırılan Sosyal Hizmet Binası’nın açılışında protokol ve vatandaşlar bir araya geldi.

Çankırı Güzelyurt Sosyal Hizmet Binası açıldı!

Ankara ilinin Çankırı ilçesinde bulunan Saçak Beldesi’ne bağlı Güzelyurt Mahallesine yaptırılan Sosyal Hizmet Binası’nın açılışında protokol ve vatandaşlar bir araya geldi.

Yalova yeni adliye binasının projesi tamamlandı!

Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, yeni adliye binasının avam projesinin tamamlandığını ve projenin yatırım programına alındığını söyledi. 10 bin metrekare alana yapılması için çalışma başlatılan yeni adliye binasının projesi tamamlandı.

Kemer'e yeni adliye binası inşa edilecek!

Kemer’deki adli yıl açılışında konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Kürşat Kağan Doğan, yeni adliye binasının işlemlerinin tamamlandığını ve ihalenin ardından inşaatının başlayacağını söyledi.

Çankırı adliye binası Haberi

Çankırı adliye binası

Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Kemal Karatatar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yakın tarihe kadar adliye olarak kullanılan binanın müzeye dönüştürülmesi için çalışma başlatıldığını söyledi.


Binanın Osmanlı döneminin nadir ahşap hükümet konaklarından olduğunu anlatan Karatatar, "Restorasyonu ile teşhir ve tanzim işi 2013 yılı yatırım programına alınarak ihale süreci başlatılmış, gerekli işlemlerin tamamlanmasıyla ihale sonrası 18 Aralık 2013'te yüklenici firma yetkilisiyle sözleşme imzalanmıştır. Kültür ve Turizm Bakanlığınca ödeneği tahsis edilen işin ihale bedeli 6 milyon 416 bin lira olup, 340 gün süre tanınmıştır. Müze, kentin tanıtımına önemli ölçüde katkı sağlayacak" diye...