22 / 07 / 2024

çankırı japon yatırımı

çankırı japon yatırımı

Japon Sumitomo Rubber Industries ile Abdülkadir Özcan Otomotiv Lastik AŞ yatırımıyla inşası süren 516 milyon dolarlık lastik fabrikasının müdürü Yojiro Miki Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'i ziyaret etti.

Elektronik şirketi Micron'dan 500 milyarlık dev yatırım

Micron Technology 17 Mayıs Çarşamba günü yaptığı, Japon hükümetinin desteğiyle önümüzdeki birkaç yıl içinde aşırı ultraviyole (EUV) teknolojisine 500 milyar yen'e (3,7 milyar ABD Doları) kadar yatırım yapmayı planladığını söyledi.

TOKİ, Çankırı kentsel dönüşüm projesi için düğmeye bastı!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan TOKİ, Çankırı Çerkeş'te 134 konutluk kentsel dönüşüm projesi inşa edecek.

Japonya, Japon gayrimenkul yatırım fonları alımına devam edecek!

Japonya Merkez Bankası (BoJ), yıllık 180 milyar yen Japon gayrimenkul yatırım fonları (J-REIT) alımı yapacağını açıkladı. 

Japonya, Japon gayrimenkul yatırım fonları alımına devam edecek!

Japonya Merkez Bankası (BoJ), yıllık 180 milyar yen Japon gayrimenkul yatırım fonları (J-REIT) alımı yapacak.

Yayla Agro'dan Niğde OSB’de 400 milyon liralık yeni yatırım!

Ankara, Çankırı, Balıkesir ve Mersin’de fabrikaları Yayla Agro, Mersin'de yer bulamayınca, 400 milyon liralık yeni yatırım için Niğde'yi seçti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan 3 şehre 105 milyon TL'lik yatırım!

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Amasya, Sinop ve Çankırı'da toplam 105 milyon TL'lik gençlik ve spor yatırımında bulunacak.

Japonya, Japon gayrimenkul yatırım fonları alımı yapacak!

Japonya Merkez Bankası (BoJ) yıllık 180 milyar yen Japon gayrimenkul yatırım fonları (J-REIT) alımını sürdüreceğini açıkladı...

Çankırı'da Bakanlıkça yapılmış olan ulaşım projeleri mecliste!

Çankırı'da Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılmış olan ulaşım, altyapı ve yatırım projeleri meclis gündemine taşındı..

Ağaoğlu'na "yüksek derecede yatırım yapılabilir" notu!

Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR, Ağaoğlu Şirketler Grubu’nu yüksek derecede yatırım yapılabilir kategoride değerlendirdi...

Çankırı Çerkeş'ten yatırım çağrısı!

Çankırı Çerkeş'ten Gebze'ye gelen heyet, bölgeye yatırım yapan firmalara ücretsiz arsa tahsis edileceğini belirterek, Gebze Ticaret Odası yönetiminden bölgeye yatırım konusunda destek isteğinde bulundu.

Japon yatırımcılar Türkiye'de şirket arıyor!

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı Arda Ermut, Japon firmalarının Türkiye’de birleşme yatırımlarını izlediğini söyledi. Ermut, '' Zaten Japon firmaları mega projelerde mutlaka konsorsiyumlarda bulunuyor'' diye konuştu.

Mahmut Oral Taşçı yatırım teşvik sistemini anlattı!

Çankırı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mahmut Oral Taşçı, Çankırı'daki yatırım teşvik belgeli yatırım tutarları hakkında meclis üyelerine açıklamalarda bulundu.

Trump 50 milyar dolarlık yatırımı açıkladı!

ABD’nin 45. Başkanı seçilen ve ocak ayında göreve başlayacak olan Donald Trump, Japon SoftBank'ın ülkesine 50 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı.

çankırı japon yatırımı Haberi

çankırı japon yatırımı


Çankırı'da Türk- Japon ortaklığıyla yapımı devam eden lastik fabrikasında 2 bin kişiye istihdam sağlanması planlandığı bildirildi.


Japon Sumitomo Rubber Industries ile Abdülkadir Özcan Otomotiv Lastik AŞ yatırımıyla inşası süren 516 milyon dolarlık lastik fabrikasının müdürü Yojiro Miki Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'i ziyaret etti.


Miki, yaptığı konuşmada, fabrikaya müdür olarak atandığını belirterek, tesisin inşaatının planlandığı gibi ilerlediğini söyledi.


Çankırı'da görev yapacak olmasından dolayı kente taşınacağını anlatan Miki, "Fabrika 2015'te açılacak. Gelecek yıl 300 ile 400 kişi arasında istihdam sağlanacak fabrika, 2019'da tam kapasiteye geçtiğinde işçi sayısı 2 bine yükselecek" dedi.


Miki, Türk halkını ve Türk mutfağını çok sevdiğini anlatarak, kentte önemli işlere imza atacaklarına inandığını dile getirdi.


Belediye Başkanı Dinç de Japon yatırımından dolayı memnun olduğunu vurgulayarak, "Fabrikanın planlanan sürede faaliyete geçmesi için yerel...