08 / 05 / 2024

Çankırı müze restorasyonu

Çankırı müze restorasyonu

Çankırı'da üç yıl önce 1 milyon TL harcanarak müzeye çevrilen tarihi binanın temellerinde çökme meydana geldi. Müze süresiz olarak kapatıldı. 

Çankırı'da parasını alamayan inşaat işçileri eylem yaptı: Müteahhit paramızı ödesin!

Çankırı'da 7 katlı inşaatın çatısına çıkan inşaat işçileri vinç üzerine çıkarak 'müteahhit paramızı ödesin' eylemi yaptı. 

TOKİ, Çankırı kentsel dönüşüm projesi için düğmeye bastı!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan TOKİ, Çankırı Çerkeş'te 134 konutluk kentsel dönüşüm projesi inşa edecek.

TOKİ Çankırı Çerkeş 160 konut ihalesi 16 Kasım'da!

Çankırı İli Çerkeş İlçesi 160 Adet Konut , 1 Adet 4 Dükkanlı Ticaret Merkezi ve 1 adet Cami İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işi (e-ihale) ihalesi 16 Kasım 2020 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ'den Çankırı'ya 160 yeni konut müjdesi!

Çankırı İli Çerkeş İlçesi 160 Adet Konut , 1 Adet 4 Dükkanlı Ticaret Merkezi ve 1 adet Cami İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işi (e-ihale) ihalesi 16 Kasım 2020 tarihinde yapılacak.

Bursa Yıldırım Bayezid Türbesi'nin restorasyonu tamamlandı! 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanma aşamasına gelen Yıldırım Bayezid Türbesi, ilk günkü ihtişamına kavuştu.

Çankırı'da 1 milyon liraya restore edilen müzenin temeli çöktü!

Çankırı'da üç yıl önce 1 milyon TL harcanarak müzeye çevrilen tarihi binanın temellerinde çökme meydana geldi. Müze süresiz olarak kapatıldı. 

TOKİ Çankırı 2019 projesi 21 soruda tüm detaylarıyla!

TOKİ Çankırı 2019 projesi nerede inşa edilecek? TOKİ Çankırı projesi fiyatları ne kadar? TOKİ Çankırı kura çekilişi ne zaman yapılacak? TOKİ Çankırı başvuruları nasıl yapılıyor? İşte Çankırı 2019 projesi 21 soruda tüm detaylarıyla...  

Emlak Bankası sektörümüze güç katacak isabetli bir adım!

GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, Türkiye Emlak Katılım Bankası’nın kuruluşuna onay verilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Bankanın 18 yıl sonra katılım bankası olarak yapılandırılarak yeniden faaliyete geçirilmesi, sektörümüze güç katacak isabetli bir adım" dedi...

Mısır Apartmanı’nda müze heyecanı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Mehmet Akif Ersoy’un evini müze yapıyoruz” açıklamasından sonra dairenin bulunduğu Beyoğlu’ndaki Mısır Apartmanı’nda hazırlıklar başladı. 

Çankırı'da Bakanlıkça yapılmış olan ulaşım projeleri mecliste!

Çankırı'da Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılmış olan ulaşım, altyapı ve yatırım projeleri meclis gündemine taşındı..

TOKİ Çankırı dönüşüm projesinde sözleşme dönemi sona eriyor!

TOKİ Çankırı Merkez kentsel dönüşüm projesindeki konutlar için sözleşme dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

TOKİ Çankırı dönüşüm projesinde sözleşme dönemi başlıyor!

TOKİ Çankırı Merkez kentsel dönüşüm projesinde yer alan konutlar için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor. 

Gelibolu Seddülbahir Kalesi yaşayan müze olacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonu tamamlandığını söyledi. Kalenin yaşayan müze ve kale olacak.

Çankırı müze restorasyonu Haberi

Çankırı müze restorasyonu

Müzeye çevrilen yapı 1903-1905 yılları arasında Kör Efe adıyla anılan kalfa İsmail tarafından inşa edildi. Tarihi yapı 1985 yılına kadar valilik binası olarak, bu tarihten 2012 yılına kadar da Çankırı Adliyesi olarak hizmet verdi. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulunun 14 Ocak 1977 tarih ve 286 sayılı kararı ile tescil kaydı bulunan tarihi yapı 2012 yılında Çankırı Valiliğince yeni müze binası olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsis edildi. Binada 2014 yılında başlayan restorasyon çalışmaları 2016 yılında 1 milyon lira harcanarak tamamlandı. 

Kapsamlı bir restorasyon geçiren tarihi bina, onarım sırasında temeli açılarak nem ve suların yol açacağı zararlardan korunmak için dranaj edildi. Temmuz 2016'da binanın restorasyon çalışmları tamamlandı ve Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi. 100 Yıl...