27 / 04 / 2024

Elektronik şirketi Micron'dan 500 milyarlık dev yatırım

Elektronik şirketi Micron'dan 500 milyarlık dev yatırım

Micron Technology 17 Mayıs Çarşamba günü yaptığı, Japon hükümetinin desteğiyle önümüzdeki birkaç yıl içinde aşırı ultraviyole (EUV) teknolojisine 500 milyar yen'e (3,7 milyar ABD Doları) kadar yatırım yapmayı planladığını söyledi.



En yeni ultraviyole litografi (EUV) yonga yapım makineleri, görüntü işleme ağları gibi karmaşık uygulamalarda gerekli olan malzemelerin toplu üretimi için kullanılabilen 1 gama yongaları yapmak için kullanılacaktır.

Micron, EUV teknolojisini üretim için Japonya'ya getiren ilk yarı iletken şirket olacak ve EUV'yi 2025'ten itibaren Tayvan ve Japonya'daki 1-gamma düğümünde üretime sokmayı beklediğini de sözlerine ekledi.

Duyuru, ABD'li bellek yongası üreticisinin geçen yıl Hiroşima'daki fabrikasında yeni yüksek kapasiteli, düşük güçlü 1-beta dinamik rasgele erişimli bellek (DRAM) yongalarının seri üretimine başlamasının ardından geldi.

Elektronik şirketi Micron dan 500 milyarlık dev yatırım

DRAM yongaları, güç kesildiğinde belleği kaybeden bellek yongalarıdır.

Japonya, küresel pazar payı 1980'lerin sonlarında yüzde 50'den yaklaşık yüzde 10'a düşen çip sektörünü yeniden canlandırmaya çalışırken, ABD müttefiklerini Çin'in çiplerine ve ileri teknolojisine karşı koymak için giderek daha fazla birlikte çalışmaya çağırıyor. gelişim.

Kaynak: Reuters/lk


Geri Dön